URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2021, 13:40

Protest spontan la Casa Județeană de Pensii Bihor. O treime din angajați au ieșit în stradă cu pancarte, cerând lefuri conform Legii salarizării din 2017 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 20 din cei 60 de funcţionari ai Casei Judeţene de Pensii Bihor din Oradea şi colegii lor de la punctul de lucru din Beiuş şi-au întrerupt activitatea joi la amiază, timp de o oră, şi au ieşit în stradă, în faţa sediilor, cu pancarte în mâini.

"Să se aplice integral Legea salarizării nr. 153/2017" şi "Să se plătească integral şi la timp toate drepturile salariale prevăzute de lege", scria pe foile de hârtie pe care oamenii le-au ţinut în mâini.

Deşi declarată ca fiind un "protest spontan", mica acţiune a fost pregătită cu câteva zile înainte, în ziua precedentă aceleaşi revendicări afişându-le şi în faţa Guvernului alţi angajaţi ai instituţiilor subordonate Ministerului Muncii, iar liderul sindical din Casa Judeţeană de Pensii Bihor, Adrian Bereş, arăta că nu exclude un protest şi în plan local.

Potrivit acestuia, în cadrul Casei Naţionale de Pensii, salariul minim este de 4.229 lei brut pentru un funcţionar debutant şi respectiv de 7.250 lei brut pentru un funcţionar superior înaintea pensionării, iar Legea 153/2017, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, nu le-a mai fost aplicată din decembrie 2019, din cauză că de atunci guvernele au emis Ordonanţe de Urgenţă prin care au prorogat aplicarea prevederilor acesteia.

"Practic, noi nu cerem majorări salariale, însă cerem respectarea legii salarizării, care prevede o grilă de salarizare superioară pentru personalul din instituţiile subordonate Ministerului Muncii", a declarat BIHOREANULUI liderul sindical din Casa Judeţeană de Pensii Bihor, Adrian Bereş.

De menţionat că în timpul protestului celor 20 de angajaţi din Oradea, activitatea cu publicul a fost asigurată de colegii acestora, instituţia având în total 60 de angajaţi. În schimb, în Beiuş, unde au oprit lucrul toţi cei 8 angajaţi, activitatea a fost suspendată pe perioada protestului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Macar ăștia sunt conștienți
Că scumpirile vin de la RUȘI
Postat 23 Decembrie 2021, 23:07 de Sandu2100
www.cjpensiibihor.ro / informatii publice / declaratii de avere / 2021
?data0=2021&searchbtn=Cauta
Postat 23 Decembrie 2021, 22:37 de roger
salariile la control
sa ne uitam peste salariile celor de la Casa de pensii Bihor, de anul trecut: ?data0=2021&searchbtn=Cauta ***** minim 3500/luna plus alte beneficii de bugetari (vouchere de vanata, etc), inspectorii ajung la +4500 net.
Postat 23 Decembrie 2021, 22:35 de roger
Nesimțiți
Nu merită măriri de lefuri. Te țin cu o adeverință ce atestă cât e pensia unui părinte, pentru care in mod normal se da pe loc(cunosc cazuri) până la 2 săptămani. Si nu le pasă când le spui că pentru dosarul ce ai nevoie adeverința, perioada de aplicare expira intr-o saptamana. Pe langa se comporta si arogant cu tine.
Postat 23 Decembrie 2021, 18:20 de IonutV
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON