URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2018, 09:41

OTL înfiinţează trei noi linii de autobuz, două către Parcul Industrial I şi una până la Piaţa 100

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali au aprobat, joi, propunerea OTL de a înfiinţa trei noi linii de autobuz în oraş, fără a fi suplimentat bugetul societăţii. Este vorba de liniile 31 şi 32 care vor ajunge în Parcul Industrial şi de C100 cu un traseu scurt de la Auchan până la Piaţa 100 şi înapoi.

Proiectul a trecut cu voturile PNL şi UDMR, în vreme ce aleşii PSD s-au abţinut.

"S-a constatat că liniile 26 şi 27 al căror capăt de traseu este staţia Spartacus (situată la intersecţia dintre bulevardele Dacia şi Decebal) obligă majoritatea salariaţilor din Parcul Industrial I la utilizarea a două sau chiar trei mijloace pentru a ajunge la locul de muncă, creşterea timpului de deplasare, utilizarea autoturismului personal sau utilizarea transportului prin curse speciale", se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor.

Astfel, s-a aprobat înfiinţarea a două linii expres spre Parcul Industrial I. Potrivit proiectului, autobuzele liniei 31 vor circula pe traseul Bumbacului, Morii nr. 4, Lotus, Dimitrie Cantemir, Parcul 22 Decembrie, Biserica Emanuel, Calea Aradului, Eurobusiness Parc, trecând pe lângă fabricile mai multor companii, şi înapoi.

Autobuzele liniei 32 vor circula pe traseul Mareşal Averescu, Magheru, Republicii, Piaţa Bucureşti, Ştefan cel Mare, Transilaniei, blvd. Dacia, Calea Borşului, Parcul Industrial, unde ajunge, la fel, în dreptul mai multor companii, şi retur.

De asemenea, a fost înfiinţată linia C100, ale cărei autobuze vor circula în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 8 şi 14. Traseul va fi unul scurt, OTL urmând să lege staţia de la Auchan cu noua Piaţă 100 de pe strada Ogorului, unde nu există acces pietonal şi nu exista nici staţie pentru mijloacele de transport în comun.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@oradea_n + @roger
Stati amandoi deoparte de eberspacher. Va zic din experienta. Sunt salarii decente DAR doar in 2 cazuri: la operatorii in productie (care se gasesc din ce in ce mai greu pt ca toti pleaca afara la constructii si agricultura ca se merita mai bine la bani) si la cateva persoane din conducere, care sunt doar niste marionete ale nemtilor si au rolul de a conduce intr-un stil comunist si a sta cu gura pe oameni zici ca am fi in ceva mina de uraniu. DEZASTRU! In rest, de acord cu ce s-a scris. Plexus, nidec si connectronics sunt doar niste "extensii" ale univ Emanuel cu salarii slabute. Comau e iar de cacao. Mda, nu prea ramane mare lucru. Unde sunt eu acum am incercat sa aducem oameni cu experienta (mai ales pe partea tehnica) din alte centre gen Timisoara sau Cluj, si, desii au venit cu pretentii de salarii normale si meritate, nu le-am putut da cat au vrut pt ca asa e in Oradea. Pacat!
Postat 26 Octombrie 2018, 15:46 de Just_Me
@oradea_n
ce meserie ai? pe partea de salarii vin f bine cei de la EBM, insa sunt la inceput, vor creste de anul viitor. sunt nemti, cer munca bine facuta, salarii corecte. mai este celestica >, canadieni - poate lucrezi chiar acolo acum... astia sunt ff mari si isi permit teoretic sa isi motiveze angajatii mai mult. astea 2 companii platesc inginerii cu 4-5000 net, mai ales daca si ai experienta de 3 ani. *** Plexus, nidec si connectronics sunt cuiburi de pocaiti. despre eberspacher poate stiu altii mai multe.
Postat 26 Octombrie 2018, 14:23 de roger
Apropo!
Stie careva ceva firma serioasa din parcul industrial sa imi recomande? Unde lucrez eu acum sunt aceleasi salarii ca acum 3 ani. Poate chiar ne maritam soarta de judetul care e mereu in top 5 salarii mici din tara, conform INS.
Postat 26 Octombrie 2018, 13:16 de oradea_n
In sfarsit...
... mult le-a trebuit celor de la OTL sa inteleaga ca a termina traseul la la giratia Decebal-Dacia a fost o porcarie crasa!!! In sfarsit orasul e legat intr-un mod cat de cat decent de parcul industrial. Macar mai lasam si noi masinile acasa cu ocazia asta. Apropo OTL...prelungirea liniei de tramvai pana pe Borsului cand se va face?
Postat 26 Octombrie 2018, 13:14 de oradea_n
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON