URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2022, 21:40

"Nu poate fi nici tolerat şi nici uitat": PSD Bihor cere demisia managerului Spitalului Beiuș, prins de BIHOREANUL la chef cu subalternii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor cere demisia de onoare a managerului Spitalului Municipal din Beiuş, Claudiu Lupău, prins de BIHOREANUL chefuind cu subalternii, în weekend, la o pensiune din satul Burda, deşi reglementările legale interzic desfăşurarea evenimentelor private. 

Într-un comunicat de presă transmis miercuri seară, reprezentanţii PSD Bihor arată că perioada grea din punct de vedere pandemic, medical şi, mai ales, social, "presupune din partea angajaţilor Statului un comportament exemplar", ceea ce nu a fost cazul managerului Spitalului Municipal din Beiuş, "prins de Poliţie în mijlocul unui chef monstru, organizat de ziua sa, sfidând toate regulile şi normele la care majoritatea românilor sunt obligaţi să se supună". 

În opinia social-democraţilor din Bihor, comportamentul managerului "nu poate fi nici tolerat şi nici uitat", în condiţiile în care, prin escapada sa, la care şi-a invitat mai mulţi subalterni, cu bună ştiinţă, "a pus în pericol activitatea unui întreg spital municipal, a angajaţilor şi a pacienţilor", prin urmare ar trebui "să îşi asume propriile fapte şi să plece".

"Din acest motiv, mai ales că au trecut deja câteva zile de la incident, PSD Bihor solicită demisia de onoare a persoanei respective", arată informarea.

"Judeţul nostru s-a aflat mereu, din păcate, pe primele locuri în ţară ca număr de infectări, timp în care majoritatea cadrelor medicale au activat cu abnegaţie şi în pofida multor dificultăţi, pentru a salva vieţi, dând exemplu de energie, mobilizare şi, în mod evident, dăruire", se precizează în documentul transmis de PSD Bihor. 

Comunicatul social-democraţilor bihoreni este prima reacţie publică după ce, sâmbăta trecută, BIHOREANUL l-a surprins pe managerul Spitalului Municipal din Beiuş, Claudiu Lupău, în timp ce îşi sărbătorea ziua de naştere, chefuind împreună cu mai mulţi subalterni şi colaboratori la "Trecătoarea Lupilor", o pensiune din satul bihorean Burda.

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au întrerupt evenimentul, iar Claudiu Lupău s-a ales cu o amendă de 3.000 lei, în timp ce proprietarul pensiunii, Ioan Făşie, a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Un "domn"
Un domn care s - a compromis total.
Postat 14 Ianuarie 2022, 19:31 de User anonimizat
FELICITARI BIHOREANULUI
Felicitari bihoreanului pentru acest articol ...... sper ca si de acum inainte sa aduca la cunostiinta publica tot ceea ce nu este corect ,sa ii scoata la lumina pe toti cei care sfideaza toate legile , regulile si bunul simt , mai ales ca acest manager beneficiaza de spor anti -covid . Felicitari inca odata
Postat 14 Ianuarie 2022, 10:25 de popionut
de la chef in plina pandemie ---------- la atac la psd
Stimate domn tu ai dus discutia de la acest directoras la demonizarea psd-ului pt orice !!!!in orice tara din Europa acest ,, directoras,, s-ar fi dat demisia de onoare daca nu ar fi fost demis, mai ales ca se lupta ca si manager cu problemeșe cauzate de pandemie si nu ar trebuiii sa respecte regurile pe care orice muritor le respectam mai ales el ca e sef in lupta cu pandemia . Referitor la ceea ce ai scris ca pandemia este intretinuta de psd & co astea sunt prostii , nu inteleg de ce tu demonizezi si ataci un partid pe care il faci vinovat pt tot ce se intampla sau s-a intamplat,ALTI AU FOST LA GUVERNARE SI LA LUAT DE DECIIZII ( CEI DE DREAPTA), ATACI PSD PT PANDEMIE !!!, ATACII PT FACTURI !!! ATACII PT PRETUL LA COMBUSTIBILI !!! ba frate mie mi se pare ca TOTUSI rafila gestioneaza mai bine nebunia asta de pandemie decat ceilalti , sa stii ca acum se gasesc antivirale in spitale acum cateva luni era situatia diferita ,pana si pe raed arafat l-a mai temperat ca ala era Dumnezeu si face ping pong cu toata Romania , deci FII TE ROG OBICTIV SI NU MAI DEMONIZA FARA MOTIV !!!!!!!
Postat 14 Ianuarie 2022, 10:15 de popionut
Pt Popionuț
1) Anii dinainte de pandemie, constant în America se imbolnaveau peste 30 milioane de americani de gripa sezoniera (influenza). Anul trecut au fost sub 5000 oficial. Suspect? Vreun semn de intrebare? Daca n-ai auzi la televizor ca sunt 10-15.000 de cazuri zilnice (99% - cu simptome ușoare) ti-ai vedea de viața ta si ai merge inainte. Nu contest existența virusului (modificat și nu creat că omul nu este un creator de viață) dar face parte tot din categoria corona-virușilor cu care organismul este obișnuit. Rezistența este peste 99,99%. Concluzia: pandemia nu-i mai mult decât o gripă obișnuită care se poate trata într-un mod clasic: peniciline, azitromicine + toata gama de ne-antibiotice / adjuvante. Dacă n-ai avea televizor în casă în realitate n-ar fi nici o dramă nici la propriu nici la figurat. 2) Petrolul, gazele naturale, energia electrică, 40% din terenul arabil, energia eoliana, sectorul bancar, medical, industria prelucrătoare, industria grea etc sunt controlate in procente de la 1 cifră la 2 cifre, unele spre 3 cifre de către străini. Ești cam iobag dar n-ai știut-o încă. Acuma știi. Te lămurești cu factura la curent și gaze când trebuie să o plătești cât de mult o controlează statul român. Spre zero! Când alimentezi de la Petrom, Mol sau Lukoil ți se pare că ești mai român, că noi facem legea? Îți recomand să te speli pe față cu o mână de zăpadă, că și așa suntem în sezon, să te mai împrospătezi. Dă un pic și pe ochi să vezi mai clar!
Postat 13 Ianuarie 2022, 20:09 de georgemarian
unde dai ---si unde crapa
La cei înţelepţi bătrâneţea se iveşte mai întâi la minte, apoi la corp; pe când la cei prostiii ea se iveşte la corp, dar niciodată la minte , una scrie bihoreanul( si pe buna dreptate despre smecherul asta de directoras care ar fi trebuit sa isi fi dat demisia in ziua urmatoare )si alta comenteaza CARE PANDEMIE care de prietenasu director a ajuns cu discutia departe in SF , de parca in alte tari nu exista pandemie ,frate daca tot vrei sa comentezi nu abera ca nu ,, toti suntem iobagi cu smartphone !!!!!
Postat 13 Ianuarie 2022, 18:29 de popionut
Care pandemie?
...asta întreținută de PSD & Co. prin propaganda de zeci de milioane de Euro la televiziuni prin hotărâri de guvern? Rafila a introdus ceva antibiotice în spitale? Să ne spună PSD de ce cresc prețurile la curent că apa tot așa curge pe Dunăre și din râuri prin hidrocentrale și centrala atomo-nucleară tot așa a mers de când îi? Să ne spună de ce cresc prețurile la produsele de bază când România a exportat cel puțin 80.000 de tone de grâu doar în Egipt? Etc..Etc. Cum stimulează PSD locurile de muncă,? Prin Certificat verde? PSD ce demisie ar trebui să-și dea? Să-și anuleze tot partidul la judecătorie și să radieze toate sediile. Niște nulități și lipitori care n-au făcut nimic 30+ de ani. Doar au vândut România bucată cu bucată. Au ajuns resursele tot la același imperiu austro-ungar și noi tot iobagi, dar cu smartphone.
Postat 13 Ianuarie 2022, 10:48 de georgemarian
e clar ca toata opozitia PSD la restrictii de libertate era doar fatada politica cat timp sunt in opozitie
Dar odata ce ajung la putere, si cer aceleasi restrictii, certificate, vaccinari, izolari. Nu au ei o pasiune pentru libertate, ci doar o oportunitate sa faca show cat timp nu sunt la putere. Cum mai sunt unii mari socialisti, care nu pot sa traiasca de ciuda ca unii au mai mult si vor sa ii pedepseasca pe cei mai harnici, ca sa fie egali cu ei, dar care, cand vine vorba de cheltuieli publice asumate de partidele de dreapta, urla si ei ca statul consuma prea multe taxe...
Postat 12 Ianuarie 2022, 22:16 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON