URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2023, 19:05

Partida momentului la Oradea. De la ce oră se face accesul pe stadion și ce reguli trebuie respectate la meciul dintre UTA și Rapid

Partida momentului la Oradea. De la ce oră se face accesul pe stadion și ce reguli trebuie respectate la meciul dintre UTA și Rapid foto arhivă / BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Suporterii care ajung vineri, 20 octombrie, pe stadionul "Iuliu Bodola" din Oradea pentru meciul de fotbal dintre FC UTA Arad şi FC Rapid Bucureşti vor trebui să respecte mai multe măsuri de ordine şi siguranţă publică, a anunțat joi Jandarmeria Bihor.

Cu ocazia meciului de Superligă de la Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Gl. bg. Anton Berlescu" (IJJ) Bihor şi Gruparea de Jandarmi Mobilă "Ştefan Cicio-Pop" Cluj Napoca vor asigura menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe tot parcursul evenimentului sportiv.  

Partida dintre UTA şi Rapid va începe de la ora 21, însă suporterii sunt încurajaţi să îşi ocupe locurile în tribună din timp, pentru a nu se crea cozi şi timpi mari de aşteptare, cum s-a întâmplat la recentul meci dintre FC Bihor şi FCSB.

"Accesul în stadion se realizează începând cu ora 18:30 şi recomandăm suporterilor să-şi ia măsuri pentru a ajunge din timp la porţile de acces, având în vedere restricţiile de circulaţie provizorii impuse în zonă şi posibilitatea producerii unor aglomerări de persoane", au transmis reprezentanţii IJJ.

Interzis cu...

Agenţii de securitate ai UTA vor efectua controlul corporal preventiv şi al bagajelor la punctele de acces pentru a preveni introducerea de obiecte periculoase în stadion. Printre obiectele interzise se numără băuturile alcoolice, materialele pirotehnice şi alte articole care ar putea pune în pericol securitatea.

De asemenea, este interzisă afişarea de bannere sau inscripţii care incită la ură, discriminare sau violenţă. Spectatorii sunt avertizaţi să nu arunce obiecte către alţi spectatori, oficiali, jucători sau forţele de ordine şi să nu ocupe scările de acces în timpul meciului.

În ziua meciului, comercializarea de băuturi alcoolice va fi interzisă în zona apropiată a stadionului "Iuliu Bodola" din Oradea.

Jandarmeria Bihor face apel la spectatori să manifeste răbdare în timpul controalelor de securitate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu se implice în conflicte şi să raporteze orice comportament antisocial.

Părinţii sunt îndemnaţi să supravegheze cu atenţie copiii, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine, subliniază IJJ.

Căile de acces la stadion

Clubul UTA a publicat și el detalii pentru propriii suporteri despre căile de acces în stadionul „Iuliu Bodola“ din Oradea, la partida de vineri dintre UTA și Rapid.

Astfel cei care au abonamente la Tribuna 1 “Coco Dumitrescu” și Tribuna 2 “Gioni Brosovszky”, vor intra la Tribuna 1 pe porțile 2 și 3, tot pe acolo având acces și cei care și-au achziționat bilete la Tribuna 1 sau cei care beneficiază de invitații la aceeași tribună. Poarta 1 a Tribunei 1 este rezevată oficialilor, presei și abonaților și invitaților la zona VIP.

Abonații la “Iosif Petschovsky” și Peluza Sud vor avea acces la Peluza Sud și vor intra în stadion pe la Poarta 5. Tot pe acolo intră cei care și-au achiziționat bilete la Peluza Sud.

În ceea ce privește Peluza Nord, galeria oaspeților va intra pe la Poarta 6 iar celelalte persoane care și-au achiziționat bilete la Peluza Nord vor intra pe Poarta 0.

Remintim că Tribuna 2 a stadionului „Iuliu Bodola“ din Oradea este închisă.

Trafic restricţionat

Pe de altă parte, tot cu ocazia meciului, între orele 18:00 - 23:00, se restricţionează circulaţia auto, cu excepţia riveranilor şi a mijloacelor de transport în comun, pe mai multe străzi din jurul stadionului.

Pe lista străzilor care vor fi închise figurează: Olimpiadei (de la intersecţia cu strada Prof. Dr. Ion Cantacuzino până la intersecţia cu str. Traian Lalescu), Traian Lalescu (de la intersecţia cu strada Iasomiei până la intersecţia cu strada Olimpiadei), Sportului (de la intersecţia cu strada Olimpiadei până la intersecţia cu strada Tudor Arghezi), Tudor Arghezi (de la intersecţia cu strada Iasomiei până la intersecţia cu strada Ion Cantacuzino), Busuiocului (de la intersecţia cu strada Iasomiei până la intersecţia cu strada Ion Cantacuzino), Ion Cantacuzino (de la intersecţia str. Iasomiei până la intersecţia cu str. Olimpiadei) şi Sfântul Ladislau (de la bulevardul Ştefan cel Mare până la stadion).

Reamintim că în următoarea perioadă jocurile "de acasă" ale UTA vor avea loc la Oradea, întrucât pe stadionul din Arad se fac lucrări pentru schimbarea gazonului. Astfel, după partida de vineri, UTA mai are programate aici meciuri cu echipe ca Dinamo şi Oţelul Galaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON