URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Decembrie 2018, 14:40

Premieră la teatrul Szigligeti: se va pune în scenă celebrul musical „Oliver!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Szigligeti pregăteşte înainte de Crăciun premiera celebrului musical "Oliver!", de Lionel Bart, adaptarea romanului lui Charles Dickens "Oliver Twist". În spectacol vor juca 35 de copii, 15 muzicieni şi 11 actori, conform unui comunicat de presă.

Pregătirile pentru spectacol au început încă din luna mai, cu un casting organizat în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Maghiari din Bihor, iar startul repetiţiilor s-a dat în iunie. "În cursul castingului, am dorit să aflu cum pot colabora între ei nişte copii de vârste diferite. Am discutat foarte mult despre felul în care gândesc ei despre roman şi tematica acestuia şi am făcut foarte multe exerciţii de ritm, respectiv improvizaţii muzicale. În echipa finală au ajuns nişte personalităţi strălucitoare, nici nu ne gândeam că sunt aşa mulţi tineri talentaţi în oraşul nostru. După casting, am participat la o tabără de creaţie, care ne-a ajutat în primul rând să ne cunoaştem, să ne armonizăm... şi, desigur, să ne distrăm cât se poate de mult!", a spus regizoarea spectacolului, Tünde Tóth.

Înainte de premieră, în cadrul festivalului de vară organizat de Asociaţia de Studenţilor din Bihor a fost pusă în scenă o avanpremieră a proiectului "Oliver!" şi anume spectacolul "Ştrengarii". După avanpremieră, munca s-a reluat din septembrie cu aceeaşi echipă din care fac parte designerul de costume Aletta Lokodi, coregrafa Dalma Kerekes, designerul de decor Tamás Rákay şi conducătorul muzical Imre Strausz.

Spectacolul se va pune în scenă în 19 decembrie în Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Biletele sunt disponibile atât la casa de bilete a teatrului, care se pot achiziţiona de la luni până vineri de la 14 la 19 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului. Pentru cei care doresc să revadă spectacolul, vor mai fi alte două reprezentaţii ale producţiei muzicale de anvergură în 22 decembrie, de la ora 17, respectiv în 23 decembrie, de la ora 19. "Oliver!" va fi prezent şi la festivalul de teatru MAFESZT, organizat la începutul noului an de Teatrul Szigligeti, în 26 ianuarie, de la ora 17.

 

 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON