URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2022, 10:30

„Cântă pădurea” pentru toată familia: Concert simfonic într-o pădure de lângă Oradea

„Cântă pădurea” pentru toată familia: Concert simfonic într-o pădure de lângă Oradea (Imagine din arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu mic, cu mare, iubitorii de natură sunt așteptați duminică, în Băile 1 Mai, la o nouă ediție a evenimentului „Cântă pădurea”.

Organizatorii anunță un program ce cuprinde ateliere pentru copii, jocuri interactive, un târg de produse tradiționale, plimbări prin pădure, dar și un concert susținut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Oradea.

Evenimentul, ajuns la a şaptea ediţie în Bihor, este organizat de Direcţia Silvică Bihor împreună cu Garda Forestieră Oradea şi Fundaţia Muzsikál az Erdő (Cântă Pădurea).

"Scopul principal al programului Cântă pădurea este, folosind puterea pădurii, a muzicii și a artei, de a direcționa vizitatorii spre un mod de viață mai sustenabil și mai conștient față de mediu", au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă.

La fel ca anii trecuţi, evenimentul va avea loc la cantonul silvic din pădurea Băile 1 Mai, iar activităţile sunt dedicate familiei.

De la ora 11, sunt programate mai multe activităţi: un târg de produse tradiţionale şi mai multe jocuri interactive pentru copii, inclusiv un atelier de creaţie a artei tradiţionale.

La circa 800 de metri de la canton, de la ora 13, vor fi susţinute mai multe recitaluri. Între acestea se numără unul al Orchestrei de Cameră a Filarmonicii de Stat Oradea, urmat de Corul secției maghiare a Liceului de Artă din Oradea.

Mai apoi vor cânta: Corul de bărbați Mar Tones, formația de muzică și dans popular Bokreta din Timișoara, iar în încheiere Csik Janos și Formația Mezzo.


Programul complet al evenimentului:

11.00 - Târg de produse tradiționale;

11.00 - Programe pt. copii: program de creație și artă tradițională pt. copii, Loc de joacă Bábika - "Să ne jucăm împreună" standul interactiv al Asociației Educației Ecologice Maghiare;

11.00 - "Apă – Pădure – Origine. Unde este originea vieții" joc interactiv despre relațiile dintre apă și pădure.
Conducători: Mazál István;

11.00 - Prezentare de tir cu arcul tradițional - Asociatia Lupii din Pustă Clanul Ordaş;

11.00 - Atelier ecologic de lucru manual pt. copii Asociația Eco-Mountain Transylvania (Oradea);

11.00 – "Pădurea cum n-am mai văzut-o" legende, mituri, secrete. Experimentăm terapia forestieră; 12.00 – Plimbare în pădure. Tema: Conviețuiri în pădure, silvicultură sustenabilă.
Conducători: Puskás Lajos, Szabó Lajos, Faur Mircea ingineri silvici (pornire de la cantonul silvic);

13.00 - Concert în pădure "Pădurea cu Ghimpe Pădureț" (Locația concertului se află la o distanță de 800 m de la cantonul silvic și se poate ajunge pe cale pietonală);

Luări de cuvânt:

-Suciu Teodor director al Direcției Silvice Bihor
-Szabó Lajos președintele fundației Cântă Pădurea

Orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat Oradea
Conducător artistic: Nagy Kálmán;

Corul secției maghiare al Liceului de Artă din Oradea Tinere speranțe ale Liceului de Artă din Oradea:
Conducător: Nagy Gabriella director adjunct la Liceul de Artă din Oradea

15.00 - Corul de bărbați Mar Tones

16.00 – Formația de muzică și dans popular Bokreta din Timișoara
Conducător: Szabo Ferenc

16.30 – Csik Janos și Formația Mezzo

17.30 - Întoarcere la cantonul silvic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON