URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2011, 13:47

Ţîrle vrea să-i bage lui Bolojan pe gât laptele şi cornul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea orădeană ar trebui să îşi reconsidere poziţia cu privire la programul laptele şi cornul, preluând gestionarea acestuia de la CJ.

Ţîrle a spus că nu i se pare corect ca Primăria Oradea să refuze să preia acest program de vreme ce primăriile mici din judeţ au acceptat să facă acest lucru. "Dacă se fac licitaţii pentru acest program la nivel local, au de câştigat atât firmele locale mici cât şi copiii. Asta pentru că aceste firme se pot înscrie la licitaţii şi pot livra produse locale de o calitate mult mai bună", a arătat Radu Ţîrle.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dat şi exemple: "Dacă licitaţia se organizează la nivel judeţean pentru distribuirea cornului poate câştiga o firmă din Galaţi. În acest caz, cornurile care vor ajunge la copii vor fi tari. Acest lucru nu se întâmplă dacă licitaţia este câştigată de o firmă locală".

Chiar dacă şi anul trecut reprezentanţii CJ Bihor au încercat fără succes să transfere acest program Primăriei, Radu Ţîrle susţine că va purta discuţii în cursul acestei săptămâni cu primarul Ilie Bolojan în speranţa că municipalitatea îşi va schimba decizia.

Argumentele invocate de preşedinte nu pot ascunde, însă, incapacitatea CJ Bihor de a gestiona acest program pasat cu de-a sila de Guvern administraţiilor locale şi dorinţa evidentă de a scăpa la el. Asta fiindcă la fel de bine fima din Galaţi poate câştiga şi licitaţia de la Oradea, cum a câştigat-o şi pe cea de la Judeţ, furnizorul poate cumpăra produsele din plan local (cum de altfel s-a întâmplat şi până acum), ca să nu mai vorbim de faptul că de multe ori aşa-numitele cornuri sunt, de fapt, croisante, napolitane sau eugenii, care nu se întăresc, căci au termen de valabilitate mare.

Rugat de BIHOREANUL să dezvolte acest subiect, Radu Ţîrle nu a spus decât că nimic nu împiedică firmele mari să participe la licitaţii în judeţ, dar crede că acestea nu vor fi interesate pentru că le va costa mai mult transportul decât ar câştiga din contracte. "Dacă însă de aceste licitaţii se va ocupa CJ Bihor, micii producători nu vor putea câştiga competiţiile cu firmele mari", a explicat Ţîrle, precizând că în trecut CJ Bihor s-a confruntat cu reclamaţii privind prospeţimea produselor furnizate de firmele din alte judeţe.

După cum se ştie, Consiliul Local Oradea a refuzat, în urmă cu două săptămâni, preluarea programului, împărtăşind argumentele primarului Bolojan, şi anume că această activitate a fost desfăşurată de la bun început de Consiliul Judeţean, care a acumulat experienţă în domeniu, că municipalitatea nu are personal care să preia această activitate în cele 69 de şcoli orădene şi nici fondurile necesare din care să plătească furnizorii, în aşteptarea decontării ulterioare de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
mai nou Bolojan nimik nu vrea sa faca
mai nou nu stiu care e rolul lui ?
Postat 05 August 2011, 08:32 de ha, ha, ha
Radu Ţîrle vrea să-i bage pe gât lui Bolojan laptele şi cornul
DESPRE TINE DOMNUL MEU...CE SA ZIC,AI AJUNS IN ACEL POST PT CA UDMR SA PROSTIT LA VREMEA RESPECTIVA,AU FOST PREA NEHALITI SI TEAU VOTAT FOARTE MULTI UNGURI,DAR ACUMA DUPE CE TEAU CUNOSCUT...MAR MIRA SA MAI CISTIGI ODATA....
Postat 04 August 2011, 14:14 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON