URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2023, 12:15

Meci de Superligă la Oradea! UTA vs. Rapid București, pe 20 octombrie 

Meci de Superligă la Oradea! UTA vs. Rapid București, pe 20 octombrie  sursa foto: Facebook / UTA Arad
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum pe propriul stadion se fac lucrări de înlocuire a gazonului, echipa arădeană de fotbal UTA va disputa următoarele jocuri de „acasă” la Oradea, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, unde vor fi făcute anumite investiții și ajustări pentru găzduirea unor meciuri din Superliga națională.

Primul joc va avea loc pe 20 octombrie, când UTA se va duela cu Rapid Bucureşti, biletele urmând să poată fi cumpărate online de pe site-ul clubului arădean.

E nevoie de investiţii

Arădenilor le-a surâs de la început ideea de a susţine jocurile considerate acasă la Oradea, unde şi suporterii lor pot ajunge mai uşor. După inspecţiile stadionului, care au fost făcute de o comisie formată din reprezentanţi ai forurilor federale, dar şi ai clubului arădean, ai Primăriei municipiului Oradea, ai CSM Oradea, care are în administrare Stadionul „Iuliu Bodola” şi ai instituţiilor de securitate, conducătorii UTA au aflat că au de lucru şi de investit pentru a aduce stadionul la standardele cerute pentru meciurile primei ligi.

„Împreună cu cei de la Oradea, cu Primăria şi CSM, am ajuns la o înţelegere ca să aducem la standardele minimale cerute acest stadion. Sunt cheltuieli destul de mari, ne costă şi nocturna, pe care va trebui să o plătim după data de 1 noiembrie, căci până atunci este închiriată de Oradea. Sunt multe chestii pe care trebuie să le rezolvăm, trebuie construite platforme pentru camerele video, o cabină pentru comentatori, asigurate condiţiile pentru VAR, vor trebui instalate camere de supraveghere pe stadion, de asemenea, o poartă de intrare, cea de la peluză, va trebui repusă în funcţiune, dar şi multe alte chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. Ne-am asumat acest lucru şi împreună cu cei de la Oradea le vom rezolva”, a declarat pentru BIHOREANUL, Attila Broșovszky, managerul general al clubului UTA.

Și numărul de locuri va fi mărit, după ce se vor mai monta încă 250 de scaune într-un colț. În aceste condiții, Stadionul Iuliu Bodola ar urma să aibă circa 12.000 de locuri pe scaune.

Anunţ către fani 

Clubul arădean a publicat miercuri o nouă informare referitoare la mutarea temporară la Oradea.

„Independent de voința clubului, echipa noastră este din nou în situația de a-și părăsi temporar casa, după episoadele «Otto Grefner» din Șiria și «Motorul». Ținând cont de situția infrastructurii stadioanelor din zonă, de intenția de a oferi condiții cât mai bune echipei și nu în ultimul rând de dorința noastră de a crea cel mai mic disconfort suporterilor și spectatorilor, s-a stabilit ca următoarele meciuri din Superligă și Cupa României în care clubul nostru este considerat organizator (gazdă) să se dispute pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea. Pentru omologarea acestui stadion, clubul și-a asumat cheltuieli financiare importante, cheltuieli necesare aducerii stadionului din Oradea aproape de standardele Superligii”, a transmis miercuri seara conducerea clubului arădean.

Abonamentele emise de UTA vor fi valabile la aceste meciuri de la Oradea. Biletele vor fi puse în vânzare online pe site-ul www.uta-arad.ro. „Biletele se vor putea achiziționa online înaintea fiecărui meci, iar cele în format fizic se vor comercializa în funcție de disponibilitate”, a mai spus Attila Broșovszky.

Biletele se vând online 

Astfel, bihorenii care vor dori să participe la jocurile echipei UTA de pe Stadionul „Iuliu Bodola” vor trebui să urmărească canalele oficiale de informare ale clubului arădean, respectiv pagina de Facebook, contul de Instagram şi site-ul clubului, pentru a afla când vor fi puse în vânzare biletele de intrare la meciurile de la Oradea. Conform managerului, de regulă, acestea „sunt cuprinse între 30 şi 45 sau 50 de lei”.

Primul joc pe care UTA îl va disputa la Oradea, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, va fi cel împotriva echipei Rapid Bucureşti, în Superliga Națională, vineri, 20 octombrie, cu începere de la ora 21. Apoi, vor urma alte dueluri interesante, cu Universitatea Craiova în Cupa României (programat în jurul datei de 1 noiembrie) şi cu Dinamo în Superligă (pe 6 noiembrie).

Reamintim că echipa arădeană UTA este nevoită de să mute de pe Arena „Francisc Neuman”, unde îşi dispută jocurile de pe teren propriu, întrucât autorităţile arădene au luat decizia de a schimba în această perioadă gazonul stadionului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON