URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2021, 13:29

Party în Sânmartin, oprit de poliţişti. 10 persoane petreceau într-o casă închiriată în regim hotelier 

Party în Sânmartin, oprit de poliţişti. 10 persoane petreceau într-o casă închiriată în regim hotelier  (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă o petrecere nelegală a fost "spartă" de poliţiştii bihoreni. De data aceasta este vorba despre un party care s-a desfăşurat în noaptea de joi spre vineri în Sânmartin, într-o casă care fusese închiriată online, în regim hotelier. 

Party în pandemie

Poliţiştii au intervenit după ce au primit un apel, prin 112, privind tulburarea liniştii publice. "Joi, 8 aprilie a.c., în jurul orei 23.48, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au întrerupt un eveniment privat (petrecere) care se desfăşura în spaţiu închis, într-un imobil din localitatea bihoreană Sânmartin, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.)", se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de IPJ Bihor. 

Potrivit documentului, la momentul intervenţiei poliţiştilor, "în imobil se aflau 10 persoane, din declaraţiile acestora rezultând că ar fi închiriat imobilul online". Se pare că, iniţial, la petrecere au participat mai multe persoane, însă acestea n-au mai fost de găsit la sosirea agenţilor.

Petrecerea privată a fost întreruptă de poliţişti, iar persoanele prezente legitimate. "În consecinţă, persoanele participante la eveniment au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 3.750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se arată în comunicat. 

Controale în magazine şi la restaurante

De asemenea, vineri, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, pompieri ISU şi reprezentanţi ai altor instituţii (DSVSA, Protecţia Consumatorilor, DSP, ITM) au efectuat mai multe verificări pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 4.136 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 70 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, spaţii de desfăşurare a manifestărilor religioase, pieţe, târguri, parcuri şi zone de agrement. De asemenea, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate 165 de mijloace de transport, din care 51 de mijloace de transport public în comun", se precizează în informarea ITM Bihor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 28.000 de lei. 

Dintre acestea, 93 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 27 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 3.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, o sancţiune, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar 10 sancţiuni cu amenzi în valoare totală de 3.750 de lei au fost aplicate unor persoane fizice, pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON