URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2022, 12:52

Pericole pe şoselele din Bihor: Un tânăr de 25 de ani a fost prins drogat la volan, alţii doi fără permis, iar doi bărbaţi erau beţi criţă!

Pericole pe şoselele din Bihor: Un tânăr de 25 de ani a fost prins drogat la volan, alţii doi fără permis, iar doi bărbaţi erau beţi criţă! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un băiat în vârstă de 25 de ani din comuna bihoreană Lunca s-a ales cu dosar penal, după ce sâmbătă seară a fost prins drogat la volan în Ştei. Alţi doi tineri sunt cercetați pentru că au fost depistați conducând fără permis, în Ștei și în Oradea, iar încă doi bihoreni au ajuns în anchetă, după ce au fost prinşi șofând cu alcoolemii ridicate.

Alcool şi droguri la volan

Conform unui comunicat transmis duminică de Poliţia Bihor, șoferul de 25 de ani a fost prins la ora 20.40, pe strada Miron Pompiliu din Ştei.

"În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanţe cu efect psihoactiv. Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor cu caracter psihoactiv", arată comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa.

Un alt bihorean, de 54 de ani din Calea Mare, a fost prins conducând beat tot sâmbătă, la ora 16, după ce acroşat un autoturism, din fericire fără victime. Testarea cu etilotestul a arătat, însă, că şoferul avea o concentraţie alcoolică ridicată, de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La solicitarea legală a poliţiştilor, cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", arată comunicatul.

Tot alcoolul i-a adus belele şi unui bărbat de 51 de ani din Olcea. Vineri seară, la ora ora 21.42, pe drumul judeţean 972/A, el a fost prins în trafic la ieşirea din Tinca, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,07 mg./l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", notează Poliţia. Toţi trei şoferii s-au ales cu dosare penale.

Fără permise prin oraş

Nu doar alcoolul sau drogurile au fost problematice în acest sfârşit de săptămână. Alţi doi tineri s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi conducând fără permise de conducere.

Sâmbătă, la ora 14, în oraşul Ştei, poliţiştii au prins în trafic un tânăr de 26 de ani, din comuna Lunca, în timp ce conducea un autoturism.

Şi în Oradea o tânără şoferiţă de 19 ani din municipiu s-a avântat în trafic fără să aibă acest drept. Ea a fost prinsă conducând vineri, la ora 23.10, pe B-dul Decebal, de poliţiştii de ordine publică.

Ploaie de amenzi pe şoselele din Bihor

Pe de altă parte, comunicatul Poliţiei Bihor arată că vineri şi sâmbătă, pe şoselele din Bihor au fost date 188 de amenzi în valoare totală de 71.930 de lei.

"Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute şapte certificate de înmatriculare", mai arată comunicatul.

Din totalul amenzilor, 90 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 17 pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionate şi opt depăşiri neregulamentare, dar și 21 de biciclişti şi 14 pietoni.

În total, cinci şoferi au fost amendaţi că au condus sub influenţa alcoolului, încă cinci pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip "mâini libere", iar trei sancţiuni au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, trei pentru nerespectarea semnificaţiei culorii semaforului electric, şase sancţiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 16 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
da
avand in vedere ca sint prea multe masini pe sosele = nu era mai bine ca la acesti asa-zisi soferi= sa li se confiste masinile pur si simplu ! lasa-ti amenzile ! confiscati masinile !
Postat 13 Noiembrie 2022, 19:15 de richard
Reper ele moralități
Pai nu vedeți că sunt uni pe aicea care militează pentru legalizarea drogurilor și mai sunt și promovați la fel ca poponeți știu ei da daca s-ar legaliza ar fi mai bine cu mult mai bine ....
Postat 13 Noiembrie 2022, 18:05 de sss
Mizerie
Dacă arunci gunoaie pe drumuri primești o amendă usturătoare, la pachet cu confiscarea mașini. De ce pentru gunoaiele care se aruncă pe șosele, la volan, fără permis de conducere, ori aflate sub influența alcoolului sau drogurilor, nu li se confiscă autoturismele? Gunoaiele de pe marginea drumurilor nu au omorât pe nimeni, pe când cele de la volan... Iar la câți bolizi ai băieților "jmecheri" se putea confisca, nu mai trebuia să facă Iohanis lobby pentru echiparea poliției cu mașini mai de Doamne' ajută.
Postat 13 Noiembrie 2022, 16:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON