URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
30 Aprilie 2014, 17:55

Orădeanul Cătălin Topai, din nou campion

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 24 - 27 aprilie, în localitatea Riccione din Italia s-a desfăşurat Campionatul European de Taekwon-Do I.T.F. pentru juniori şi seniori.

Delegaţia României a fost prezentă la această competiţie continentală cu un număr de 35 de sportivi, juniori şi seniori, pregătiţi de opt antrenori de la lotul naţional şi conduşi de noul preşedinte al Federaţiei Române de Taekwon-Do I.T.F., Cosmin Oprescu.

Clubul Sportiv Tae-Kyon Oradea (preşedinte - antrenor Alexandru Sas 4 DAN, instructor internaţional) a participat la acest campionat european cu deja cunoscutul Cătălin Topai (în foto, al doilea din stânga) 2 DAN, care de doi ani este membru al lotului naţional şi este multiplu campion european la juniori şi care s-a întors cu titlul de campion, respectiv vicecampion continental în cadrul probelor de tehnici speciale.

"Mi-a fost teamă de reuşita lui Cătălin la acest campionat european, dat fiind faptul că din acest an el a trecut la categoria seniori, iar aici este mult mai greu decât la juniori, cerinţele sunt mult mai mari, adversarii sunt mult mai experimentaţi şi cu grade mari, dar Cătălin înainte să plece către Italia mi-a spus doar atât: domnule antrenor, vă promit că mă întorc cu medalia de aur. Zis şi făcut, pentru că de fiecare data el s-a întors din nou victorios, aducând glorie ţarii noastre şi clubului nostru. Ne-a făcut mândri şi fericiţi pe toţi", a spus antrenorul clubului Tae-Kyon, Alexandru Sas.

La această competiţie, lotul sportivilor români a reuşit să le obţină 3 medalii de aur, 6 de argint şi 9 de bronz iar echipa de juniori masculin a fost declarată în urma rezultatelor cea mai buna echipa de juniori a competiţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON