URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Februarie 2015, 13:30

Patru clasări pe podium pentru orădeni la întrecerile juniorilor I de la CN de tir sportiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul Campionat Național de tir sportiv pentru juniori programat la Oradea s-a desfăşurat zilele acestea la Sala Polivalentă a Universității.

Primele zile ale competiției, cele de sâmbătă și duminică, au fost rezervate întrecerilor de juniori I. Competiția, care este organizată de Federația Română de Tir Sportiv, în parteneriat cu CSU Oradea şi Universitatea Oradea, se desfășoară la arme cu aer comprimat în probele de 10 metri și se bucură de condiţii optime, chiar de nivel internaţional, asigurate de organizatori.

Secţia de tir sportiv a clubului gazdă, CSU Oradea (antrenorii Vasile Leţ şi Adriana Floruţa) a participat cu 15 sportivi la juniori I, reuşind să obțină patru clasări pe podium, două pe locul II și două pe poziția a III-a.

Medaliile de argint le-au cucerit Cristina Stoie, la pușcă 40 de focuri, cu 195,7 puncte în finală, și echipa feminină de puşcă 40 focuri CSU Oradea I (în alcătuirea Cristina Stoie, Ramona Cicortaş, Cristina Rayna), cu 1201,7 puncte.

Tot la pușcă feminin 40 de focuri pe echipe CSU II Oradea (în formula Coralia Purdea, Denisa Csanyi, Alexandra Coita), cu 1080,7 puncte, a ocupat locul al III-lea, cucerind medaliile de bronz.

Cea de-a patra clasare pe podium la juniori I pentru trăgătorii orădeni a avut-o echipa masculină de pistol 40 focuri CSU I (în alcătuirea Sebastian Blajec, Beniamin Luncan, Norbert Grama), care cu cele 1626 puncte a ocupat locul al III-lea.

Dintre ceilalți sportivi orădeni, foarte aproape de podium s-au situat Ramona Cicortaş, care a ocupat locul IV la puşcă 40 focuri, cu 157,0 puncte şi Sebastian Blajec, clasat tot pe locul IV la pistol 40 focuri, cu 148,7 puncte.

„Sunt mulțumită de prestația sportivilor noștri de la juniori I. Rezultatele sunt meritorii, în condiţiile în care, cu doar două excepţii, sportivii noştri au concurat la o categorie de vârstă superioară, fiind încă juniori II. Per total, se poate spune că ne-am îndeplinit obiectivul. Poate că la pistol se putea mai mult, dar e bine şi aşa", a declarat antrenoarea Adriana Floruţa.

Întrecerile de juniori I ale acestei competiţii a consemnat însă și anumite momente speciale. Astfel, Antoanela Babii, în vârstă de doar 13 ani, fiica preşedintelui Federației Române de Tir Sportiv, Sorin Babii, a câştigat în mod surprinzător titlul naţional la pistol 40 focuri junioare I.

Un alt performer al concursului de la juniori I a fost și Lucian Puţanu, de la CSM Focşani, cel mai tânăr concurent, în vârstă de numai 11 ani, care a obţinut medalia de bronz la puşcă 60 focuri.

În total, Campionatul Național de tir sportiv pentru juniori I și II de la Sala Polivalentă a Universității orădene a reunit la start 145 de sportivi, proveniți de la 14 cluburi din București, Oradea, Arad, Focșani, Baia Mare, Brașov, Rădăuți, Suceava, Iași și din Teleorman.

La juniori I au participat 90 de trăgători, iar la juniori II, întreceri care se află încă în plină desfășurare, fiind programate pentru marți și miercuri, 55 de sportivi.

Între reprezentanții Federației Române de Tir Sportiv prezenți la întreceri se află președintele Sorin Babii și antrenorul federal Constantin Țîrloiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON