URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2021, 14:41

Reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor veni în România. Vor să afle de ce nu se vaccinează românii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va veni în România. Specialiştii OMS vor să afle de ce rata de vaccinare este atât de mică în condiţiile în care cetăţenii au acces neîngrădit la mai multe tipuri de vaccin.

"Exemplu negativ"

Anunţul a fost făcut duminică seara de preşedintele Colegiului Medicilor din România Daniel Coriu la postul de televiziune Digi24

"Suntem într-o situaţie dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Ţara a ajuns un exemplu negativ la nivel internaţional. OMS trimite o delegaţie în România să înţeleagă ce se întâmplă, de ce într-o ţară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare aşa scăzută. Consecinţa directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecţii Covid-19, nu facem faţă cazurilor noi, avem un număr mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienţi care au murit şi nu trebuiau să moară. Sistemul medical este sub presiune uriaşă, suntem obosiţi, suntem copleşiţi, tratăm pacienţi în corturi şi containere. Trebuie să recunoaştem, să ne asumăm că avem resurse limitate", a explicat Daniel Coriu, la Digi24.

Alexandru Rafila a declarat ulterior, pentru site-ul G4media.ro, că mai întâi, reprezentanţii OMS vor avea luni o teleconferinţă cu conducerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în care vor discuta modul în care organizaţia se poate implica pentru a ajuta România să depăşească criza din sistemul sanitar care este aproape de colaps, dar şi pentru a impulsiona campania de vaccinare.

Record de decese în lume

Situaţia din România a ajuns subiect pentru presa internaţională. "Spitalele din România sunt copleşite de pacienţi nevaccinaţi", este titlul materialului publicat, sâmbătă, pe site-ul Euronews şi realizat de jurnaliştii de la Associated Press.

Jurnaliştii au scris, între altele, că românii nu ascultă îndemnul autorităţilor de a se vaccina, dar sunt receptivi la dezinformările care circulă online, potrivit cărora vaccinurile sunt ineficiente sau periculoase.  

Săptămâna trecută, vineri, România avea cea mai mare rată din lume a deceselor de COVID înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori. Incidenţe mari ale cazurilor de Covid se mai înregistrează şi în câteva ţări din estul Europei: Bulgaria, Bosnia-Herţegovina, Lituania, Rusia, acestea fiind de altfel ţări cu rate mici de vaccinare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ANUNT
S-a anuntat ca din delegatia OMS va face parte si KP + excalibur. Excalibur i-a dat pe spate pe cei din OMS cu datele de care dispune si prin modul de interpretare (chiar si primatele au reusit sa interpreteze pattern-uri pe care acesta nu reuseste sa le inteleaga, desi se chinuie de cativa ani-lumina), iar KP va avea un loc rezervat in board-ul OMS (probabil chiar il va inlocui pe Rafila, ca reprezentanta a Romaniei) fiind o specialista cu vaste cunostinte in toate domeniile, incepand meteo, cu latrina 3 si mai ales cu pandemia de prostie, pe care probabil a si provocat-o, fiind la originea ei, pandemia fiind transmisa mai departe in urma unei muscaturi a lui sandu, care a muscat-o in 2000 pe kp din prea mare iubire!
Postat 18 Octombrie 2021, 20:09 de oradea_mea_si_a_ta
Forensic detective
Bagi [ https://www.worldometers.info/coronavirus/ ], mergi la tabelul cu tari , click pe "yesterday", click pe "columns" , bifezi "new cases/1M pop" ,asta ar fi rata de infectare si obtinem o alta ordine mondiala, cu romania pe locul 10, cu 605 cazuri /1milion. Mai rau ca noi Latvia,Georgia,estonia,lithuania,uk...sub noi serbia,muntenegru,croatia,slovacia, singapore(!),turcia,irlanda,austria etc.
Postat 18 Octombrie 2021, 19:20 de excalibur
Ce PLM?
Bagi [ https://www.worldometers.info/coronavirus/ ], mergi la tabelul cu tari , click pe "yesterday", click pe "new cases" si obtinem tabelul in ordine descrescatoare: UK +45,140 ; rusia +34,303 ; turcia +24,114 ; usa +17,947 ; india +14,289 ; rumania +11,546 .Nu stam rau nici noi, dar actiunea "Vor să afle de ce nu se vaccinează românii" ne da de gindit. Putem exporta niste bune practici si altor tari prietene...
Postat 18 Octombrie 2021, 18:44 de excalibur
@decalog.
Puți mai rău decât dacă ți-ai fi dat cu cremă de Arahat. Fauci, în explicațiile contradictorii date comisiei senatoriale, a spus simplu și clar că "încărcătura virală a unui vaccinat și a unui nevaccinat este aceeași". Mai trebuia, ca să pricepi și tu pe limba ta, să spună că vaccinul e ca apa sfințită.
Postat 18 Octombrie 2021, 18:09 de KP
Vizita celor de la OMS a fost deja remarcată. S-a produs online.
Arahat s-a simțit mult mai bine, văzând că inteligența lui e cu un neuron în plus. Auzi la ei, concluzii deștepte. Că, pe fondul refuzului a vreo 65% din populația României de a se inocula cu ce vine la rând, să se facă încă vreo 2.000.000 de vaccinuri în acest an și alte vreo 8.000.000 până la finele lunii martie. Ridicolul e la cele mai înalte cote. Ei nu numai că nu au cum înțelege motivele, dar nici nu discută despre cele 3 forme de rezolvare a endemiei în România, respectiv testarea în masă, izolarea și autoizolarea aferentă, tratarea medicamentoasă în toate formele și procedurile deja vehiculate în țări unde restricțiile au încetat cu totul. Astfel, vaccinarea ar respecta drepturile oamenilor, iar opțiunile potențialilor "clienți" ar fi mult mai deschise și permisive. Și uite așa, valurile se vor putea succeda până de Paște, când s-ar putea să avem alegeri anticipate. Dacă nu, vine și Paștele Morților cândva, iar Paștele Cailor va fi o nouă realitate virtuală în format iOS ori Android.
Postat 18 Octombrie 2021, 18:01 de KP
Proși da' mulți, mulți și degeaba
Am ajuns conform zicalei preferate a nulelor:"vom fi ce am fost și mai mult de atât!" Ne credem Grădina Maicii Domnului, dar suntem un fel de rezervație naturală plină cu proști! O să ieșim din foame pe seama turismului: vine lumea să facă safari în rezervația cu proști anti-vacciniști! Suntem ciudățenia Europei și chiar a planetei. Mai mor nevaccinați și prin văgăunile lumii a treia, dar să ai vaccin gratis, iar tu să servești gargară tv la antena3, asta înseamnă să fii tâmpit.
Postat 18 Octombrie 2021, 16:50 de decalog
s-au suparat stapanii
Vin sa ne bata pentru ca nu am fost cuminti.
Postat 18 Octombrie 2021, 15:27 de testtest
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON