URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2023, 11:45

Scandal în PNL! Bolojan și Blaga critică dur șefii partidului. Bolojan: „Nu mă faceți pesedist, că nu pot!”, Blaga: „Am ajuns ospătarii PSD”

Scandal în PNL! Bolojan și Blaga critică dur șefii partidului. Bolojan: „Nu mă faceți pesedist, că nu pot!”, Blaga: „Am ajuns ospătarii PSD” foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tensiuni și scandal în PNL! Tandemul format între președintele partidului, Nicolae Ciucă, și secretarul general Lucian Bode se confruntă cu critici dure din partea unor reprezentanți din teritoriu, între care și bihorenii Vasile Blaga și Ilie Bolojan.

În cuvinte dure, aceștia au reproșat liderilor că PNL a ajuns o remorcă a PSD la guvernare și că partidul nu a inițiat reformele necesare.

Bolojan „rupe tăcerea”

Într-o întâlnire avută miercuri seară la Vila Lac din București între Ciucă și Bode cu lideri regionali influenți, premergătoare unei ședințe a Biroului Politic Național programate joi dimineață, aceștia din urmă au lansat atacuri directe la adresa modului în care este condus partidul, a prestației miniștrilor și a lipsei de rezultate.

Potrivit ziare.com, Ilie Bolojan, președintele PNL și al Consiliului Județean Bihor, „cunoscut pentru faptul că e rezervat și cumpănit la vorbă”, a imputat conducerii partidului că în ultimul an nu a făcut reforme, chiar dacă PNL s-a angajat la acest lucru. De asemenea, Bolojan a subliniat că partidul e în cădere, iar miniștrii sunt slabi. Una din concluziile sale a fost că aceștia trebuie evaluați, a scris și adevarul.ro.

„Am făcut alianța ca să facem niște proiecte de reforme. În realitate, nu faceți altceva decât să administrați o țară, dar fără să veniți cu reforme. Mă puteți face orice, dar nu mă faceți pesedist, că nu pot”, ar fi spus Bolojan, conform unor surse citate de Libertatea.

„Recunosc stâlpul, nu recunosc miniștrii”

De asemenea, europarlamentarul Vasile Blaga, unul dintre cei mai respectați oameni din partid, a arătat că în partid este „organizare zero”, dar și că PNL s-a aliniat politicilor PSD. „Suntem ospătarii PSD la guvernare”, ar fi precizat el, conform adevarul.ro. 

Blaga a cerut ca PNL să vină la rotativă cu linia întâi a liderilor din partid și să înceteze experimentele cu oameni din zona a doua sau aduși din afara partidului, pentru că nu mai poate continua așa, mai ales în prag de alegeri.

Foarte direct, la un moment dat Blaga ar fi spus că 70% dintre miniștrii PNL, „dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, dar nu recunosc miniștrii”.

PNL, văzut ca PSD-ul lui Dragnea

Blaga a fost secondat și de europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, care a afirmat că, dacă nu vine pe funcția de vicepremier un nume greu, ca Bolojan, Boc sau Blaga, atunci el e dispus să preia funcția aceasta, plus Ministerul Transporturilor. 

Printre cei care au criticat modul cum arată PNL s-a mai numărat și Raluca Turcan, fostă ministră a Muncii și președintă interimară a PNL, aceasta afirmând că nu se gândea că partidul va fi văzut acum la fel cum era PSD-ul din timpul lui Dragnea, cu aluzie la modul cum a fost gestionată situația la modificarea codurilor penale. 

În scădere în sondaje

Prim-vicepreședintele Dan Motreanu a prezentat două sondaje, în care PNL este la 19%, cu o dinamică în scădere.

În contrapondere, Lucian Bode a pus pe masă un sondaj în care PNL ar oscila între 22 și 24%.

Liderii PNL se reunesc joi într-o ședință de Birou Politic Național, începând cu ora 10.00.

Sunt așteptați liderii de filiale și cei din Biroul Executiv, pentru a tranșa mai multe chestiuni urgente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
ar fi cazul blaga sa pleci
ne ajunge BLAGA Du te invartimdu te ca nu ai facut altceva in politica decat interesele proprii Si sistemul te a scapat de fiecare data Ai destui bani sa stai sa i numeri Ai facut doar rau pentru BIHOR si ROMANIA Ti-ai angajat toate neamurile si familia Nu ti ajunge??? Unul din cei care conduce si a creat statul paralel Pe banii romanilor ai dus toti betivi tai de primari si neamurile tale la Bruxelles pe banii romanilor RUSINE SA VA FIE De ce nu ai lasat banii aia sa le dai pensionarilor Ati mersw sa chefuiti sa ti vezi primarii beti ca porcii in Bruxeles???RUSINE
Postat 10 Aprilie 2023, 12:16 de DAVIDE
Petre93
Justifică??
Postat 07 Aprilie 2023, 11:43 de Sandu2100
Nemernici
Bolojan=Putin
Postat 07 Aprilie 2023, 06:02 de Petre93
Taranu de oras
Nu,nu esti psd-ist, esti mult mai periculos decât orice psd-ist care a fost, este si va fi la butoane vreodata(nu ca psd ar fi mai buni).tu(t) nu poti fi "ospatarul nimanui", doar cetatenii pot fi iobagii sau slugile tale.Norocul clanului tau este ca, la nivel de judet mediocritatea este la maxim, ceva de genul "tot ce zboară se mananca".
Postat 06 Aprilie 2023, 16:13 de Maikeltroll
Blaga si birtinezul - ciocoii vechi si noi
Foarte frumoasa poza cu Blaga si birtinezul. Pentru ca.... cine se aseamana, se aduna. Priviti Ciocoii vechi si noi !!
Postat 06 Aprilie 2023, 15:43 de Silver_Cat
Vrăjeală înainte de alegeri
Urmeaza alegeri și PNL trebuie sa vina cu ceva in campanie.Acum înscenează un scandal, alegătorii să creadă în greșeală acestora.Din păcate nu prea mai ține,de la lacrimile de crocodil ale lui Băsescu până la scuza penibilă,,pentru țara,,.Din păcate prosti mai sunt dar nu chiar așa mulți,Cred că la alegerile viitoare tara o va lua pe un drum de stânga și singurii vinovați sunt PNL împreună cu Iohannis,Din 2016 tara merge doar in jos și chiar mă doare sa o spun dar Băsescu a fost varful.
Postat 06 Aprilie 2023, 14:50 de Clujiasi
Cred ca un personaj mai nociv ca Blaga nici nu putea accepta in imagine.
Trafic de influenta, spagi in vami, nu mai pun perioada cand a girat un adevarat sistem la nivel local. Sa nu ne facem ca uitam…
Postat 06 Aprilie 2023, 14:02 de User anonimizat
Nu e pesedist.
Dar la nivel local a stat la masa cu ei, ultima oara in 2019. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/surpriza-udmr-bihor-psd-si-alde-au-cazut-la-pace-cu-pnl-pentru-dezvoltarea-judetului-inclusiv-pentru-aducerea-de-curse-externe-pe-aeroportul-oradea-150564.html Putem elabora despre ratiunile acestei aliante de la centru, pentru mine tot nefireasca e, scoate ce e mai rau din ambele partide. Insa sa lasam ipocrizia…
Postat 06 Aprilie 2023, 13:49 de User anonimizat
Lupta de clasă se ascute, acum fiind momentul în care odată cu "rotativa" se bat ca chiorii pentru funcții propuse ori impuse din teritoriu.
Atât de tare-i disperarea unor liberali, încât iată cum iese la iveală "Statul Paralel" local ... care în Bihor înseamnă legătura politicului expirat (Vasile Blaga) cu finanțarea de partid (clanul Micula), la care trebuia scos la înaintare politrucul "diriginte de șantier" (Ilie Bolojan). Acestui triumvirat îi datorează județul nostru, toate bunele și relele de pănă acum ... cu pauzele de rigoare în care unii dintre ei au fost sus iar alții în pregătire, de la control total la faliment în toată regula. Așa că, rând pe rând vine plata pentru fiecare dintre cei care ajung, atunci când nu le mai e cald, să se lamenteze.
Postat 06 Aprilie 2023, 12:58 de KP
Cozi de topor si vinzatori de tara
Fara exceptie. Traficanti fara scrupule. O tara bananiera/sudamericana/africana .
Postat 06 Aprilie 2023, 12:31 de excalibur
Cand faci alianța cu PSD , asta e rezultatul
PNL a căzut si o sa cadă pt ca oamenii de valoare nu se pot exprima, și dacă se exprimă sunt tutuți exact dupa modelul PSD. PNL nu are decât sa accepte prostiile PSD-ului, exemplu ordonanța 13, prin care le face pe plac. Nu m-aș mira ca PNL sa nu accepte rotația, vad clar ca vor sa stea la putere cu orice preț. Vor să-l bage pe Bolojan la inaintare, doar ca el nu se bagă sa fie mascota lor, într-adevăr Bolojan ar putea salva PNL, doar daca se scapă de rechinii de la centru.
Postat 06 Aprilie 2023, 12:30 de Sandu2100
Esti mau rau
Ce PSD, esti mai rau. Tu esti nazist, numai nazistii se comportau ca tine. Liberarii sunt tarfa PSD. PNL siPSD niste hoti ordinari.
Postat 06 Aprilie 2023, 12:16 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON