URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2016, 11:00

Refugiat în propriul oraş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Tu cu ce echipă ţii?", mă întreabă la 5 secunde după ce a intrat. E zâmbitor, cu părul negru ca de corb şi are chef de vorbă. Amândoi suntem în chiloţi de baie în sauna umedă de la Double Tree by Hilton. Îi dau un răspuns evaziv, după care mărturiseşte neîntrebat: "Eu ţin cu Arsenal". Zice că e de la Londra şi a venit în vacanţă. Măi, să fie, mă întreb, cum de-i el tocmai din Londra? Abia când aud cum îl pronunţă pe 14 ("pöisprezece") îmi explic misterul. E plecat de aici împreună cu părinţii care cine-ştie-ce fac pe-acolo ca să-l ţină la şcoală. Dar bine că-l ţin, căci pare băiat deştept. După câteva minute se ridică: "Îi prea cald. Am vrut numa' să mă încălzesc puţin".

Hotelurile aduc oameni diferiţi unul lângă altul şi îi aşază la distanţă de un perete, o masă sau un cot. Tânărul "londonez" a fost singurul client cu care am interacţionat în cele 20 de ore petrecute la Hilton-ul din Oradea. Ceilalţi au fost prea ocupaţi cu propriile lor gânduri sau farfurii. M-am cazat acolo curios să-i văd hotelului stelele din interior, dar şi pentru piscina despre care am auzit că e cea mai bună din oraş.

Apa nici rece, nici caldă, pe la 30-32 de grade, îndeamnă la mişcare şi după câteva bazine încep să mă simt bine. Da, este cea mai bună piscină din oraş! Sauna uscată şi cea umedă funcţionează continuu de dimineaţa până seara, iar dacă ştii cum să le foloseşti, corpul îţi va mulţumi. Nişte panouri cu informaţii şi sugestii despre utilizarea lor corectă pentru organism le-ar face şi mai eficiente.

Experienţa de la Double Tree a început cu un cookie primit la check-in, un soi de biscuite de casă delicios, preparat după o reţetă secretă care îl face unic în oraş. Înregistrarea merge ca unsă şi în 5 minute sunt în camera de la etajul VIII, de unde văd Crişul Repede şi o parte din cartierul Velenţa. Camera e de hotel business - pat înalt, solid, bun pentru odihnă, birou pentru muncă, lumini cu configuraţii diverse, fotoliu confortabil pentru citit sau privit la TV şi o fereastră largă, cu pervazul prea sus pentru gustul meu. Sistemul TV are o selecţie impresionantă de posturi - din Europa, Statele Unite, Rusia, Asia, Orientul Mijlociu şi chiar din Cuba. Baia e o minunăţie minimalistă, dar foarte generoasă cu spaţiul. Are o oglindă imensă pe întreg peretele chiuvetei şi o cabină de duş suficient de spaţioasă pentru două persoane.

Micul dejun se serveşte de la 7 la 11, deci leneşii nu riscă să rămână flămânzi, iar piscina e deschisă încă de la ora 6. Am înotat o jumătate de oră înainte de micul dejun, apoi m-am încălzit puţin în saună ca "englezul" de ieri. Am stat la masă două ceasuri şi jumătate, mâncând, povestind, scriind, citind, mâncând din nou. Totul a fost gustos, iar serviciul fără greşeală. Doar ouăle fierte ar fi fost mai bune păstrate călduţe.

La prânz am lăsat în urmă cele 5 stele corecte ale hotelului şi am pornit înspre cele 3 de acasă, întrebându-mă dacă mi-or fi venit căldura, apa caldă şi internetul. Căci de nu, va trebui să mă refugiez din nou pe undeva.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
reclama ieftina
....reclama de 2 bani pentru hotel.....
Postat 23 Februarie 2016, 10:49 de ironi-k
Pretul
Buna Citizen, daca te intereseaza pretul poti merge pena acolo sa intrebi numa de curiozitate,dar pretul iti soptesc eu( este de 70de lei) daca tot curos ai fost
Postat 22 Februarie 2016, 18:03 de Gergely
Pretul
Oare ,dece nu apare pretul de intrare la piscina...Oare dece..??? Poate ,ca este 80 de RON.... ??? ;-)
Postat 22 Februarie 2016, 12:37 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON