URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2020, 13:06

Orădeanul amendat neagă că a vrut să fugă din hotelul-carantină şi dă vina pe jandarmi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânărul amendat de jandarmi cu 2.900 lei şi cercetat pentru ultraj pentru că a vrut să plece din centrul de carantină din Bihor, amenajat într-un hotel, şi a fost agresiv cu oamenii de ordine, susţine că n-a vrut să fugă şi că, de fapt, echipajul de jandarmi care asigură permanenţa l-a provocat şi l-a agresat. 

În vârstă de 25 de ani, orădeanul Vlad Leta a contactat BIHOREANUL după apariţia informaţiilor oficiale - transmise de DSP Bihor, după ce le-a primit de la Jandarmeria Bihor - potrivit cărora un tânăr a fost amendat pentru că a vrut să părăsească centrul de carantină din judeţ, a fost agresiv cu jandarmii şi a încercat să-i scuipe.

"Nici vorbă să fug!"

El neagă versiunea autorităţilor şi susţine că a fost, de fapt, o victimă. Vlad Leta şi soţia lui sunt în centrul de carantină - un hotel aflat în apropierea Oradiei - de joi, 12 martie. El a lucrat în Italia, în Catania, însă spune că n-a mai fost de ceva vreme acolo. A ajuns în carantină, afirmă el, după ce s-a dus să o ia din Budapesta pe soţia lui, care venea din Austria, dar cu o săptămână în urmă fusese şi în Italia. "Mi-au văzut vinieta de Catania şi au crezut că mint, că vin de fapt din Italia. Am intrat în carantină", povesteşte el.

Chiar şi aşa, tânărul susţine că n-a vrut să plece şi că este conştient de riscuri. "Noi chiar avem condiţii aici, faţă de ce am văzut că era la Pădurea Neagră. Nici vorbă să fug!", zice Vlad.

Orădeanul susţine că jandarmii i-au pus gând rău după ce, în prima zi, a comentat cu ei, de la fereastra camerei, după ce a cerut să primească mâncare de regim. "Sufăr de o boală polichistică renală. Şi mănânc doar la regim. În prima zi am vrut să mă lase să-mi aducă pachet cineva din familie sau prieteni", spune tânărul, adăugând că acest lucru se şi întâmplă la centrul din Bihor, în sensul că unii aparţinători duc pachete celor aflaţi în carantină, dar le lasă la distanţă, pe un trotuar.

Ceartă cu jandarmii

Sâmbătă dimineaţă - povesteşte Vlad Leta - s-a dus la maşina sa aflată în parcarea hotelului-carantină, lucru care le este permis şi altor locatari, ca să-şi ia câteva lucruri. La întoarcere, la intrarea în hotel, ar fi fost abordat de echipajul de jandarmi. "Mi-au zis să mă duc în cameră. Mi-au zis: „Băi, papagalule! Cu cine crezi că stai de vorbă?”".

Orădeanul susţine că a urmat un schimb de replici, în care şi el le-a adresat, la rândul său, cuvinte jignitoare, dar - subliniază tânărul - doar pentru că aceştia o făcuseră primii. El recunoaşte că a scuipat, dar zice că pe jos, la distanţă de forţele de ordine.

În schimb, susţine că jandarmii l-au bruscat, l-au scos afară, l-au culcat la pământ şi i-au pus bocancii pe faţă. Mai zice şi că, în timp ce-l imobilizau, oamenii de ordine l-au lovit. "Eu am probleme serioase la rinichi, nu-mi permit să iau bătaie", zice Vlad Leta.

Tânărul susține că martor îi e soţia, care se afla în preajmă şi a fost speriată de toată situaţia. El a sunat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Ambulanţei şi Poliţiei. Medicii au constatat că are escoriaţii la genunchi şi o contuzie uşoară la pleoapă. Poliţiştii i-au spus că, date fiind condiţiile speciale, ar fi bine să depună plângerea după ce iese din carantină la sediul Poliţiei Municipiului.

"Nu las lucrurile aşa, vreau să se facă dreptate", afirmă orădeanul, spunând că se bucură că sunt camere de supraveghere care au surprins interacţiunea sa cu jandarmii.

"Nu s-a făcut abuz"

Contactat de BIHOREANUL, Valeriu Macovei, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, spune că lucrurile au stat aşa cum au fost comunicate iniţial.

"Nu vrem să provocăm tensiune în acel loc. Lucrurile s-au întâmplat aşa cum am comunicat oficial. Nu s-a făcut abuz, vă asigurăm de acest lucru", a spus reprezentantul Jandarmeriei.

Citeşte şi:

Încă un inconștient: Un tânăr a vrut să plece din hotelul-carantină din Bihor, a fost agresiv şi a vrut să-i scuipe pe jandarmi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Smecher
Din cauza acestor creaturi se extinde boala!!!
Postat 16 Martie 2020, 11:05 de User anonimizat
bombonel
Daca sti ca ai regim alimentar special specifica naibi de la inceput, da in scris ca ai regim alimentar special. Mai bine tace ca mutu si dupaia brusc si subit isi aduce aminte ca are regim alimentar special. Nici nu stiu de ce mai sta sa isi planga de mila prin presa cand mai bine baga capul in pamant de rusine si incompetent ce ii. Plus eu nu mi-as pune mintea cu unu care are sprancenele ca si sigla de la Nike ????
Postat 16 Martie 2020, 10:04 de MaXnonus
....
Internati-l la NUCET! ce atata gargara??
Postat 15 Martie 2020, 22:11 de Christa
macareia
Ce vrajeala are papagalul in el...pai daca esti tare'n clanta, fii pana la capat! Sau cum, faci figuri, tipic macaronarilor capsunari cu impresii de directori, dupa care mergi sa reclami...mai ai si ceva boala :))...boala ta prietene e retardul, nu altceva. Fa figuri in Italia si pe unde te mai duce dracu, nu aici!
Postat 15 Martie 2020, 19:33 de DanD
Tare in clanta dar zice ca e bolnav!
Bidineaua asta tare in clanta dar care se lauda ca are tot felel de boli ii lipseste un pic de militarie sa afle ce inseamna disciplina im momente de cumpana. Erau ieri intr-um supermarchet cativa ca el intorsi din italia, franta ce zbierau sa afle toti clientii in gura mare ca ei nu's fricosi ca atii(adica ca astia locali), se grozaveau cu curajul lor de doi lei. Nesimtiti care cred ei ca visrusul ii ocoleste ca ar fi tinetri, sa nu uite nesimtitii ca acest virus de cand a aparut a suferit deja mutatii asa ca nu-I tarziu nici pentru ei! Grozavi putele astea purtatoare de gunoi prin Europa!
Postat 15 Martie 2020, 17:52 de scortosul
Săracul macaronar
Al e bolnav, nu are voie să ia bătaie. El are dreptul, suspect fiind de coronavirus, doar să scuipe și să-și raspândească infecțiile prun toate locurile. După cum văd, nu a primit cât a meritat!
Postat 15 Martie 2020, 15:54 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON