URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Mai 2022, 13:50

Primării cu datorii: Cine sunt edilii care nu și-au plătit cotizația la asociația ce gestionează salubritatea din Bihor

Primării cu datorii: Cine sunt edilii care nu și-au plătit cotizația la asociația ce gestionează salubritatea din Bihor (Imagine cu titlu ilustrativ, foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2010, când Consiliul Județean și cele 101 primării din Bihor au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, care să gestioneze salubritatea din județ, toți membrii fondatori și-au asumat că vor contribui anual cu o sumă pentru funcționarea acestei structuri.

Concret, fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să plătească o cotizație anuală de 1 leu pe locuitor, bani care să constituie bugetul Ecolect.

Înțelegerea a fost încălcată însă de trei primari care n-au plătit niciodată contribuțiile: Ioan Șora (PNL) din Pomezeu, Aurel Ille (PSD) din Tărcaia și Sorban Levente (UDMR) din Lugașu de Jos.

Recent, toți trei s-au trezit cu notificări de la Ecolect, care i-a anunțat că, dacă nu își achită datoriile, vor ajunge la judecată, singurul care a percutat fiind Sorban, care a plătit rapid restanțele.

În schimb, pentru celelalte două comune, Ecolect a colectat banii abia când CJ Bihor a tăiat aceste sume din alocările bugetare către ele. Așa că Pomezeul și Tărcaia au scăpat de datorii, dar tot trebuie să achite contribuția pentru anul în curs.

Măcar atât ar trebui și cei doi edili să știe, că de taxe și impozite nu scapi nici dacă stai în capătul județului...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nu sunt singurii esc*ci din ograda cj Bihor!
S-a ajuns pana acolo incat sa fie scos la licitatie sediul primariei Popesti in contul unor datorii, despre ce vorbim?! https://www.ebihoreanul.ro/stiri/primarie-de-vanzare-sediul-primariei-popesti-scos-la-licitatie-in-contul-unor-datorii-130819.html
Postat 08 Mai 2022, 12:24 de pinonel
I-a furat startul din 2010 lu' Bolojan
Ce inspiratie!... 1leu/cap de locuitor. Inca din 2010, de pe vremea lu' Boc, basescu,fmi. Uite-asa ar putea si Consiliul Judetean sa vomite niste taxe, modice, pe cap de imbecil, dupa care sa ne alerge prin instante restul vietii.
Postat 08 Mai 2022, 11:31 de excalibur
Idioti
Dar acest ecolect ,in afara de frecat menta pe banii cetatenilor nu face nimic mai ales se impune taxa !!!
Postat 07 Mai 2022, 18:35 de User anonimizat
La cât de bine funcționează Ecolect și cât de habarniști sunt angajații de la această ADI ...
... prea mult e 1 leu/locuitor cu 98 de UAT-uri plătitoare la zi. Ce naiba face Ecolect cu peste jumătate de milion lei? Că nu se face nimic concret iar operatorii nu își bat capul nici măcar să răspundă la telefon când sună vreunul de la Ecolect.
Postat 07 Mai 2022, 18:30 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON