URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IULIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lumea se întreabă de ce trebuie să achite asigurări de sănătate și veteranii de război. Sau de ce mamele aflate în îngrijirea copilului sunt supuse aceleiași obligații. Doar cu banii astfel adunați în plus nu astupăm marea gaură din buget. Numai că Ilie Bolojan știe că, dacă faci o excepție, imediat urmează și altele. Când a introdus plata parcării pentru absolut toți cetățenii Oradiei, au sunat telefoanele în draci. Ziariști, judecători, polițiști, atârnători de partid ș.a. s-au trezit cu amenzi pe parbrize. Știți care a fost reacția lui Bolojan? „Vă rog să trimiteți amenda la mine la birou, că o s-o plătesc eu”. Așa i-a pus la punct.
Zic şi eu
Adrian Cris
În 2008, când prelua Primăria Oradea, îl știam deja binișor pe Ilie Bolojan. Își începuse ascensiunea cu patru ani înainte. În 2004, câteva luni, fusese consilier județean, unul venit „de la țară”, dar singurul care citea toate proiectele de hotărâri (ceea ce, cred, nu făceau nici măcar șefii Consiliului Județean) și care punea întrebări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că măsurile fiscale adoptate de Guvernul Bolojan sunt necesare și eficiente?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public faptul că măsurile fiscale de austeritate așteptate în cursul lunii iulie vor fi cuprinse într-un act normativ ce nu va fi ordonanță de urgență, cum se întâmplă de obicei, ci o lege care va fi adoptată prin procedura specială a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2018, 17:30

Prelevare multiplă de organe în Oradea, de la un copil grav rănit într-un accident cu bicicleta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moartea unui copil de 14 ani din Curtuişeni şi omenia mamei sale pot salva vieţile altor cel puţin patru oameni.

După un stupid accident de circulaţie soldat cu un traumatism cranio-cerebral incompatibil cu viaţa, o operaţie prin care medicii au încercat totuşi să-l salveze şi, în final, acordul mamei de a-i dona organele, medici din Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj şi Viena au sosit marţi la Oradea pentru a le preleva în vederea transplantării.

"Un adolescent de 14 ani a suferit săptămâna trecută un accident de bicicletă şi, în urma acestuia, un traumatism cranio-cerebral. A fost adus de urgenţă la spitalul nostru şi operat, dar din nefericire, cu toate eforturile colegilor, nu a putut fi salvat. Luni a fost declarat în moarte cerebrală, după instalarea tabloului clinic încă de duminică", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, coordonatorul judeţean al Programului Naţional de Transplant.

Potrivit acesteia, a fost obţinut acordul medicului legist de gardă şi apoi acceptul mamei pentru efectuarea unor prelevări de organe, astfel că în cursul zilei de marţi echipe de medici orădeni, bucureşteni, clujeni, târg-mureşeni şi austrieci au prelevat cordul copilului, plămânii, ficatul, rinichii şi corneea.

"Este a cincea operaţie de prelevare de organe din acest an, în care, până acum, am avut şase refuzuri din partea familiilor, care au invocat neîncrederea în sistemul sanitar românesc, mai precis în criteriile de alocare a organelor", a mai spus dr. Pantiş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@roger
In urma cu cativa ani, tot idolul tau, Dr Pantis, declara irecuperabil un brancardier de la Spit Judetean (tot "frate") si facea presiuni pe familie pt recoltare de organe, numai ca sotia lui a fost fraiera si nu a acceptat, mortul a inviat dar nu a fost fericit. De ce? Pt ca i-a umblat gura si nu a mai avut zi buna la serviciu, m-am intalnit cu el in timp ce asteptam prin spital din cauza unei o crize la rinichi. Sunt lucruri verificabile, asa ca te rog sa lasi tupeul ca nu tine. Ori esti naiv ca sa nu zic altfel, ori esti chiar din sistemul lor. Valea!
Postat 17 Iulie 2018, 22:55 de detectiv
@roger
Tu crezi ce spui? Noi NU! Ai tupeu dar nu ai talent. Poate ai mai mult castig in mediul rural, acolo TV-ul este mai apreciat.
Postat 17 Iulie 2018, 22:49 de detectiv
de urmarit cine sunt primitorii de organe si cum evolueaza starea lor
ca sa nu mai existe retineri si neincredere in sistemul medical romanesc, trebuie sa informati publicul si cine sunt persoanele care au primit organele baiatului si eventual cum se simt pacientii cu noile organe la 6 luni dupa operatie. astfel se alunga valul de ceata ce se abate asupra medicilor si spagilor.
Postat 17 Iulie 2018, 18:54 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3461 RON
  • 1 EUR = 5.081 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON