Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat că cinci bărbaţi şi două femei, cu vârste între 10 şi 44 de ani, din localitatea bihoreană Bogei, au fost internate miercuri la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu", cu o formă severă de toxiinfecţie alimentară.
Oamenii mâncaseră salată franţuzească, făcută cu maioneză din ouă crude, după ce le-au ţinut şase ore la frigider. Astfel că specialiştii DSP bănuiesc că alimentele care ar fi putut cauza toxiinfecţia sunt ouăle din propria gospodărie.
"Persoanelor internate le-au fost recoltate produse biologice pentru analiza copro-bacteriologică", se precizează într-un comunicat al DSP.
DSP a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor privitor la focarul de toxiinfecţie, urmând ca ancheta epidemiologică să continue până la identificarea concretă a microbului care a cauzat toxiinfecţia.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.