URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2020, 18:54

PSD a depus candidaturile pentru Primăria Oradea şi CJ Bihor. Florian Bodog, al doilea după Emilian Pavel la Consiliul Local (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În frunte cu Ioan Mang şi Emilian Pavel, candidaţii pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, respectiv primar al Oradiei, reprezentanţii PSD şi-au depus, luni, candidaturile la birourile electorale.

Dacă la CJ Mang este secondat pe listă de tânărul Sergiu-Octavian David, care a mai deţinut un mandat, la Consiliul Local, pe poziţia a doua, după Emilian Pavel, apare controversatul Florian Bodog, căruia Înalta Curte tocmai i-a retras titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pentru că le-a obţinut fraudulos. 

Echipa lui Mang

"Lista de candidaţi a Partidului Social Democrat pentru Consiliul Judeţean Bihor - pe care am depus-o astăzi la Biroul Electoral Judeţean - include oameni valoroşi, cu o vastă experienţă profesională şi care vin din toate zonele judeţului nostru. Mulţi ocupă funcţii de conducere în mediul privat sau lucrează în administraţia publică. Îi asigur pe toţi bihorenii că îi vom reprezenta cu cinste şi onoare. Marea diferenţă dintre noi şi oricare alt partid sau listă de candidaţi este că echipa PSD a lucrat şi va lucra întotdeauna pentru oameni, pentru siguranţa unui trai mai bun pentru bihoreni!", a transmis, pe Facebook, liderul PSD Bihor, Ioan Mang. 

Primii 10 pe listă sunt Ioan Mang, Sergiu-Octavian David, Forian-Victor Oros, Felix Cozma, Florin Bujor Chirilă, Ioan-Ciprian Anta, Florentina-Ioana Bara, Adrian Szatmari, Livia Chira şi Cosmin-Florin Durnea. 

Lista este completată de Alina Popa, Răzvan Puia, Ioan Bercea, Nicolae-Florin Pălcuţiu, Aurel-Mircea Romocea, Pavel-Ovidiu Drimbea, Viorica-Cornelai Mone, Cosmin-Vasile Gabor, Dorel-Marcel Dume, Ioan Ştefănică, Cristian Laza, Victorica-Valentina Ţoţa, Dumitru Togor, Ioan Purge, Florin-Călin Duău, Nicolae-Ioan Boiţ, Călin-Gheorghe Laza, Mircea-Petrică Popoviciu, Ionuţ-Florin Bradea, Liviu Laza-Matiuţă, Nicolae-Ioan Avram, Silviu-Ioan Petriţa, Alin-Alexandru Nojea, Tudor-Dacian Cheregi, Cosmin-Alexandru Szigeti, Dumitru-Sorin Maghiar, Mihai Cabai, Ioan Mughiuruş, Florentin Faur, Iarko-Daniel Segheciu, Şerban-Mihai Todică şi Raul-Andrei Sălăgean. 

Amintim că, în 2016, PSD a obţinut 9 mandate de consilier judeţean în Bihor. 

Cu Bodog înainte...

La Oradea, Emilian Pavel – candidat şi pentru funcţia de primar – deschide lista candidaţilor pentru Consiliul Local, fiind urmat de un nume sonor din PSD: Florian Bodog.

Personaj controversat, fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a rămas, din luna iulie, fără titlul de profesor abilitat şi fără dreptul de a conduce doctorate după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, definitiv, că le-a obţinut fraudulos, neîndeplinind condiţiile minime pentru această avansare profesională, așa cum dezvăluise BIHOREANUL

Pe poziţia a treia pe listă se află arhitectul Cristian Puşcaş, urmat de Marius Adrian Madar, Florica Bungău, Liviu Sabău-Popa, Marius Pop, Aurel Mohan, Boglarka-Lilla Debelka, Nicolae Avram, Traian-Lucian Costa, Şerban-Mihai Todică, Sebastian Miklo, Răzvan Puia (candidat şi la CJ), Dorin Gheorghe Puşcaş, Grigore Bala, Emoke-Izabela Berke, Florin-Călin Hoţupan, Ramona-Elisabeta Jula, Cosmin Lazăr, Laura Cadar, Dan-Mircea Perianu, Felix Cozma (apare şi pe lista CJ), Lorela-Gabriela Hălmăjan, Raul-Andrei Sălăgean, Adriana Tamba, Florin-Adrian Marina, Raluca-Alina Oanea, Mircea Corbeanu, Melinda Gheorghe, Aron Negruţ, Zenovia Ghergheleş, Răzvan Agud şi Mihai-Florin Socaciu. 

"Toate colegele şi toţi colegii mei sunt motivaţi să vină în faţa dumneavoastră cu experienţă lor pentru a îmbunătăţi nivelul de trai din oraşul nostru. Suntem o echipă bine închegată, cu oameni care muncesc atât în mediul privat, cât şi în sistemul public. Suntem o echipă tânără, care îşi doreşte mai mult pentru orădeni", a transmis pe Facebook Emilian Pavel, luni, după depunerea candidaturilor. 

În mandatul 2016-2020, PSD a avut 5 consilieri locali în Oradea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Termitele in actiune
Daca ar avea loc de mafia birtinezului, astia ne-ar fura si chilotii de pe noi ...
Postat 18 August 2020, 07:18 de Silver_Cat
rusinea judetului
niste nulitati. mang si bodog sunt rusinea judetului. chiar nu au familii sa ii trage deoparte si sa le spuna ca sunt penibili, inculti si agramati dovediti, hoti si impostori demonstrati?
Postat 17 August 2020, 22:56 de roger
Doamne fereste!
Amin.
Postat 17 August 2020, 19:41 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON