URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2014, 16:57

Prima victorie: FC Bihor a învins cu 1-0 FC Caransebeş şi a părăsit ultima poziţie în clasament (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană FC Bihor a obţinut sâmbătă prima victorie din noua ediţie a campionatului Seriei a II-a a Ligii a II-a, învingând la Stadionul "Iuliu Bodola" echipa FC Caransebeş, cu scorul de 1-0.

Nu mai e "lanterna roşie"

Unicul gol al partidei ce a contat pentru etapa a XI-a, ultima a turului de campionat, a fost înscris de Florin Pop, în minutul 18.

Orădenii au început bine jocul, au dominat prima repriză. În minutul 10, Sorian a executat bine o lovitură liberă de la 24 de metri, scoasă de portar în corner, iar în minutul 13, după centrarea lui N. Lorincz, de pe stânga, Pascariu a reluat puternic din 14 metri, însă în blocaj. Apoi, în minutul 18 a venit şi golul, când Nichita a centrat bine de pe dreapta, iar din faţa porţi, de la aproximativ 8 metri, Fl. Pop a reluat imparabil sub transversală.

În repriza a doua, văzându-se conduşi pe tabelă, oaspeţii au ieşit la joc, dar n-au reuşit să pună în real pericol poarta lui Fildan. FC Bihor a replicat pe contraatac, iar în minutul 67, Fl. Pop a şutat de la colţul careului mare, pe jos, dar portarul Coca a reţinut.

Astfel, FC Bihor a câştigat cu 1-0, a obţinut primul succes din noua ediţie şi a părăsit ultima poziţie a clasamentului. Victoria a fost dedicată şi antrenorului Lucian Ciocan, care trece prin momente mai dificile, după ce în această săptămână şi-a pierdut tatăl.

Bani de la suporteri

"Vreau să mulţumesc jucătorilor pentru prima victorie obţinută în acest sezon şi am încredere în continuare că putem să facem lucruri frumoase. Sper să aducem victorii publicului orădean, pentru că merită acest lucru şi în continuare sper să avem şi susţinere din partea autorităţilor", a declarat, după joc, antrenorul Lucian Ciocan.

Pentru Călin Cheregi a fost primul joc în faţa propriilor suporteri, din noua postură, de antrenor principal, şi a spus că vrea să dedice victoria fostului antrenor Alexandru Pelici. "O victorie importantă, sunt trei puncte care ne scot din poziţia de "lanternă roşie". Sper din tot sufletul să fie o victorie care să ne deschidă drumul", a declarat Cheregi. Tehnicianul a făcut un apel către "toţi oamenii de bine" din Bihor, cerându-le să se alăture clubului, care are probleme organizatorice.

Cheregi a ţinut şi să le mulţumească celor câţiva suporteri din galerie care au donat 460 de lei clubului. Asociaţia Suporterilor FC Bihor a iniţiat la acest joc o acţiune de strângere de fonduri pentru echipa orădeană, lăsând o urnă la masa presei. Însă nici un spectator dintre cei 250 prezenţi la meci nu a făcut vreo donaţie.

Se anunţă despărţiri

Preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş, prezent în conferinţa de presă, a vorbit la rândul său despre situaţia financiară critică a clubului. "Eu merg din poartă în poartă şi încerc să găsesc soluţii, dar nu pot de unul singur. Aş vrea să fie alături de mine toţi cei care cred că pot face ceva pentru această echipă", a spus Nemeş.

Şeful FC Bihor a prefaţat şi nişte despărţiri în club, anunţând "o curăţenie generală la nivelul lotului", dar şi o reducere a contractelor jucătorilor, din pricina lipsei banilor. De altfel, Nemeş a spus că salariul său de la club îl donează în întregime echipei, amintind potenţialilor investitori că FC Bihor nu are "datorii cum au alte formaţii, de milioane de euro sau sute de mii de euro", ci undeva la nivelul 350.000 de euro.


FC Bihor - FC Caransebeş 1-0(1-0)

A marcat: Fl. Pop (min. 18)

FC Bihor: Fildan - Letan, Paşcariu, Fl. Lazăr (cpt.), Lorincz - M. Stancu, Străuţ, - Nichita (min. 90 Zs. Lukacs), Sorian (min. 46 R. Lukacs), Fl. Pop - Cigan (min. 87 Mihuţ). Antrenori: Călin Cheregi şi Lucian Ciocan

FC Caransebeş: Coca - Manea (min. 85 Ologu), Goşa (cpt.), Dicu, Buşu - Precup, Suru - Lupu, Poiană (min. 54 Artean), Negoescu - Himcinschi (min. 63 Dîrvaru). Antrenor: Alin Artimon

Au arbitrat: Teodora Albon (Cluj-Napoca) - Adrian Mărginean (Aiud) şi Cristian Gabriel Drăguţ (Timişoara).


Rezultatele etapei a XI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal

CS Mioveni - Şoimii Pâncota 3-1
CSM Râmnicu Vâlcea - AFC Fortuna 1-2
FC Bihor Oradea - FC Caransebeş 1-0
Olimpia Satu Mare - Unirea Tărlungeni 1-0
ACS Poli Timişoara - FC Olt Slatina 3-0
Metalul Reşiţa a stat.


Clasament

1 ACS Poli Timişoara 10 8 0 2 18-4 24 9
2 CS Metalul Reşiţa 10 7 2 1 15-8 23 8
3 AFC Fortuna 10 5 3 2 16-12 18 3
4 CS Mioveni 10 5 2 3 9-7 17 2
5 Unirea Tărlungeni 10 4 2 4 8-8 14 2
6 CSM Râmnicu Vâlcea 10 2 6 2 7-6 12 -6
7 FC Olt Slatina 10 2 5 3 9-10 11 -4
8 FC Olimpia Satu Mare 10 3 1 6 7-12 10 -2
9 Şoimii Pâncota 10 1 4 5 12-16 7 -11
10 FC Bihor Oradea 10 1 4 5 5-12 7 -8
11 FC Caransebeş 10 1 3 6 6-17 6 -9

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
SIGUR ??
Sigur presedintele doneaza salariul ??? Nu cred !! A lucrat in servicii si ei nu doneaza ci primesc pomeni. Mai urmariti.
Postat 03 Noiembrie 2014, 21:33 de AROGANTUL
Mai bine asa
Incet, incet isi vor da drumil si in varianta cu antrenori locali. Asa se face economie. Doar e Liga II, arhisuficienti antrenorii astia.
Postat 03 Noiembrie 2014, 12:56 de Werty
degeaba
Demult trebuia presul sa-si doneze salariul,daca tot ii place sa fie sef
Postat 01 Noiembrie 2014, 21:27 de AROGANTUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON