URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2011, 08:29

Sătui de zeamă lungă: Săracii, nemulţumiţi de mâncarea de la cantina socială

Sătui de zeamă lungă: Săracii, nemulţumiţi de mâncarea de la cantina socială PE ALESE. Mâncarea săracilor de la Centrul de cazare temporară din strada Octavian Goga se cântăreşte din polonic şi se gustă cu... nasul. Femeia care umple blidele pune câte polonice de zeamă vrea ea, iar şefa Serviciului Social al ASCO, Gati Gizella (medalion), cea care ar trebui să verifice cantitatea şi calitatea hranei, spune că nu a gustat-o niciodată. Dar a mirosit-o şi e bună...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeamă lungă fără gust, orez nefiert şi conserve ungureşti de proastă calitate. Asta mănâncă boschetarii Oradiei de la cantina săracilor. Deşi s-au săturat, "beneficiarii" se tem să facă reclamaţii la Administraţia Social Comunitară Oradea. Un blid de zeamă, fie şi chioară, ţine mai bine de foame decât nimic.

Profitând de asta, angajaţii ASCO, puşi să verifice calitatea mâncării, spun că fără o reclamaţie scrisă nu pot face nimic. Nu că ar vrea! Şefa Serviciului Social, Gati Gizella, este de părere că săracii Oradiei ar trebui să îşi ţină gura, că doar mănâncă gratis. Iar ciorba de dar nu se caută la perişoare...

V-am spus noi!

BIHOREANUL a dezvăluit încă din anul 2005 neregulile de la cantina săracilor. Angajatele furau alimente din bucătărie punând boschetarii să le care plasele până dincolo de Primărie, ca să nu fie prinse cu prada. Mai stilat, şeful cantinei, Ioan Ianceu, fura în stil mare, cumpărând produsele la suprapreţ de la firma nevestei.

Dezvăluirile făcute de BIHOREANUL l-au obligat pe primarul Petru Filip să ia măsuri. Numai că în loc să dea afară hoţii, le-a angajat în plus un... supraveghetor.

Nici Poliţia nu s-a omorât cu ancheta. Dintre bucătăresele prinse în flagrant, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au întocmit dosar penal pentru furt doar gestionarei. Singura care a picat de ţap ispăşitor...

"Metoda" Bolojan

Proprietar de ABC, noul primar Ilie Bolojan, a descoperit imediat că şeful unităţii, Ioan Ianceu cumpăra uleiul, zahărul şi alte ingrediente cu cel puţin 30% mai scump decât în oricare hipermarket. Revoltat, în 2009 a concediat personalul, a desfiinţat cantina şi a fost la un pas să facă în locul ei parcare. Bolojan a externalizat prepararea şi distribuirea hranei, reducând cheltuielile de la 1,5 milioane lei la 560.000 lei încă din primul an.

Astăzi, mâncarea e gătită la cantina Colegiului Tehnic Transilvania. Conform parteneriatului încheiat cu ASCO, funcţionarii fac tabele cu săracii care primesc mâncare, controlează calitatea, cantitatea, condiţiile de pregătire şi servire a hranei, iar Colegiul Transilvania asigură meniul. Pentru 7,5 lei pe porţie, pe zi, cât dă Primăria, oamenii trebuie să primească aproximativ 1.500 grame de hrană caldă, supă, felul doi şi pâine, în proporţii egale. Sâmbăta şi duminica, aceştia trebuie să se descurce, în schimb cu 1.500 de grame de hrană rece.

Masa în oraş...

În zilele lucrătoare, imediat după ora 14, nevoiaşii se adună la Centrul de cazare temporară din strada Octavian Goga şi la Azilul de noapte din strada Gutemberg. Înveliţi în fâşuri mizere, strigă unii la alţii şi gesticulează violent, zdrăngănind oalele improvizate din cutii vechi de smântână. "Care ai bă, o ţigară?", întreabă unul. Normal, n-are nimeni, deşi fumează toţi. Gaşca se linişteşte doar când la colţ apare duba albă a cantinei. Cuminţi, se aşază la coadă. Cam 48 de inşi îşi ridică zilnic merindele de la centrul din Octavian Goga, iar grosul de 121 de asistaţi mănâncă la azil, unde şi stau.

În 2009 la semnarea contractului, conducerea colegiului Transilvania promitea că boschetarii vor mânca la fel de bine ca elevii de liceu. Pe hârtie aşa se şi întâmplă. Luna aceasta, timp de o săptămână, săracii au primit la felul întâi ciorbă de legume, supă de mazăre cu găluşte, supă de carne cu fidea, supă de varză, iar la felul doi ficat de pui cu garnitură de orez, papricaş de cartofi cu carne de porc, cartofi ţărăneşti cu pulpe de pui, iahnie de fasole cu carne prăjită, cartofi natur cu şniţel, plus câte o pâine de fiecare. Cum, contractul nu prevede numărul de calorii pe care trebuie să le cuprindă o masă, în realitate, doar boschetarii ştiu cum le chiorăie maţele la puţin timp după prânz.

"Îs lături!"

08 Rostas Edit.jpgNumărul "abonaţilor" cantinei a scăzut de la an la an. Din 200 de persoane care mâncau de aici în 2009, astăzi au mai rămas 164. Dintre acestea, 14 inşi, care au venituri lunare de peste 100 lei pe lună pe membru de familie, contribuie la plata hranei cu 30% din venituri. Plătitori sau nu, sărăntocii, se plâng că mâncarea e aşa de proastă că nu o pot băga în gură. "Şi dacă ar fi puţin, măcar să fie ca lumea. Marţi am avut orez cu ficat de pui, dar orezul l-am aruncat că era nefiert", se plânge Rostaş Edit, o femeie pirpirie cu faţa îmbătrânită (foto).

Maria Lakatos, o ţigancă cu batic, zice că adesea copiii ei se mulţumesc cu pâinea: "Asta nu-i mâncare, îs lături. Nici porcii n-o pot mânca!". Şchiop de un picior, Ovidiu Cheresturi, susţine că mâncarea e fadă. "Şi când are gust, o dată pe lună, are gust de clor", zice bărbatul. Până şi conservele, care vin de-a gata, sunt proaste. "Sunt de alea ungureşti. Ieftine şi fără gust", spune un sărăntoc.

BIHOREANUL a gustat zilnic, timp de o săptămână, din masa săracilor şi au dreptate. Hrana, împărţită pe un frig de crapă pietrele, e nesărată şi fără condimente. Spre exemplu, ciorba ţărănească avea un miros "îmbătător" de oale râncede, pilaful cu ciuperci era sec ca polistirenul, iar ciupercile erau prezente numai de design. Sosul de smântână care ar trebui să dea gust felului doi putea fi folosit ca lipici, pentru că avea doar gust de făină. Până şi carnea, altfel greu de "greşit", era bună de gumă de mestecat, semn că bucătăreasa a făcut economie la gaz...

După miros

"Savoarea" mesei nu ar trebui să mire pe nimeni. BIHOREANUL a descoperit că Gati Gizella, şeful Serviciului Social din ASCO, nici măcar nu verifică mâncarea. "Nu e de competenţa noastră", spune Gati. Apoi, amintindu-şi probabil că e treaba ASCO să verifice pe ce dă Primăria banii, o dă la întors. "Merg din când în când la punctul de distribuire şi, după miros, mi-am dat seama că mâncarea este apetisantă", spune femeia. Culmea tupeului, şefa e chiar revoltată: "Calul de dar nu se caută la dinţi! Cei care plătesc pentru mâncare să meargă în altă parte dacă la noi nu le place. Cu banii pe care ni-i plătesc nu ar mânca nicio săptămână, nu o lună!".

08 Mariana Ruge.jpgMai diplomată, directoarea Colegiului Transilvania, Mariana Ruge (foto), spune că meniul a fost stabilit de profesionişti. "O comisie formată din doi bucătari, administratorul cantinei şi o asistentă medicală, a decis ca mâncarea să nu fie foarte condimentată şi să nu se folosească prăjeli, deoarece mulţi dintre beneficiari suferă de diferite afecţiuni, inclusiv digestive", spune Ruge. Directoarea afirmă că ţine cont inclusiv de sugestiile calicilor la stabilirea meniului. Desigur, după posibilităţi. "Dacă ei cer pui, încercăm, dar nu putem să le dăm zilnic", explică Ruge.

Parcă înţeleasă cu colega de la ASCO, directoarea colegiului spune că va lua măsuri imediat ce va avea pe birou o plângere scrisă. Conform principiului că dacă vor să se sature, boschetarii vor trebui întâi să facă gură...


DECI, SE POATE!
Meniu cu "supliment"

Primarul Ilie Bolojan s-a arătat surprins atât de plângerile boschetarilor, cât şi de atitudinea şefei de la ASCO. "Nu sunt de acord că mâncarea poate să fie şi proastă doar pentru că oamenii o primesc gratuit. ASCO are obligaţia să verifice calitatea hranei", zice primarul. Bolojan afirmă că a vizitat bucătăria unde se prepară hrana fără să descopere nereguli. Totuşi asta nu înseamnă că nu ar putea exista. "Deşi încrederea este bună, controlul este şi mai bun", admite Bolojan.

Pe de altă parte, la doar câteva zile de la vizitele făcute de BIHOREANUL la punctele de distribuire a hranei, situaţia s-a îmbunătăţit brusc. "Şefule, de câteva zile fac mâncarea mai bună, că ştiu că veniţi", s-a bucurat un calic. Spre exemplu, vinerea trecută, în locul parizerului şi margarinei din meniu, boschetarii au primit, ca de Crăciun, câte un pui. Să şi-l gătească şi să nu mai aibă timp să umble cu reclamaţii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
ce...?
huuuuuuuuuuuuu...hotilor...huuuu
Postat 17 Ianuarie 2012, 19:33 de ce...?
obligatoriu
ar trebui sa ia masa zilnic sefa de serviciu G.G. poate isi mai tempereaza comportamentul jalnic, care nu e nici de cum asa cum prevede statutul functionarului public, vai si amar....cineva ar trebui s aia masuri.
Postat 09 Decembrie 2011, 10:16 de sefa de serviciu
Satui de zeama lunga...
Persolalul de la ASCO ar trebui inlocuit in prop.de 80 o/o ! Se aude d-le Primar ?
Postat 04 Decembrie 2011, 17:21 de pia54
Adevarul supara
Articolul denunta hotia si inca pe cea mai de joasa speta, numita generic "furt de la gura saracului". Si la modul propriu, chiar despre asta este vorba in articol! Cand am spus "neam de hoti si talhari" evident nu ma refeream la persoanele de fata si nici la intreg poporul ci la cei cu putere de decizie, cei care trag sforile si fac jocurile in Ro. Imi cer scuze daca am lezat, n-am vrut! Si nu, n-ai cum sa nu fii frustrat macar de neputinta de-a schimba in bine lucrurile. Daca ai constiinta, suflet si minte esti frustrat. Am votat cu 5 stele articolul, macar atat pot sa fac.
Postat 04 Decembrie 2011, 07:10 de Quasimodo
pt quasimodo, gozboru escroc
de ce injuri bai * imputit ? tu vorbesti de hotii ? * cei mari escroci ajunsi aici, pe acest pamant. criminali care au incercat sa fure si sa omoare tot ce au putut. au incercat sa fure pana si o tara ! gozbore, n-ai evoluat nimic ! valea de aici ! i-ai si pe ceilalti escroci cu tine, si duceti-va la dracu' sa va ia !
Postat 03 Decembrie 2011, 18:29 de nail
@Quasimodo si celelalte nick-uri cu care postezi
tu esti un cacat frustrat ! tu esti un neam de kurve si escrocii... cacati frustrari !!!!!!! huuu..... cacatule !!!!!!!!!!!!!!!
Postat 03 Decembrie 2011, 17:33 de com
determina regresul si banii sunt inutili
acesta femeie are rolul social sa indrume si sa incurajeze viata, ea ce face isi bate joc de oamenii de parca ar fi cainii comunitatii, dati o afara alta ca nu din banii ei le da mncare , EA ESTE UN PARAZIT SOCIAL deoarece nu respecta cetateanul, totii care iau bani nemeritati si nu respecta cetateanul care a contribuit este un PARAZIT SOCIAAL mai rau ca cersetorul.
Postat 03 Decembrie 2011, 11:11 de Oboseala
toata vina o are ROMANUL
faceti copii si 20 de familie, nu va lasati BOMBARDATIIIIII ROMANIA cu pui de romani, va pisati pe tot statul ala e OM bogat care are RAMURI si ramuri, restul lasati MORTIII, se cresc unii pe altii, nu se compara viata in singuratate cu viata in gradinita :))) nu va mai naruiti viata cu sistem aiurea , nu se compara viata in 5-8-20 nu se compara ! va doresc succes in a plati TAXE!
Postat 02 Decembrie 2011, 18:21 de sincer
Adevaru-i ca se fura!
Se fura mult in tara asta inclusiv de gura saracilor si a orfanilor institutionalizati. Cel mai mare hot e statul (politicienii) pentru ca fura de la toti contribuabilii (cetateni si firme). Apoi fura baietii destepti din energie (prieteni cu politicienii). Avand asa mentori si modele de succes, fura toti, de la vladica la opinca, unii de nevoie, majoritatea pt ca asa s-au invatat, asa isi alina frustrarile, asa mai economisesc doi bani sau chiar se imbogatesc. Ăsta e românul. La multi ani, neam de hoti si talhari!
Postat 02 Decembrie 2011, 16:30 de Quasimodo
Acesti oameni trebuie ajutati sa se inmulteasca
Inainte de "cyclon" sa li se dea si cate o ultima tigara (daca se poate de foi) pe banii orasului.
Postat 02 Decembrie 2011, 16:20 de Dr. M
he, he, he
O tuica fiarta inainte si cate un litru de vin rosu dupa masa, ca la cat muncesc, merita ! ,,...după miros, mi-am dat seama că mâncarea este apetisantă...'' Asa e, ce primesti tu, precis e ,,apetisant'' ! ,,...mâncarea să nu fie foarte condimentată şi să nu se folosească prăjeli, deoarece mulţi dintre beneficiari suferă de diferite afecţiuni, inclusiv digestive" !!!! Asta-i tare ! Eu zic, doamnelor, acum ca a venit frigul si multi sufera de afectiuni ale aparatului respirator sa le faceti o cura de aerosoli cu cyclon B. Ei se vor vindeca si d-voastra veti scapa de probleme ! Pe cuvant !
Postat 02 Decembrie 2011, 14:47 de pinonel
stiu si eu
un lucru e clar, nu poti sa-ti bati joc de un om chiar daca e boschetar! pe de alta parte femeia din fotografie(care are un/cel putin/usor handicap este manichiurista/pedichiurista/)! parca lucra prin apollo(dar nu stiu daca legal). concluzia: sa fie verificati cei ce beneficiaza de acest ajutor social dar cei care au dreptul(legal si moral)sa nu fie batjocoriti!
Postat 02 Decembrie 2011, 14:30 de dante
udemerista, ciolanul si nesimtirea
BOLOJANE, ESTE OBLIGATIA TA SA O SCHIMBI. MAI MULT CA SIGUR, EA NU-SI VA DA DEMISIA NICI DUPA ACESTE DEZVALUIRI IN PRESA. EA NU VA PLECA DE BUNA VOIE, NICI IN RUPTUL CAPULUI !
Postat 02 Decembrie 2011, 14:18 de dante
cata nesimtire
cata nesimtire la aceasta udmr-ista. dar parca totul se explica. pai daca ne gandim cine a fost pe acest post inaintea ei...
Postat 02 Decembrie 2011, 14:03 de izmeana koncec
ASCO, iar o udemerista... aceleasi probleme
mentaliate ......"saracii sa-si tina gura...." bolojane, sta in puterile tale sa o schimbi pe aceasta ghizi.
Postat 02 Decembrie 2011, 13:53 de Ghizi neini
incredibil
Redactorul lu\' peste. Cum sa folosesti intr-un articol de ziar ce se vrea de top cuvinte gen: \"tiganca\", \"sarantoc\" etc.? Incredibil in ce tara traim.
Postat 02 Decembrie 2011, 13:47 de laurentiu
cine e ?
Mariana Ruge nu e Aia de a vrut sa dea afara profii ca nu trec toate loazele care nici nu stiau unde e scoala ?? Nu e ea directoare care a vrut sa isi arate muschii cu profesorii cinstiti cu meseria si menirea lor de dascali in a preda si nota corect elevii ?? E aia care a vrut ca toti prostalaii sa fie trecuti indiferent de cat au invatat numai ea sa iasa bine la rapoartele inspectiei !!! AIA E !!! Una care isi cladeste cariera pe prostia si indiscilpina elevilor !!!
Postat 02 Decembrie 2011, 12:54 de Scortosu
clar
chiar daca articolul e pe alocuri tendentios tind sa cred ca este real,nu de alta dar e o mostenire grea ca angajatii la stat sa "ciupeasca",aicia problema e mai grava pentru ca cei de la care se ia chiar nu au nimic,sunt saraci lipiti pamantului,stau si ma gandesc oare angajatii astia merg la biserica,sunt credinciosi in afara orelor de munca? lumea se revolta cand lovesti un caine dar cand infometezi un om neajutorat observ ca lumea mai mult il acuza decat sa-si faca mila de el,asta le e soarta nu poti face mult lucu cu oamenii strazi,dar totusi sunt si ei oameni,sufera indeajuns incat la se mai fie provocate si alte suferinti din vina noastra a semeniilor lor.
Postat 02 Decembrie 2011, 11:42 de eucumine
inca o data rusine!
ia citeste istoria s au sacrificat oamenii in bai de sange ca sa ingenunchem si sa fim slugi si ibagi boierilor:))))))) traiesti degeaba, suntem liberi sa alegem daca vrem sa facem meserii dar nu obligati pentru o farfurie de mancare, rusine bestii umane maine poate fi copilul tau in acesta situatie ia sa l ingenunchez daca vrea mancare ! ce mentalitate de nebuni aveti, extraordinar! MUNCA nu este fortata, vine din suflet nu din UMILINTA:)))))))) cine dreakul va dreseaza asa ? OMORATI L va decimeza cu asa mentalitate.
Postat 02 Decembrie 2011, 11:36 de rusine!
pentru ION
dar tu cum vrei sa muncesca un OM daca e slabit? eu constata ca sunteti grav bolnavi cu capul, MEDICI isi fac datoria sau pun VIZA si atat, NOI AVEM NEBUNI care ocupa functii publice, cum poti sa gandeti asa si ca suport moral reprezinta o susrsa importanta , viata nu e lasata sa ghifuiesti ca porcul si sa exploatezi OMUL: specula fortei de munca, viata e lasta sa traim in pace si progres, nu s au nascut toti sa muncesca de aceea unii canta, danseza, fug, etc. UNDE sunt solutiile de asa zisi minti academice? unde in e-uri, cobai nationali, cercetare-dezvoltare, bine ca nu le scoateti inima in public si le taitai capul dar o fac in alt mod stategic MESCHIN.Acesti omane pe care ii vezi tu societatea ia distrus, nu ei se distrug, societatea le a luat visele abuziv, ai dreptul la munca si atat in rest esti CERSETOR.cat din cat castigi merge pe mancare si cat pe taxe? asta se numeste SCLAVIE.
Postat 02 Decembrie 2011, 10:45 de pacat!
zeama lunga
nene ichim cand ai fost la caminuldin strada octavian goga cand de aproape 3luni numai mizeria a ramas acolo ,centrul s-a desfiintat ,mai putin atac la persoana mai multa documentare
Postat 02 Decembrie 2011, 10:22 de emeric
serios?
mai, cu ce pretentii s-au trezit acesti concetateni. desi cred ca nu-i putem numi intocmai cetateni deoarece nu in deplinesc vreun rol social in comunitate. consider ca mancarea ar trebui sa fie buna, daca tot le-o oferim din impozitele platite dupa ce asudam un an intreg, doar ca ma deranjeaza faptul ca nu-s pusi la munca de la 8 simineata pana la 20:00 seara pentru "mila" de care beneficiaza. inteleg un cetatean care a suferit un accident si nu mai poate lucra, e de datoria noastra sa-l ajutam, insa oameni in toata firea, in plina forta, sa-i tinem doar pentru a bifa niste "norme europene" de civilizatie, cred ca e absurd. acesti indivizi, daca aspira la statutul de cetateni ar trebui pus la munca serioasa, nu fineturi gen maturat scarile primariei, ci lucru serios. cam atat!
Postat 02 Decembrie 2011, 09:56 de ioan si nu ion
mare pacat
se da peste cap cu etnobotanice si ne eutanasiaza chimic zi de zi cu E-uri , felicitari pentru modul meschin prin care dirijezi orasul spre suicid in masa ! ASTA e prefectul , asta suntem noi !
Postat 02 Decembrie 2011, 09:46 de pacat!
mare pacat
legal statul trebuie sa asigure acelasi REGIM DE HRANA indiferent ca este acordat saracului sau angajatilor, dar la noi cu tarani ca GHILEA si BOLOJAN este posibil orice, paine e plina de e-uri cate controle s au facut la BRUTARIILE din ORAS la dispozitia PREFECTULUI? niciuna el primeste totul gratis ce treba are el ce mancati voi! din partea lui putem fi si morti ca nu l afecteaza , daca l ar afecta si ar dona salariul pe tot mandatul la cati banii din taxele noastre baga in familie, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu PREFECT cu o valoare nula sociala! stiti cati banii ajung in familia lui , muncind spune el, dar si hotul munceste si criminalul , totii muncim dar e o diferenta suntem EPLOATATI cu ajutorul justitiei oarbe din JUDET :))))))))))) daca JUSTITIA ar fi o DOMANA cum se cere conform statutului acest om nu era in functie conform legii sau macar o facea dar GRATUIT, munca silnica .
Postat 02 Decembrie 2011, 09:43 de pacat!
ca sa fure nu conteaza ca zici GHILE sau BOLOJAN tot hotul isi face parte :))
e mai usor sa furi decat sa faci o fapta nobila, mai bine maresti stomacul decat sa dai la inca 5 guri , rusine! hahal primar si prefect avem! ei sunt vinovati si vor fi vinovati pana vor muri, ca raia vrem sa scapam de ei.
Postat 02 Decembrie 2011, 09:28 de de ce?
de ce ?
Eu ma intreb de ce nu le da meniul de catering care se da angajatilor PMO care costa doar 5 lei si am vazut CAT e si CE e !!! Mancare de mancare si caliate si cantitate doar la 5 lei !! Deci se poate la 5 lei !!! Sau ai e ceva necurat cu pretu ??? Afacerile necurate a lui Ungureanul-bolojan pentru "sarmanii" bugetari care au umplut dealu orasului cu vile !!!
Postat 02 Decembrie 2011, 09:01 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON