URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2012, 09:07

Primăria, noi concedieri!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan pregăteşte noi reorganizări în Primărie. După ce în prima săptămână din an a pus pe liber trei angajaţi ai Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională plătiţi prin intermediul unei firme de contabilitate, săptămâna trecută a venit rândul angajaţilor de la Urbanism, de unde urmează să fie disponibilizaţi trei inspectori, în condiţiile în care oricum a scăzut numărul documentelor eliberate de Instituţia Arhitectului Şef.

Primarul a demarat o nouă campanie de eficientizare în baza unor statistici privind activităţile în care au fost implicaţi funcţionarii Primăriei în 2011 şi "viteza de reacţie" cu privire la documentele pe care le au în lucru.

Statisticile vor sta la baza unor viitoare analize şi se vor solda în cel mai bun caz cu redistribuiri de personal, dacă nu cu alte concedieri...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
DNA
Penticostalul mai zilele trecute aparea si spunea ce servicii de calitate are primaria,,,,,,,,,,,,,,,2 ghisee noi pt arhitectura ,,,,,,,,,la ce ,,,,,,,unde se construeste acuma,,,,,,,,Lipoveanu arhitect sef delegat de unde studii de specialitate cateaua este marioeta,,,,,,,,,,sali de nunti la lotus,,,,,,,,,,,sensuri giratorii proaste iosia langa 5.5,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,parcuri langa Lotus pt Mudura sa faca smecherii ,,,extinderi,,,,,,,,Polojan stabilitate in consiliu,,,,,vinde tot externalizeaza tot,,,,,,face cartiere noi fara utilitati,,,de parca in Oradea sant asfaltata toate strazile,,,,,,,,DNA TREZIRE
Postat 19 Ianuarie 2012, 09:18 de PENTICOSTALUL
inchiriez spatiu la primarie
Pai dupa atatea posturi reduse inseamna ca deja in primarie este un excedent de spatiu, camere, incaperi, birouri. Deci propun sa adunam in cladirea primariei dupa disponibilizarile de rigoare si la celelalte institutii ale statului, (garantez ca vor incapea), pe cei de la prefectura, finante, garda, ITM, alte institutii rasfirate prin tot orasul. Sigur intr-o luna toate s-ar simplifica si cetateanul, stimabilul contribuabil ar putea rezolva mult mai repede si mai usor problemele. Sa nu uitam, dupa comasarea institutiilor statului in cladirea primariei sigur va mai ramane spatiu disponibil pentru o cafenea mai mare in care oradenii sa astepte pina functionarii statului le rezolva problemele (cafea oferita gratis de primarie, din partea casei, asa cum primesc ei cand merg pe teren). Ma angajez sa ajut la mutarea efectiva a personalului cu masina proprie o saptamana, gratuit. Se mai ofera cineva.
Postat 18 Ianuarie 2012, 20:14 de petru
perversii platiti
Bhoreanul rusine,a ti sters mesajele care sant contra coruptului,perversului,pedofilului,BOLO,,,,,,,,,,,,SA TI FIE RUSINE DINU PATRICIU,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postat 18 Ianuarie 2012, 19:21 de bihoreanul blatuit
Doar respecta oferta de la inceputul mandatului
http://maidanezisatraitibine.wordpress.com/2012/01/18/oferta-pnl/
Postat 18 Ianuarie 2012, 19:16 de Huda Facariu
Absurd
Cum puteau fi platiti angajatii primariei printr-o firma de contabilitate???? Ce prostie e asta??? A cui pile erau astia??? Suna absurd. Dar bravo lui bolojan ca i-a identificat si expediat!
Postat 18 Ianuarie 2012, 18:33 de din oradea
@TDS
La tine ma refeream cand vorbeam despre invidie, invidiosi, rautaciosi,...... cacaciosi !!!
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:42 de scortosul
persoane
lista persoane
Postat 18 Ianuarie 2012, 14:08 de TDS
lista persoana luminate din PMO
ilie bolojan*adriana lipoveanu*lucia iacob*diana birau*sorin iacob. este o lista scurta(mai pot fi si altii dar nu-i cunosc eu pe toti)si desigur contestabila.
Postat 18 Ianuarie 2012, 14:07 de TDS
nu ma innebuni!
@scortosul: este foarte interesant cum într-o altă situație, o altă persoană vis-a-vis de DJ BOBO a folosit tot cuvântul "invidios"! de ținut minte! apoi dacă cineva care nu a intrat la facultate timp de 6 ani(reușind acest lucru doar la momentul debutului dezvoltării Sorbonicii)este cea mai luminată minte din PMO, atunci să mă întreb cum sunt ceilalți? da, la șmecherii imobiliare(vezi situația IMPACT, pe care el o neagă spunând că habar n-a avut de niște chestii dar în acel moment îndeplinea funcția de director al AIO, deci să înțeleg că trebuia să știe bunica, nu?)sigur este extrem de luminat!
Postat 18 Ianuarie 2012, 13:54 de TDS
Un sfat pentru invidiosi !!
Bolos Marcel este cel mai luminat cap din PMO ! este cu cateva clase inaintea celorlalti!! Numai invidia ii fac pe cativa agiamii sa ponegreasca numele si munca lui !!!! Nu uitati invidia , ura va vor mutila sufletele si mintea !! Eliberati-va de ea !!
Postat 18 Ianuarie 2012, 13:33 de scortosul
nimeni nu e singur...
@eu: îmi pare bine că nu sunt singurul care atrage atenția asupra lui DJ BOBO!(BOBO vine de la Bobotează!)
Postat 18 Ianuarie 2012, 13:26 de TDS
noi
Cand o sa ii concediati si pe cei din clanurile familiare ca nici nu mai ai loc de clanuri in primarie,dar sa nu il uitam si pe prea cinstitul parinte si pe prea cinstitile doamne din vestita primarie.
Postat 18 Ianuarie 2012, 12:50 de eu
Cap in cap
Articolul se bate cap in cap cu cel despre faptul ca primaria vrea cele mai bune servicii publice din RO. PMO a avut printre cele mai bune servicii din tara conform AMR 2007. De ce am ajuns de unde inca n-am plecat ? Ca sa aveti voi pe cine pupa si pe cine injura, ca altfel mureati de foame.
Postat 18 Ianuarie 2012, 10:22 de Bill
j
vand sosea de centura accept si spaga
Postat 18 Ianuarie 2012, 09:57 de j
j
sa traiesti bine bolo la chighid cu tine
Postat 18 Ianuarie 2012, 09:56 de j
j
la puscarie la puscarie vrem pe bolo la alesd primar
Postat 18 Ianuarie 2012, 09:54 de j
trei Doamne si toti trei
aș fi curios să știu cum se numesc cei trei de la Proiecte europene. Eu aș fi început cu șeful lor dar se pare că(încă)nu a sosit momentul. COREEA te așteaptă, Prea Sfinția Ta!
Postat 18 Ianuarie 2012, 09:32 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON