URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2011, 16:27

Românii şi ungurii vor să elimine complicitatea dintre angajaţi şi angajatori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Inspeţiei Muncii din România şi a Inspectoratului de Muncă din Ungaria şi-au dat întâlnire la o reuniune bilaterală la Oradea. Evenimentul, desfăşurat marţi la Prefectura Bihor, a avut ca scop stabilirea unui program comun de acţiuni pentru inspectoratele de muncă din cele două ţări şi s-a bucurat de o participare numeroasă. La Oradea au sosit inspectori şefi din 9 judeţe, dar şi din Ungaria, a cărei delegaţie a fost condusă de însuşi directorul general al Inspectoratul de Muncă din Ungaria, Jozsef Bakos.

"Întâlnirea a avut ca scop punerea la punct a unui program comun de acţiuni pentru inspectoratele de muncă limitrofe, cât şi a celor în care populaţia maghiară are pondere majoritară", a declarat Ionuţ Bogdan Barbu, inspector general de stat adjunct în domeniul Securitate şi Sănătate în Muncă.

"Am semnat acest protocol cu partea română pentru că dorim să împărtăşim şi inspectorilor de aici din experienţa noastră", a declarat, la rândul său, Jozsef Bakos.

Ionuţ Bogdan Barbu a trecut în revistă şi principalele domenii în care partenerii maghiari şi-ar putea aduce contribuţia: "Avem obiective comune. Atât noi cât şi colegii maghiari dorim să eliminăm complicitatea dintre angajaţi şi angajatori, în ceea ce priveşte munca la negru. În Ungaria există un sistem de aplicare a contravenţiilor care ţine cont de bonitatea economică a societăţii care este sancţionată. În ceea ce priveşte angajaţii, dacă sunt depistaţi de două ori lucrând la negru, îşi pierd dreptul la asigurare socială. Pe baza acestor constatări, vom face propuneri de modificare a legislaţiei româneşti astfel încât inspectoratele să devină mai eficiente".

În cadrul reuniunii au fost formulate propuneri pe domenii prioritare precum eradicarea muncii fără forme legale, procedurile privind cercetarea accidentelor de muncă sau aplicarea sancţiunilor contravenţionale.

La finalul reuniunii, şeful ITM Bihor, Nicolae Hoduţ a împărţit ghiduri ale judeţului Bihor şi plachete, oaspeţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ce bine ar fi sa mai rariti
randurile si sa nu mai * atatea taxe, in cadrul ITM mai mult de 10 salariati nu e nevoiae, control anual OBLIGATORIU cu FINANTE si lasati poporul sa si revina, MUNCA LA NEGRU nu exista ci sclavie curata de a hrani PRAZITII de bugetari , cati salariatii bugetari plateste un ROMAN ati facut estimativ un calcul, ce ar fi sa reducetiradaurile si sa participati cu taxe cum participa cei din privat, ce ar fi daca nu ne ati trata ca pe animale ci ca pe oamnei, cum voi vreti banii asa verem si noi sa ramanem cu un venit care sa ne permita sa traim, dar asta inseamna mai putini salariatii bugetari:)) ORGANIZTI traiti bine ca ve ti ajuge si voi langa noi intr un timp fff scurt :)))
Postat 28 Iunie 2011, 21:42 de dan Bihoreanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON