URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2023, 12:56

Reacția baschetbalistului scandalagiu de la Cluj: „Am fost provocat, dar asta nu e o scuză”

Reacția baschetbalistului scandalagiu de la Cluj: „Am fost provocat, dar asta nu e o scuză” (sursa foto: www.u-bt.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivul Karel Guzman, baschetbalistul echipei clujene U-BT care a făcut scandal la meciul de sâmbătă seară de la Oradea, a reacţionat în urma incidentelor violente pe care le-a provocat şi şi-a cerut scuze.

Reamintim că derby-ul dintre Oradea şi Cluj-Napoca a fost oprit după ce Guzman a sărit la bătaie, a fost greu de stăpânit de colegii săi şi a provocat o încăierare generală pe teren.

Arbitrii au decis să-l elimine din joc, dar nici măcar asta nu l-a potolit. Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit în exclusivitate, după ce a ieşit din sala polivalentă, Guzman a luat o rangă de pe şantierul din vecinătate şi a încercat să intre cu ea în Oradea Arena, fiind oprit de un coechipier şi de un agent de pază.

"Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o"

În mesajul publicat pe Instagram, Guzman dă vina pe sportivii şi oficialii CSM CSU Oradea, care l-ar fi provocat să fie violent, recunoscând totodată că asta nu îi scuză comportamentul.

"Regret profund modul în care am acţionat şi vreau să-mi cer scuze clubului meu, colegilor mei şi tuturor celor care au fost acolo. Comportamentul meu a fost inacceptabil şi înţeleg că nu reflectă valorile echipei noastre şi ale baschetului. Vreau să fie clar că am fost provocat de un adversar şi de un membru al staff-ului lor încă de la încălzire, dar asta nu este o scuză pentru acţiunile mele. Ca jucător profesionist de baschet, înţeleg că am o responsabilitate să îmi păstrez calmul şi să mă comport respectuos întotdeauna. În această situaţie, am dat voie emoţiilor să pună stăpânire pe mine. Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o", a scris sportivul.

Aşteaptă consecinţele

Cubanezul în vârstă de 28 de ani a mai spus că îi pare rău pentru dezamăgirea pe care a provocat-o şi că va munci să îşi îmbunătăţească autocontrolul.

Sportivul se arată conştient de faptul că va trebui să suporte consecinţe ale faptelor sale şi a spus că este pregătit să îşi asume orice ar urma.

"Voi respecta şi accepta deciziile disciplinare pe care clubul le va lua", a mai scris baschetbalistul.

Clubul U-BT Cluj-Napoca a anunţat sâmbătă că îl anchetează disciplinar pe sportiv.

Deocamdată, însă, nu există o reacţie a Federaţiei Române de Baschet. BIHOREANUL a făcut o solicitare scrisă către federaţie, dar până la publicarea acestui articol nu a fost remis un răspuns.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Da, dar oficialii de la Cluj? Pe când?
Guzman a avut o reactie foarte puternica si a fost ciudat că nu a putut să se liniştească nici după 10 minute. E jucător, se mai întâmplă să te enerveze un adversar, reactia a întrecut cu mult modul în care trebuia să reacționeze, mai ales că el a inceput confictul cu Marković putin mai devreme. Am fost mai şocat de reactia antrenorului si a staff-ului de la Cluj. Cred ar trebui începută o anchetă disciplinară şi împotriva antrenorului, a sărit şi el la bătaie, când trebuia să-şi liniştească jucătorii. Arbitrajul a fost corect, la toate fazele controversate au cerut analiză video. Bravo CSM, cinste jucătorilor si mai ales antrenorului de la CSM.
Postat 20 Martie 2023, 17:05 de Profesorul1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON