URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2021, 09:27

Piața crăpăturilor: Balustrada care înconjoară platoul statuii Regelui Ferdinand e plină de lipituri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Modernizată în 2016 în urma unor lucrări costisitoare, Piața Unirii din Oradea cedează cu fiecare an ce trece. După ce dalele pavajului au început să crape în prima iarnă după finalizarea investiției, în prezent, balustrada ansamblului Duiliu Marcu din jurul statuii Regelui Ferdinand este plină de fisuri. 

Imagini cu balustrada ansamblului au apărut zilele trecute şi pe reţelele de socializare, unii internauţi surprinzând în fotografii sârme (foto) care păreau a fi puse pentru a opri prăbușirea ei.

"Sârmele au fost puse de fapt de angajații Luxten în perioada sărbătorilor de iarnă, când au agăţat de ele instalaţii luminoase. Acum firma se ocupă cu despodobirea oraşului, iar sârmele vor fi înlăturate zilele acestea", a explicat viceprimarul Marcel Dragoş pentru BIHOREANUL.

Problema cea mai mare o reprezintă de fapt, crăpăturile care au apărut în tot ansamblul. În unele locuri se observă urme ale unor lipituri, care nu numai că n-au fost de mare ajutor ci au şi urâţit construcţia, devenind galbene. Mai mult decât atât, pe unele porțiuni balustrada este chiar fărâmată (foto).

"În primăvara aceasta se va face un nou raport al problemelor din piaţă și vom încerca să aflăm cauzele lor ca să putem să le remediem. Construcţia este în garanţie până în 2026", a mai spus edilul.

Piaţa Unirii a început să cedeze încă din noiembrie 2017, când au apărut mai multe dale crăpate, la doar un an de la darea în folosinţă. Reprezentanţii municipalităţii au afirmat atunci că plăcile au fost distruse de maşinile de mare tonaj care au intrat pe spaţiul pietonal cu ocazia unor evenimente publice şi nu ca urmare a unor defecte de execuţie.

Finalizate în primăvara anului 2016, lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei, au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti, din care au mai făcut parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Am ales sa ne conduca niste pulifrici!
Legile din Romania sunt atat de “bine” facute pentru administratia publica incat, practic, nu exista raspundere individuala. De aceea, acestor indivizi nu le pasa de comunitate, de prioritatile economiei si bunul mers al urbelor. Ei au salarii mult mai mari decat in mediul privat si functia garantata. Pulifricii au gasit in Romania mediul ideal de exprimare. P.S. conform DEX, pulifrici = individ neînsemnat
Postat 26 Ianuarie 2021, 08:46 de pinonel
CrisDumi
Se face din garanție, dacă nu , o sa ai un motiv sa plângi
Postat 25 Ianuarie 2021, 00:00 de Sandu2100
Lipsa armătura
Este greseala de constructor. Sunt fisuri de adâncime care relevă lipsa unei armătura metalice sau micro-fibra. În momentul în care grosimea tencuieli de pe soclu depășește 3 cm este necesară armarea acestuia cu plasa chiar si de rapiț ...s au folosit dale si placi făcute prin vibropresare dar fără armătura. Înghețul si a spus cuvântul în acest caz, la fel si inginerii făcuți la apelul de seara care nu prea au studiat contractibilitatea si eleasticitatea materialelor folosite, in cazul acesta banalul beton...
Postat 24 Ianuarie 2021, 23:06 de Adrian_Preda
Așa sunt toate lucrările din timpul municipalității liberale !?!
Și e doar începutul ... la care se adaugă dublul și chiar triplul valorii licitate inițial, precum și corecțiile financiare care vor face ca Oradea să dea înapoi, finanțatorilor naționali și europeni, un camion cu euroi !?!
Postat 24 Ianuarie 2021, 18:35 de CrisDumi
Suntem niste fatalai, meritam sa ne-o traga
Daca am avea cojonesc escrocii n-ar cuteza sa iasa pe strada decat in tab-uri si cu escorta! Pana si mamaligarii s-au trezit. https://www.ebihoreanul.ro/stiri/primarul-de-iasi-a-fost-atacat-cu-iaurt-la-festivitatile-de-ziua-unirii-161365.html
Postat 24 Ianuarie 2021, 17:30 de ili3
un centru de imbecili in arhitectura si constructii
lucrari superficiale facute peste tot in centru, din pacate. la fel arhitectii imbecili care au proiectat cu dosul statia de tramvai din centru, mutand-o taman in mijlocul curentilor de peste Cris - sa stie ca zilnic sunt pomeniti cu neamurile lor de sutele de oradeni care trebuie sa astepte 20 min tramvaiele si care ajung acasa cu ochii si maselele umflate de la atata curent! vai de steaua voastra in arhitectura si reparatii!
Postat 24 Ianuarie 2021, 15:23 de roger
Scortosul ( ZUGRAVUL )
Si acum te fac la fel, pune mana pe bidinea si repara, nu comenta caaaa
Postat 24 Ianuarie 2021, 14:48 de Sandu2100
Atunci...
Atunci cand scriam pe aici de crapaturi sareau cu gura pe mine "2100 de prosti intr-unul Sandu"&comp si ma facea in fel si chip, azi realitatea se vede mai bine, crapaturile s-au maturizat si se vad bine, le vad si altii. Aia care ma terfeleau, sariti cu banii la repoaratii si nu asteptati ca si eu sa contribui la prosteala voastra!
Postat 24 Ianuarie 2021, 14:42 de scortosul
Mizeria asta...
Mizeria asta s-a vzut dupa prima iarna cand harnicii pmo au umplut carpaturile in lung si lat cu silicon, Pe vremea aceea oradenii erau vrajiti de luminile multicolore ale bolovanului si umblau cu nasul pe sus, acum cand trebuie bani a le repara incep sa priveasca si in jos si in jeb! Degeaba faci mult si prost, mai bine mai putin si bine! Cam asa se intampla si cu retelel de termoficare cand suntem vrajiti de asocierea bolovan-penal ca vezi doamne au crapat robinetii ca trec prin apropiere tramvaiele, bai ai timp sa crezi?.
Postat 24 Ianuarie 2021, 14:38 de scortosul
Piata Unirii crapaturi...
Lucrari de mantuiala.....
Postat 24 Ianuarie 2021, 14:33 de cosmin5z
Sunt bani.
La cate taxe/amenzi/impozite platim , se pot reface aceste lucrari anual.
Postat 24 Ianuarie 2021, 13:37 de Citizen
Drone, figuri, .....
Asemenea poze nu se vad pe retelele de socializare, desi avem o groaza de 'talentati' in ale fotografiatului
Postat 24 Ianuarie 2021, 10:45 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON