URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Martie 2024, 20:21

Record de medalii pentru sportivii de la CS Wolf Oradea la Naționalele de Taekwon-do ITF de la Baia Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sportiv Wolf Oradea s-a întors cu un număr mare de medalii de la întrecerile Campionatului Național de Taekwon-do ITF de la Baia Mare, pentru toate categoriile de vârstă: copii (juniori III-II), juniori I şi seniori.

Desfăşurat în perioada 7-10 Martie, evenimentul a reprezentat un real succes, având la start nu mai puţin de 765 de concurenţi de la 34 de cluburi din țară.

Sportivii au concurat la probele de tull, luptă, tehnici speciale, spargeri forță, luptă tradițională și speed kick, atât la individual cât și la echipe.

Clubul orădean Wolf a participat cu 41 de sportivi, care, după evoluţiile avute, au câștigat nu mai puțin de 43 de medalii.

Dintre acestea, 22 au fost de aur, 10 de argint și 11 de bronz. Mai mult, datorită acestor rezultate, la finalul campionatului, clubul orădean a fost premiat cu trofeul pentru locul 2 din clasamentul general al rezultatelor la juniori I, iar la copii cu trofeul pentru locul 3.

La deschiderea oficială a competiției, Federația Română de Taekwon-do I.T.F a premiat cluburile cu cele mai bune rezultate din 2023. În acest clasament Clubul Sportiv Wolf Oradea a obținut locul 3, conducătorul echipei preluând trofeul.

Rezultatele sportivilor de la Wolf Oradea la Naționalele de Taekwon-do ITF de la Baia Mare:

Locul I: Gui Daria (2), Balog Erik, Cornea Larisa, Toromba Christian, Halász Anna,  Chirla Rebeca, Marchiș Adrian, Borz Luca,  Borz Cristian,  Simon Barbara,  Szabó Alexa,  Orbán Kármen,  Cornea Luca,  Molnár Balázs, Bajgyik Baranyi Botond (2),  Cornea Casandra,  Bara Ștefan,  Papp Attila,  echipa de pre juniori feminin (2) - compusă din Gui Daria, Gui Denisa, Cornea Larisa, Halász Anna, Câmpean Maya, Szegedi Beatrix - la luptă și tehnici speciale.

Locul II: Santer Alex,  Gui Denisa,  Szegedi Beatrix,  Kalmár Erik,  Szabó Alexa,  Hovaneți Adam,  Tálinger Alex, Budai Bogdan,  echipa de pre juniori masculin - compusă din Kalmár Erik,  Toromba Christian,  Marchiș Adrian,  Borz Luca,  Borz Cristian,  Borsi Edvin - la tehnici speciale,   echipa de seniori masculin - compusă din Tálinger Alex,  Budai Bogdan,  Szabó János,  Cosma Rareș,  Papp Attila,  Fenesi Péter,  Bara Ștefan - la spargeri forță.

Locul III: Gui Daria, Bagoly Béla,  Robu Ioana,  Szerefi Erik,  Câmpean Maya (2),  Halász Levente,  Cosma Rareș,  Fenesi Péter,  Cornea Larisa cu Gui Denisa la luptă tradițională, echipa de seniori masculin la tehnici speciale.

De această dată, CS Wolf a avut o prezență mai mare și în corpul de arbitraj. Astfel, a fost reprezentat la acest capitol de: Szabó János, Cosma Rareș, Cornea Casandra, Cornea Larisa și Cornea Luca.

„Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute! Prin foarte multă muncă și dăruire reușim să ne menținem în continuare în topul cluburilor de Taekwon-do din România. Pentru mai mulți dintre sportivii noștri va continua munca grea și pregătirea intensă, deoarece, în urma rezultatelor de la acest campionat și de la Cupa României, preconizăm că din nou vom avea un număr mare de sportivi convocați în lotul național, care va participa la Campionatul European din Polonia, în luna Aprilie”, a declarat, la întoarcerea de la competiţie conducătorul şi antrenorul coordonator al clubului orădean, Harascsák Gyula – 5 Dan. Acesta este ajutat în pregătirea sportivilor de instructorii: Gergely Ákos - 3 Dan, Tálinger Alex - 3 Dan, Bajgyik Baranyi Botond - 2 Dan, Simon Barbara - 1 Dan şi Linder Ábel - 1 Dan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON