URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2021, 09:00

PSD la Prefectură: Pe cine pregătește PSD ca prefect și subprefect de Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor are planuri ambițioase pe termen lung, pentru câștigarea viitoarelor alegeri locale și mai ales a Primăriei Oradea, primul pas fiind ocuparea funcției de prefect al județului.

După ce liderii coaliției guvernamentale au decis săptămâna trecută că social-democrații vor avea în țară 21 de prefecți, PNL 17 și UDMR 4, fiecare partid urmând să pună prefect în județul unde are și președinte de Consiliu Județean, dar și că vor exista excepții de la această regulă, pesediștii bihoreni vor ca o astfel de excepție să fie aplicată în Bihor.

Scopul? Atacarea proiectelor inițiate de Ilie Bolojan și Florin Birta, cel mai potrivit pentru această misiune fiind considerat consilierul municipal Adrian Madar, dornic să se „branduiască” pentru a candida la Primăria Oradea în 2024. În cealaltă variantă, în care PSD Bihor nu va reuși să obțină funcția de prefect, va trebui să se mulțumească și cu cea de subprefect.

Aceasta i-ar reveni altui consilier municipal, Emilian Pavel, care nu mai are planuri să devină primar în 2024, după ce, anul trecut, în urma unei candidaturi de sacrificiu, a smuls doar 7,74% din voturile orădenilor, iar președintele organizației județene, Ioan Mang, nu s-a ținut de cuvânt să îl pună pe un loc eligibil la Camera Deputaților.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
faultarea oamenilor valorosiii......
La prima vedere conceptul de obiectivitate jurnalistica nu e greu de definit , un jurnalist e obiectiv cand scrie adevarul , m-a distrat copios ca ,,jurnalisti nostri ,, bihoreni prezic viitorul dar ceea ce e dureros e faptul ca pe langa ,,glumele nevinovate ,,descurajeaza prin atacuri inocente oameni care au cat de cat capul pe umeri aici ma refer la Bolojan si la Madar , mie Madar mi-a facut o impresie placuta , se vede bine pregatit , obiectiv , la subiect , nu bate campii ,stie ce vorbeste , i-ati facut si poezie ,, ca sunt perfect ,, iar pe bolojan l-ati facut bolovan ,ii buna si gluma dar chiar avem nevoie de oameni de valoare ca Bolojan si ca Madar in Oradea
Postat 14 Decembrie 2021, 12:10 de popionut
Scopul e "faultarea" proiectelor lui Bolojan?
Cum ar fi îngroparea județului în credite neperformante de sute re milioane euro? În amânarea finanțării liniei aeriene a noului operator de zbor "Fly-Bolo"? În disponibilizarea tuturor primarilor bihoreni care nu vor să cotizeze 10% din salarii? E clar că oprirea "nebunului" e o miză politică și că însuși PNL îl va stopa din mersul lui victorios către falimentul public al întregului județ?
Postat 13 Decembrie 2021, 19:55 de KP
@nufarul
într-adevăr avem nevoie de un prefect corect și echitabil dar nu există așa ceva la PSD Un prefect PSD tocmai că ar bloca după cum vrea mușchii lui și după cum vrea partidul, în batjocura legii
Postat 13 Decembrie 2021, 17:29 de olgutzatramvai
Si atunci pentru ce am votat
Pai daca s-a votat cum s-a votat in judet, chiar nu mai conteaza cine si cate procente a luat? Cum naiba sa fie prefect la Bihor numit de un partid care nu a castigat majoritatea? Votati fratilor ca oricum o dau cum vor ei. Nu vom progresa in veci!
Postat 13 Decembrie 2021, 15:38 de bazbaz
Revenirea la normalitate
Numirea unui prefect PSD/UDMR ar inseamna revenirea la normalitate. Ca ne place sau nu, un prefect PSD/UDMR ar garanta transparenta la nivelul judetului Bihor. Atat timp cat PNL va avea prefectura, CJB + primariile PNL-iste orice proiect legal sau nelegal va trece, acest lucru e logic. Avem nevoie de un prefect PSD/UDMR, care sa fie corect si echitabil. Nu e normal ca legalitatea actelor sa nu fie verificata. Sunt sigur ca un prefect PSD/UDMR nu ar bloca absolut niciun proiect, atat timp cat timp va fi legal. M-as bucura ca dl Adrian Madar sa ajunga prefect, deoarece s-a vazut din interventiile in CLO ca este o persoana echilibrata si care lupta pentru drepturile oradenilor.
Postat 13 Decembrie 2021, 11:22 de nufarul
Ne-am saturat de marionete
La ora actuala toate proiectele, chiar daca nu sunt conforme, trec fara nicio problema. Prefectul este efectiv inexistent, nu il baga nimeni in seama si nu munceste deloc. Un prefect ar trebui sa verifice legalitatea actelor, dar actualul prefect, o marioneta de altfel de a lui Bolojan, doarme pe el. Acesta este si rolul lui, sa stea pitit bine pe un salar baban. Ce e drept, nici nu poti avea pretentii de la un absolvent de Educatie Fizica si Sport.
Postat 13 Decembrie 2021, 10:52 de bihooorel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON