URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Ianuarie 2019, 15:21

Pârtia Piatra Grăitoare din Vârtop n-a fost pusă în funcţiune nici acum

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Închisă pe 29 decembrie din cauza unei defecţiuni tehnice, pârtia de schi Piatra Grăitoare din staţiunea bihoreană Vârtop n-a fost pusă în funcţiune nici sâmbătă, deşi primarul orașului Nucet declara joi că defecţiunea va fi remediată, piesele necesare fiind pe cale să ajungă din Germania.

Turiştii din staţiune trebuie să folosească, astfel, pe celelalte pârtii din zona Arieşeni - Vârtop, prin urmare mult mai aglomerate.

Același mesaj postat iniţial pe 1 ianuarie pe pagina turistică a staţiunii Visit Vârtop – Nucet a fost reluat sâmbătă dimineaţa de administratorii acesteia.

"Defectiunea tehnica pe care o avem se datoreaza fluctuatiei de energie electrica, care a dus la defectarea unor componente vitale din functionarea normala a #telescaunului #Piatra #Graitoare #Vartop. Astfel am recurs la oprirea temporara telescaunului, pentru ca pentru noi este #mai #importanta #siguranta #turistului decat orice altceva. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Imediat ce vom remedia situatia #tehnica vom putea deschide din nou telescaunul. Vom anunta pe pagina de facebook actualizarea informatiilor", se arată în mesaj.

Pe aceeaşi pagină, turiştii aflaţi la Vârtop au confirmat şi ei că încă pista n-a fost redeschisă.

Primarul din Nucet a precizat, joi, pentru BIHOREANUL că s-au ars câteva tiristoare, adică dispozitive semiconductoare, din cauza unor căderi repetate de tensiune cauzate de zăpada care a căzut pe linia electrică a telescaunului.

Tot atunci, Mircea Tuduce spunea că astfel de dispozitive noi au fost cumpărate din Germania şi că urmează să fie înlocuite. Edilul estima că telescaunul va fi repornit în prima parte a zilei de vineri, lucru care nu s-a mai întâmplat. Sâmbătă, primarul n-a răspuns la telefon pentru a explica situaţia.

Citește și: Schiurile-n cui: Pârtia Piatra Grăitoare de la Vârtop a fost închisă de Revelion din cauza unei defecţiuni

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pîrtie de stat
Din pacate aparține statului, daca ar fi apartinut unui investitor privat a doua zi era functionabila! Sau poate nu se doreste pt ca banii să meargă către vechea pârtie...? Păcat se asa investiție sa stea in plin sezon...pacat
Postat 06 Ianuarie 2019, 22:21 de Adrian_Preda
partia 'tiristorul'
Din punctul meu de vedere aceasta partie de schi, cea mai mare si mai utilata din Apuseni, are o singura problema: este a statului. Cum este posibil ca tocmai acum, tocmai in anul in care este zapada cum n-a mai fost in ultimii 10 ani, tocmai dupa ce a fost cat de cat modernizata, tocmai dupa ce i s-a facut si reclama, tocmai in vacanta, tocmai in VARF de sezon, aceasta partie sa fie inchisa din nu stiu ce 'defectiune' care, chipurile, nu se poate remedia de vreo 3 (TREI) SAP-TA-MANI!!!??? In toata aceasta perioada, in zona, au fost cel putin 1000 de schiori, zilnic. Faceti si dvs. un calcul pt. 10 lei tura cu telescaunul, iar un schior mediu coboara de vreo 20 - 25 de ori acea partie intr-o zi. Deci, ins-ti-tu-tiile 'lupeste prajit, despre ce vorbim aici defapt???? Au fost probleme cu electricitatea, in regula, dar, pe Terra s-au inventat de ceva timp generatoare de curent care 'duc' la nevoie un oras intreg. Eu nu pot sa nu vad intentia, reavointa, premeditarea si sabotajul in toata aceasta treaba cu 'defectiunea' vietii.
Postat 05 Ianuarie 2019, 16:47 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON