URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2021, 14:15

Prins cu plagiatul şi că nu este licenţiat la UBB, cum pretinde în CV, ministrul Florin Roman a demisionat!

Prins cu plagiatul şi că nu este licenţiat la UBB, cum pretinde în CV, ministrul Florin Roman a demisionat! sursa foto: Facebook / Florin Roman
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Florin Roman a demisionat, miercuri, din funcţie, după ce a ajuns protagonist într-un scandal de impostură.

El a fost prins că şi-a plagiat lucrarea de dizertaţie şi că n-a studiat la Universitatea Babeş-Bolyai, aşa cum pretinde în CV, însuşi rectorul acestei instituţii arătând că Roman n-a trecut pe-acolo.

Un colegiu neacreditat

Libertatea, ziarul care săptămâna trecută a dezvăluit plagiatul lui Roman, a arătat într-un articol publicat miercuri că CV-ul ministrului conţine o ciudăţenie. Florin Roman susţine că e licenţiat de două ori în Economie, o dată la UBB Cluj Napoca, în 1992-1996, şi apoi la Universitatea Athenaeum Bucureşti în 2008-2011.

În realitate, însă, Roman n-ar fi fost studentul UBB, ci al unui colegiu universitar neacreditat al Universităţii 1 Decembrie din Alba Iulia, intitulat Colegiul Universitar Economic şi de Muzeologie, iar la final a susţinut un examen de absolvire la UBB. Într-un răspuns oficial către Libertatea, UBB a precizat că acest examen nu echivalează cu o licenţă.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a declarat rectorul UBB, Daniel David, pentru Libertatea.ro.

Dizertaţie plagiată

CV-ul ministrului conţine şi alte minciuni. Aşa cum tot Libertatea.ro a arătat, Roman şi-a trecut în CV o carte, "Teoria sistemelor informaţionale", care de fapt nu există. Când i s-a cerut să prezinte cartea, ministrul a susţinut întâi că nu o găseşte, ca apoi să recunoască faptul că n-a scris-o, ci are doar un articol pe această temă.

Totodată, Roman le-a trimis jurnaliştilor 10 pagini din lucrarea sa de dizertaţie, dar surpriză: toate sunt plagiate din lucrarea unui profesor din Timişoara, după cum a arătat verificarea lor. În apărarea sa, politicianul a susţinut că a copiat doar informaţii teoretice, din lucrări bibliografice, dar tot n-a lămurit de ce nu a pus la dispoziţia jurnaliştilor întreaga lucrare şi de ce le-a trimis taman paginile de teorie, dacă era sigur de autenticitatea lucrării.

Prima demisie din Guvernul Ciucă

Cert este că, în faţa acestor acuzaţii, Roman a cedat. Potrivit mai multor ziare din Bucureşti, premierul Nicolae Ciucă i-ar fi cerut să demisioneze, iar ministrul a făcut acest pas.

Pe pagina sa de Facebook, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia, pozând în victimă. "Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului", a scris Roman.

El l-a acuzat pe Dacian Cioloş că a coordonat acest atac şi l-a anunţat că îl va chema la judecată: "Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict".

Florin Roman a mai scris că pleacă din funcţie cu fruntea sus. "În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV", a scris el.

Roman a publicat şi imagini cu diplomele sale de studii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ministrul Florin Roman 《PNL》
Daca era de la oricare alt partid in titlu scria PARTIDUL din care face parte...daca e PNL ... s-a omis...din gresală
Postat 15 Decembrie 2021, 22:50 de strada
lichea!
Oameni ca licheaua asta ajung sa decida soarta tarii! L-ati vazut cum topaia in jurul lui Orban si apoi a lui Catu, de mana cu numitul Rares Bogdan? Astia sunt parvenitii si lichelele pnl, la fel ca Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae de la psd. Oameni care nu au nici un fel de studii facute pe bune si care au ajuns sa faca 3-4 facultati, mastere si doctorate (vezi si parlamentarii oradeni), ajung sa se creada superiori "ignorantilor" de noi, din societatea civila si decid ei ce este bine si ce este rau pt toata tara. Si mai spune ca Ciolos este de vina ca a plagiat el, florin roman... Sa-i fie rusine si lui si pnl ca l-a pus inclusiv presedintele camerei deputatilor, chiar daca interimar. pnl=psd=udmr, de-aia sunt in coalitie, pt ca se aseamana pana la identitate ...
Postat 15 Decembrie 2021, 20:22 de oradea_mea_si_a_ta
Au turbat multi cand ....
... am spus ca penal e acronimul pt. pnl!
Postat 15 Decembrie 2021, 19:49 de ili3
speranta - felicitari presei!
felicitari presei care a reusit sa demaste un escroc cu tupeu si a pus presiune sa plece de pe fotoliul de ministru! mai sunt muuulti altii, dar exista speranta!
Postat 15 Decembrie 2021, 19:17 de roger
deh
"de lege ferenda" ar fi indicat pt persoanele ce doresc sa acceda la functii de genul celor din cazul mentionat sa se faca o investigatie cu gradul de plagiat al licentei, masterului, doctoratului precum si o verificare a traseului educational. n.b. partidul nu mai e vocal?
Postat 15 Decembrie 2021, 17:22 de Christa
Un specialist ca ăsta merită promovat, e imaginea omului nou care se pricepe bine
Avea un cv copiat de pe referate.ro, (aflase adresa de la copiii corijenti de la bloc), purta un ghiozdan-ruck-sack fără nimic inăuntru ca hipsterii (credea el), avea simțul orientării:lingușirea șefului-mușcătura fostului șef căzut în dizgrație, prinsese ministerul alături de trupa de parveniți semidocți căreia-i venise rândul la delapidat și brusc lovitură de trăznet... Ce să mai înțeleagă parveniții, plagiatorii, turnătorii, falsificatorii, lichelele, impostorii care împânzesc țara din mai toate slujbele plătite gras și care se cred urmașii prim-secretarilor-analfabeți de pe vremea ceaușismului de mare actualitate? Pare un foc de paie: găsește coaliția un dobitoc mai bine deghizat și cu falsuri mai reușite, nu ca ăsta care era un fel de bancnotă de 1,02 lei...
Postat 15 Decembrie 2021, 15:20 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON