URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2023, 12:25

Să fie liniște! Locul de joacă dintre blocuri din strada Moldovei din Oradea va fi desființat la cererea vecinilor

Să fie liniște! Locul de joacă dintre blocuri din strada Moldovei din Oradea va fi desființat la cererea vecinilor foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locul de joacă amenajat pe spațiul dintre blocurile situate pe străzile Moldovei 74 – 78 și Blaise Pascal 14-16 va fi desființat la cererea vecinilor.

Decizia a fost luată de municipalitatea orădeană la cererea Asociației de proprietari Galex din strada Moldovei.

„Locul de joacă este foarte aproape de blocuri. Copiii fac gălăgie peste zi, iar seara în locul lor vin tinerii și stau până târziu în noapte. Pentru că nu se pot odihni, vecinii au tot chemat Poliția”, a declarat pentru BIHOREANUL, administratorul Asociației Galex, Ivan Leț Maria.

Locuitorii blocurilor X84-X88 care flanchează spațiul de joacă au depus mai multe plângeri la Primărie, rămase fără rezultat, după care au strâns semnături pentru desființarea lui.

„Ținând cont de faptul că locul de joacă este de utilitate publică și în imediata vecinătate există alte șapte scări de bloc, Primăria Oradea a realizat o consultare publică în perioada 16 octombrie - 11 decembrie 2023”, se menționează într-un comunicat al municipalității.

Deși funcționarii au lipit afișe care anunțau campania de consultare publică la intrarea în blocurile din vecinătate, situate pe străzile Moldovei, Blaise Pascal și Mihail Sadoveanu, aceasta a rămas fără răspuns.

„Având în vedere că, până la data de 12 decembrie, nu a fost înregistrat niciun punct de vedere cu privire la păstrarea ori desființarea locului de joacă, în perioada următoare Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, va da curs solicitării de desființare a spațiului de joacă”, a transmis joi Primăria.

Pe viitor, copiii locuitorilor din zonă vor trebui să se ducă la joacă în spațiul amenajat între blocurile de pe străzile Corneliu Coposu și Blaise Pascal sau mai departe, în Orășelul Copiilor de lângă Spitalul Municipal.

Situația din zona acestui loc de joacă este tensionată de mai multă vreme. Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în vară, mai multe mămici de pe strada Moldovei s-au plâns ziarului că nu mai știu cum să îi trateze pe vecinii nemulțumiți. S-a ajuns până acolo încât, ca să gonească micuții, o familie arunca pe geam cu apă, ouă sau cartofi și, mai rău, murdărea leagănele și băncile cu dejecții, resturi menajere sau vaselină.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cum ar putea primaria mediatiza si organiza consultari si in online, fara ora fixa, ptr cei interesati?
as da vina pe modul de organizare a consultarii publice si promovarea ei, mamicile de pe str. Moldovei ar fi participat la intalnire sa ceara pastrarea locului, dar mai lucreaza, mai mult vad consultari in online. Oricum, o decizie proasta sa inchida spatiul de joaca de gura catorva frustrati..
Postat 18 Decembrie 2023, 20:08 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON