URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2021, 16:07

Președintele PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu vin la Oradea, să ceară sprijinul lui Bolojan și al liberalilor bihoreni în lupta pentru șefia partidului

Președintele PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu vin la Oradea, să ceară sprijinul lui Bolojan și al liberalilor bihoreni în lupta pentru șefia partidului foto: Gov.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conferinţa Judeţeană a PNL Bihor de sâmbătă, în care va fi aleasă conducerea organizaţiei pe următorii patru ani, se va desfăşura în prezenţa celor mai importanţi lideri ai partidului la nivel naţionale.

Pe lângă preşedintele în exerciţiu, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu, care îl va înfrunta la Congresul din septembrie, la Oradea vor mai fi prezenţi cel puţin trei miniştri şi mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene, inclusiv "greii" Emil Boc, de la Cluj, şi Gheorghe Flutur, de la Suceava.

Cea mai mare delegaţie la Congres

La Conferinţa Judeţeană a PNL Bihor, programată sâmbătă cu începere de la ora 11 la Arena Antonio Alexe, vor participa aproximativ 600 de membri ai organizaţiei, delegaţi reprezentând cele 101 filiale locale din întregul judeţ, în care în ultimele trei luni s-au desfăşurat alegeri, de jos în sus, cea mai recentă fiind Conferinţa Municipală a PNL Oradea, unde preşedintele Florin Birta, primarul municipiului, a fost reales de aproape 190 delegaţi, fără să fi avut concurent.

Aşa cum BIHOREANUL deja a anunţat, nici preşedintele organizaţiei judeţene, Ilie Bolojan, nu are contracandidat, acest lucru fiind explicat de liberalii bihoreni prin faptul că tandemul pe care îl formează cu fostul viceprimar Florin Birta a câştigat toate cele patru scrutinuri din ultimii ani, începând cu alegerile pentru Parlamentul European din primăvara anului 2019 şi prezidenţialele din toamna aceluiaşi an până la cele locale şi legislative de la finele anului trecut.

Tot în cadrul Conferinţei Judeţene vor fi aleşi şi cei doi prim-vicepreşedinţi, singurele candidaturi înregistrate fiind ale vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Mălan, şi primarului Florin Birta. De asemenea, cei 600 de liberali participanţi îi vor desemna şi pe cei 186 delegaţi ai organizaţiei care vor participa la Congresul PNL din 25 septembrie. "Va fi cea mai numeroasă delegaţie din ţară", a precizat liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan.

În căutare de sprijin

Dat fiind acest lucru, dar şi influenţa pe care Ilie Bolojan o are la nivel naţional ca urmare a mandatelor de succes exercitate în fruntea Primăriei Oradea şi, de câteva luni, a activităţii sale la conducerea Consiliului Judeţean, ambii concurenţi la funcţia de preşedinte al partidului, atât preşedintele în exerciţiu Ludovic Orban, cât şi challengerul acestuia, premierul Florin Cîţu, vor participa la Conferinţa Judeţeană a PNL Bihor de sâmbătă.

"Va fi prezent atât dl preşedinte Orban, cât şi dl prim-ministru Cîţu", a confirmat pentru BIHOREANUL Bolojan.

De asemenea, la eveniment vor participa şi cel puţin trei miniştri, şi anume Lucian Bode (Interne), Raluca Turcan (Muncă) şi Nicolae Ciucă (Apărare), toţi trei fiind din "tabăra" premierului.

La Conferinţa Judeţeană au fost invitaţi şi reprezentanţii organizaţiilor PNL din judeţele învecinate, Arad, Satu Mare, Cluj, Alba şi Sălaj, astfel că sâmbătă vor fi prezenţi la Oradea şi fostul premier Emil Boc ori eurodeputaţii Gheorghe Falcă şi Mircea Hava. Pe lângă aceştia, şi-au mai anunţat participarea şi alţi "grei" ai partidului, cum ar fi Gheorghe Flutur, preşedintele PNL Suceava, fost ministru al Agriculturii în guvernele conduse de Boc, şi el susţinător tot al lui Cîţu.

Până în prezent, PNL Bihor şi preşedintele Ilie Bolojan nu şi-au anunţat susţinerea nici a lui Cîţu, nici a lui Orban, acest subiect urmând să fie discutat de liberalii bihoreni abia luna viitoare, într-o consultare pe care viitorul Birou Politic Judeţean o va avea cu parlamentarii, consilierii judeţeni şi primarii PNL din judeţ.

Este prima vizită pe care premierul Florin Cîţu o face în Oradea, pe când Ludovic Orban va fi prezent aici pentru a treia oară în ultimul an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Felicitări Bolojan
Inca 20 de ani la Oradea, doar asa , ca sa moara fraierii de ciuda
Postat 17 Iulie 2021, 23:19 de Sandu2100
Penelisme
Cand îi vad pe măscăricii ăștia imi amintesc de Ponta pe stadion la congresul pesede sau ce-o fi fost. Nci o diferenta. Limbi in dos la maxim.
Postat 17 Iulie 2021, 14:45 de oradeanbihor
astia lupta cu toata forta sa aduca psd la putere
neterminatii astia juma de an au pus tara pe hold sa se bata in public si apoi tot ei vor fi mirati de ce la urmatoareele alegeri va castiga psd si ei vor fi aruncati la gunoi. e in gena Pnl ca atunci cand e pe val sa se automutileze singur si sa devina neimportant.
Postat 17 Iulie 2021, 12:01 de Traian
Habibi
Să-i pună pe amândoi președinte! Dacă avem parlament bicameral, de ce nu am avea și un partid bicefal? Puțin îmi pasă mie, ca cetățean, cine spală vasele în familia lor, dar e dezgustător de văzut cum își spală rufele în public.
Postat 17 Iulie 2021, 11:39 de User anonimizat
cata naivitate!
bolojan merge la grupa mica, nu la grupa mare, nu va avea niciodata suport la nivel national. oricat s-ar stradui propaganda, in primul rand nepunandu-i intrebari si atribuindu-i merite, nu e suficient. nici nu e neamt sa fie impins de la spate, nici nu e pedelist sa sara etape. pacat, facea din Abed Nego o firma de nivel national…
Postat 17 Iulie 2021, 11:34 de User anonimizat
Ar merta
Acesti doi "inconștii", care risca compromiterea guvernarii actuale prin ciorovaiala egoista de doua parale dintre ei, ar merita un anunt din partea domnului Bolojan, cu ocazia vizitei in Bihor al celor doi inconstienti in scopul cersirii de voturi, at merita, zic, anuntul prin care șeful judetului Bihor isi face cunoscita intentia de a candida la sefia PNL.
Postat 17 Iulie 2021, 10:56 de marginan
Conferința județeană de alegeri e doar motivul. Fațadă de calici.
Pentru că nu vor fi alegeri la PNL Bihor. Listele "aleșilor" e finalizată, a "delegaților" la fel, iar "alegerile" sunt încheiate deja de o două săptămâni. Totul e o formalitate și un mod a liderilor "liberali" de la Bihor, de a arăta cât de pupincuriști și cerșetori de influență pot fi.
Postat 17 Iulie 2021, 10:29 de KP
Ce sprijin? Iar bateți câmpii cu "liberali".
E vorba de o întâlnire regională de campanie internă. Boc nu a vrut la Cluj, pentru că n-ar vrea să-l fluiere clujenii. Falcă și Hava nu sunt nici ei proști să se alinieze la bătaia dintre doi măscărici, mai ales că jocurile nu sunt încă tranșate definitiv la Citroceni. Așa că, l-au momit pe Bolojan că va avea ceva bani de cheltuială de la fondul de rezervă și îi garantează, vorba vine, un credit de 50 milioane pe care îl vrea Bihorul pentru lucrările în curs, abandonate acum. Asta după ce tot Bolojan a rupt contractul inițial de 50 milioane pe perioada 2020-2024, pentru că era inițiat de Pasztor și Mang chiar înainte de alegerile locale. Acest lucru dovedește inteligența de "primată" a lui Bolo. Problema e că organizarea întâlnirii regionale, cu Orba și Câțu, va costa județul un săculeț cu bani, pentru că mulțimea de "neterminați" de la PNL mănâncă, dorm, se îmbăiază și se deplasează consumând niscai "energie". Iar energia, care vine din mobilitatea asta, s-a scumpit deja.
Postat 17 Iulie 2021, 10:21 de KP
Haita
Haita de banditi scarbosi!!
Postat 16 Iulie 2021, 21:17 de AnaConda
scz
am vrut sa scriu iobagi in loc de liberali dar nu mai pot edita.
Postat 16 Iulie 2021, 20:02 de User anonimizat
Un titlu mai bun
Presedintele PNLepra, Sica Mandolina, si demolatorul economiei Citu Mangamiami-ai Matzu vin la Nagyvarad, sa cerseasca simpatia lui Bolojan si al liberalilor bihoreni in lupta pentru ciolan.
Postat 16 Iulie 2021, 20:00 de User anonimizat
No vin degeaba!
No vin degeaba ca deja so hotarat cine o sa fie sef, omul buldogului, ala de este heuroparlamentar de nu stie bine nici limba maicii lui da sa mai spuna ceva prin heuroparlament pe limbi straineze?. Da, de bljinul blaga vorbesc ala de i s-o carat la bucale 800000 de euroi cu masina de politia rromana ca avea o nevoie in campania helectorala pentru heuroparlamentre. No cum ziceam ca tat pdl-eul e la putere asa ca pnl la aghio tu ma!
Postat 16 Iulie 2021, 18:53 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON