URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2020, 11:17

Primăria Vadu Crişului a distribuit romilor din colonia pusă în carantină alimente de peste 38.000 lei pentru o săptămână (FOTO)

Primăria Vadu Crişului a distribuit romilor din colonia pusă în carantină alimente de peste 38.000 lei pentru o săptămână (FOTO) sursa foto: primar Vadu Crisului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Puşi oficial în carantină joi, după ce în urma testării comunitare au fost depistate mai multe persoane infectate cu coronavirus, deocamdată asimptomatice, romii din Vadu Crişului au primit, sâmbătă, alimente gratuite din partea Primăriei comunei. Coordonaţi de primarul Dorel Cosma, angajaţi şi voluntari ai Primăriei, ajutaţi de jandarmi, au transportat sâmbătă în colonie pachete cu alimente care au fost împărţite localnicilor.

Cantităţi suficiente

„În fiecare din cele 84 de case locuiesc cel puţin cinci persoane, dar în unele şi 14 persoane. În baza unei Hotărâri a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, am făcut 127 pachete cu alimente, pe care le-am distribuit ieri”, a declarat duminică, pentru BIHOREANUL, primarul comunei Vadu Crişului.

Fiecare pachet conţine câte 5 pulpe de pui, 10 kg de cartofi, 4 litri de ulei, 5 kg de făină, 5 kg de fasole, 4 kg de zahăr, 4 kg de orez, 4 kg de mălai, 10 conserve de carne, 4 pungi cu paste făinoase şi 5 pâini mari. „Valoarea unui pachet este de 294,50 lei, iar suma cheltuită de Primărie este, în total, de 38.100 lei”, a precizat primarul Dorel Cosma.

Pentru siguranţa publică

Colonia de romi din Vadu Crişului a fost plasată în carantină joi seară la ora 19, la propunerea prefectului Dumitru Ţiplea şi cu aprobarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi a ministrului Afacerilor Intrene, Marcel Vela.

Măsura a fost luată după ce, în urma prelevării şi analizării a 124 probe biologice de la tot atâţia romi, rezultatele de laborator au indicat infectarea a cel puţin 11 persoane, altele 4 fiind internate în Spitalul Municipal din Oradea.

După cum BIHOREANUL a mai arătat, plasarea în carantină a coloniei de romi din Vadu Crişului înseamnă că din zonă nu iese şi nu intră nicio persoană, cu excepţia reprezentanţilor autorităţilor şi angajaţilor operatorilor de servicii publice.

Dacă persoanele Covid pozitive, deocamdată asimptomatice, vor da semne de boală, ele vor fi transferate la Spitalul Municipal din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pesimistul este un optimist mai bine informat
#staipesubiect.Multumim,vaducrisului aka Birtin, Tomnatic, Topa de Criș și Vadu Crișului
Postat 03 Mai 2020, 16:58 de excalibur
excalibur
In primul tău comentariu Bihorul era top 5 , la câteva minute diferența, a sărit pe 10
Postat 03 Mai 2020, 15:38 de Sandu2100
Erata: Bihor Top 10
2899 SUCEAVA 1354 BUCUREȘTI 606 ARAD 527 HUNEDOARA 520 NEAMȚ 489 BRAȘOV 487 MUREȘ 483 BOTOȘANI 479 TIMIȘ 467 BIHOR
Postat 03 Mai 2020, 15:01 de excalibur
Si ei sunt ai nostri...cu doi de i
Vadu Crișului (în maghiară Rév) este o comună în județul Bihor, Crișana, România, formată din satele Birtin, Tomnatic, Topa de Criș și Vadu Crișului (reședința). Majoritatea locuitorilor sunt români (68,67%). Principalele minorități sunt cele de maghiari (18,73%) și romi (9,2%).Pentru 3,14% din populație apartenența etnică nu este cunoscută...Sa fim optimisti.Nu mor caii cind vor ciinii.Bihorul este in Top5 corona, etapa pe tara.Era de asteptat...Multumim,vaducrisului
Postat 03 Mai 2020, 14:44 de excalibur
MINORITĂȚILE ÎN ROMÂNIA! UN GEST NORMAL IN CONTEXTUL PANDEMIEI, UNII MOR DE FOAME ALTII TRAIESC BINE OE BANII CONTRIBUABILOR!!!!
Am o singura nedumerire ..in lege scrie ,,cei carantinati au dreptul la alimente oferite de UAT -ul local(primărie) ,dar alimente de bază ( pâine,cartofi, zahăr,ulei,orezetc) dar la VADU-CRIȘULUI CSLU local fiind mai inimos oferă și pulpe.Celor peste 65 de ani (care plătesc taxe și impozite)oare li se oferă la fel ca de aia nu spune nimeni nimic , nu se oferă o statistică pe comune ,numai pe rromi ii plângem toată ziua la tv și mass-media.p.s Puneți rromi la îngrășat ca mai apoi sa poată comite infracțiuni împotriva cetățenilor din comuna care îi hrănește , oricum vrajeala cu votul dispare de la ei pentru că 80-90 %sunt analfabeți sau plecați din țară pe când îs alegeri așa că sunt o investiție proastă domn primar.
Postat 03 Mai 2020, 14:20 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON