URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2022, 19:29

Primarul Cristian Laza cere demisia consilierului județean Ciprian Anta. „Nu sunt adeptul blocajelor, dar deciziile partidului se respectă!”

Primarul Cristian Laza cere demisia consilierului județean Ciprian Anta. „Nu sunt adeptul blocajelor, dar deciziile partidului se respectă!” foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul de Sânmartin Cristian Laza, preşedintele organziaţiei PSD locale care l-a promovat pe Ciprian Anta, îi cere acestuia să demisoneze din Consiliul Judeţean Bihor, după ce a acţionat împotriva deciziei propriului partid, votând exproprierile propuse de Ilie Bolojan pentru realizarea inelului metropolitan.

"Nu sunt adeptul blocajelor, dar deciziile de partid se respectă!", spune Laza, care nu s-ar opune nici ideii ca "dizidenţii" să fie excluşi din PSD.

"Trebuie să respectăm deciziile partidului"

Cristian Laza a declarat BIHOREANULUI că PSD nu se opune proiectului inelului metropolitan, dar doreşte ca acesta să fie realizat în baza "celei mai bune soluţii".

"Orice proiect este binevenit, dar trebuie să avem dialog şi să ajungem la cele mai bune soluţii. Nu dorim să blocăm proiectele, dimpotrivă, sprijinim dezvoltarea. Şi cu acest inel se puteau găsi însă soluţii mai bune, iar dacă decizia partidului a fost să obţinem soluţii mai bune, Ciprian Anta trebuia să o respecte", consideră şeful PSD Sânmartin.

"Nici mie nu mi-ar conveni să îmi fie blocate proiectele în Consiliu, doar că aici a fost o decizie a partidului, şi cred că trebuie să respectăm rigorile şi deciziile partidului, bune, rele. Pe listele acestui partid am ajuns în aceste funcţii. Prin urmare, i-am cerut domnului Anta să îşi dea demisia din Consiliul Judeţean, el fiind membru al organizaţiei PSD Sânmartin şi propunere a acestei organizaţii pe lista de consilieri judeţeni", a mai spus Laza.

În ce o priveşte pe Ioana Bara, Cristian Laza a precizat că aceasta nu este membră a PSD Sânmartin, ci a organizaţiei din Beiuş, dar s-ar aştepta ca şi aceasta să părăsească CJ Bihor. "Cred că organizaţia din care doamna Bara face parte ar trebui să facă acelaşi lucru, să îi ceară demisia".

Cât despre o eventuală excludere din partid a celor doi consilieri judeţeni care nu au respectat lina partidului, Laza spune că ea "trebuie analizată de fiecare organizaţie în parte", precizând că "nu cred că ar fi o soluţie inoportună".

Şi-au asumat riscul

Consilierii judeţeni Ciprian Anta şi Ioana Bara au votat, joi, alături de reprezentanţii PNL din CJ Bihor, aprobarea declanşării procedurii de expropiere pentru terenurile ce urmează să fie afectate de traseul viitoarei şosele, în ciuda deciziei politice a Biroului Permanent Judeţean al PSD Bihor, conform căreia niciun consilier al acestui partid nu avea voie să voteze în favoarea proiectului.

De altfel, ambii consilieri – atât Anta, cât şi Bara – au declarat BIHOREANULUI că îşi asumă riscul excluderii, însă au dat întâietate nu politicii de partid, ci interesului public, în condiţiile în care inelul rutier metropolitan este şi în favoarea locuitorilor comunei Sânmartin.

De asemenea, cei doi au subliniat că, în timp ce reprezentanţii PSD Bihor se opun inelului rutier metropolitan şi centurii Aleşd, au votat în bloc exproprierile pentru centura Beiuş, ceea ce denotă o "incoerenţă" decizională şi de comportament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Bravo lor
Perfect adevărat dublă personalitate, vrei să-l dai jos pe smang și tu esti la fel că el undei schimbarea??? Să-ți spună ție partidul cum sa votezi este o jignire, că e bine că e rău votezi cum spune partidul asta înseamnă ca tu ești doar un păpușar iei proiectul îl citești vezi ce scrie și votezi pe cale de consecință cum crezi tu că e bine în interesul cetățeanului că de asta ești pus acolo de asta ai discernământ daca ai sau poți fi gică contra mereu așa de principiu pai vine acuma unul care a părăsit sistemul pe ușa din dos cu un adevărat scandal cu sponsori ,controale la comanda , protejați, corupție , masonerie, dosare penale și ne dă lecții deh mare om mare polician.
Postat 23 Septembrie 2022, 11:53 de sss
Ce interes public?
Doamna din Sanmartin lucrează in Nojorid si ar ajunge mai repede la serviciu deci are un interes personal
Postat 23 Septembrie 2022, 09:24 de liberalul
să respectăm rigorile şi deciziile partidului, bune, rele
"daca partidul ia decizii proaste, voi consilierii nu ganditi ci doar executati un vot in directia noastra, chiar daca stiti ca e o decizie rea, in defavoarea cetatenilor!" daca pana si proprii soldati si consilieri recunosc ca nu pot tine ochii sus in fata oamenilor cu argumentele partidului lor, ca argumentele nu tin, si opozitia la proiect e pur si simplu demagogie politica, nu argumente tehnice reale si serioase. Daca pana si proprii consilieri nu cred ce sustine partidul in presa si public, credeti ca votantii va cred? Cu siguranta cu strategia asta de opozitie la dezvoltare PSD nu castiga votanti.
Postat 23 Septembrie 2022, 06:13 de unu
Cu asta ai spus tot
"să respectăm rigorile şi deciziile partidului, bune, rele". Adica si daca sunt rele, asa zice partidul. "Tovarăși", a apus epoca de trista aducere aminte. E o rusine "partidul" da attaa timp cat se mulg bani voi nu aveti rusine, coloana precum cei 2 oameni. Ok, doamna a zis ca pe ea personal o ajuta drumul, deci e si in avantajul ei direct, poate mai mult, dar macar a avut "cojones". Laza ala cu 2 personalitati, care acuma critica nerespectarea regulilor, nu era ala care a zis ca deciziile is proaste si a demisionat? Da a crescut rata la banca si a fugit cu coada intre picioare inapoi? Consilierii sunt puși acolo de forma, ei nu au putere de decizie decat ce li se comunica? Pai democratia unde mai e??? "Tovarasi", va doresc soarta lui PPDD, ALDE, PNTCD si alte partide intrate acum in uitare. Stergeti-va la coor repede si rugati-va sa nu isi aduca aminte lumea de voi.
Postat 23 Septembrie 2022, 06:06 de poiu
Ipocrizie
Greșit ,cele mai bune soluții există și doar încăpățânarea voastră de a fi mereu gică contra împotriva dezvoltari orașului despre asta este vorba ,cât a fost smang na făcut mai nimic 0/ au câteva terenuri atât udmr isti cât și PSD isti și de asta ați încercat blocarea dezvoltări orașului și încă ceva poate mai important indiferent ce partid la propulsat într-o anumită funcție alesul trebuie să urmărească interesul cetățeanului așa ar trebui nu interesele de cloacă din partid.
Postat 22 Septembrie 2022, 20:19 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON