URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2023, 16:36

Orădenii au ocazia să spună cum vor să arate locurile de joacă din oraș (FOTO)

Orădenii au ocazia să spună cum vor să arate locurile de joacă din oraș (FOTO) (foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea vrea să refacă 11 locuri de joacă din cartierele Velența, Nufărul, Ioșia și Rogerius, iar pentru a alege cele mai bune soluții, îi consultă și pe orădeni.  

Până în luna august, vor avea loc mai multe întâlniri în cartiere pe tema resistematizării locurilor de joacă.

Prima asemenea întâlnire s-a ținut luni, la locul de joacă amplasat în cvartalul de locuit din spatele blocului PB4 de pe strada Banatului nr. 3.

„În cadrul întrevederii s-au dezbătut aspecte cu privire la situația actuală a spațiului de joacă, categoriile de vârstă ale copiilor care utilizează frecvent acest loc, precum și facilitățile pe care părculețul nu le asigură în prezent. Reprezentanților Primăriei le-au fost aduse în vedere probleme referitoare la vandalizări și utilizarea locurilor de joacă în timpul nopții de către tineri care consumă băuturi alcoolice sau substanțe interzise. Includerea în cadrul noilor amenajări a unui sistem de supraveghere video, iluminat public adecvat și, unde este cazul, realizarea unor împrejmuiri înalte, cu acces controlat, ar fi câteva dintre propunerile formulate de locatari, menite să sporească gradul de siguranță a spațiului de joacă și să descurajeze utilizarea neadecvată a acestuia”, a transmis Primăria Oradea.

La consultarea publică au participat reprezentanții municipalității, dar și ai firmei Cadro Landscape Studio, specializată în proiectarea zonelor urbane.

Primăria vrea să refacă locurile de joacă pentru că au mai multe disfuncționalități: spații neintegrate armonios în peisajul urban, cu deficiențe în asigurarea relaxării pentru adulții care însoțesc copiii, echipamente de joacă cu o uzură accentuată, aspect neplăcut, vandalizate, spații verzi deloc sau foarte slab amenajate.

Dacă nu vor sau nu pot să participe la întâlniri, orădenii pot să-și transmită părerile și printr-un chestionar online, accesibil aici


Calendarul consultărilor publice este următorul:

Marți - 11 iulie, ora 17:00-18:00, locul de joacă str. Borsecului, nr. 10 (vis-à-vis bloc X15)

Miercuri - 12 iulie, ora 17:00 -18:00, locul de joacă str. Agricultorilor (intersecție cu str. F. Hubic)

Joi - 13 iulie, ora 17:00 -18:00, locul de joacă str. H. Coandă, nr. 8, bl. PB49

Marți - 1 august, ora 17:00 -18:00, locul de joacă Aleea Călinului, nr. 9C

Miercuri - 2 august, ora 17:00 - 18:00, locul de joacă str. Al. Cazaban (spate bloc  PB 16)

Joi - 3 august, ora 17:00-18:00, locul de joacă str. Sovata, nr. 46 (față bloc Q3)

Vineri - 4 august, ora 17:00-18:00, locul de joacă str. N. Bălcescu, nr. 2A (spate bloc PB30)

Luni - 7 august, ora 17:00 -18:00, locul de joacă Aleea Posada – Aleea Rogerius nr. 2 (lateral bloc L1)

Marți - 8 august, ora 17:00-18:00, locul de joacă str. Tușnadului – mal Criș (vecinătate bloc Q5)

Miercuri - 9 august, ora 17:00 -18:00, locul de joacă str. Nistrului, nr. 10 (vis-à-vis intrare bloc)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
florinel primarele…
dupa ce pruncii aia de la pesedeu au iesit si au mesterit si ei cate ceva la un parc (felicitari lor), se trezeste si primarele nostru cel harnic (minibolo) sa ne intrebe cum vrem noi sa faca, el de data asta, parcurile… il doare pe el la patina de parcuri si de oradeni, iese cu nimicurile astea doar sa “le arate al pesedeilor”, acelasi “film” l-am vazut la el in cazul pietelor volante… nu are puterea si e prea mandru si ingamfat sa ii felicite pe pesedei pentru lucrurile bune si atunci, vezi Doamne, face si el. jalnic!
Postat 12 Iulie 2023, 11:58 de denis
Ha,ha,ha
Doar teatru.
Postat 12 Iulie 2023, 00:00 de Maikeltroll
Traian
Ție nu-ți trebuie nici betoane, nici pump&ride, tie îți trebuie bani ::::)))) in alta viata o sa ai, în asta nu ai avut noroc.
Postat 11 Iulie 2023, 22:41 de Sandu2100
Sa faca piste pump and ride
ca acolo parandaratul se stie ca e batatorit deja si riscurile sunt mici sa-i prinda cineva
Postat 11 Iulie 2023, 20:49 de Traian
Deci inca odată se vede transparența in Oradea
Și mi zic ca Birta nu vorbește cu cetățenii.
Postat 11 Iulie 2023, 19:36 de Sandu2100
De parca conteaza
DE parca primaria tine cont de parerile oradenilor. Birta a spus acum 2 ani ca primaria nu tine cont de ce vor oradenii, ca ei(primaria) stiu cel mai bine. Deci locurile de joaca arata cel mai bine cu cut e mai mult betonul si porfirul
Postat 11 Iulie 2023, 17:40 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON