URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2021, 12:33

Oradea, la un pas de scenariul roşu. Situaţia pandemiei de Covid-19 în Bihor 

Oradea, la un pas de scenariul roşu. Situaţia pandemiei de Covid-19 în Bihor  (ilustraţie generică)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au transmis, duminică, cele mai recente date privind pandemia de Covid-19 din judeţ, arătând că de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa au mai fost diagnosticate 43 de cazuri de infecţie cu acest virus, înregistrându-se şi 4 decese în rândul bolnavilor.

În Oradea, incidenţa cazurilor descoperite în ultimele 14 zile a urcat, duminică, la 2,99 la mia de locuitori, iar astfel municipiul este la un pas de a trece din nou în scenariul roşu, în care restaurantele şi sălile de spectacol îşi închid porţile. 

4 decese, 61 vindecări

Cazurile noi provin din Oradea (23), Aleşd, Ceica, Săcădat, Şuncuiuş, Ştei, Pomezău, Bunteşti, Beiuş, Vadu Crişului, Şinteu, Valea lui Mihai, Chişlaz, Oşorhei, Toboliu, Holod şi Abram. 

Cu cele 43 de cazuri nou confirmate, numărul total al îmbolnăvirilor în Bihor de la debutul pandemiei a urcat la 19.288. Bilanţul vindecărilor a urcat la 17.176, cu 61 mai multe decât în ziua precedentă. 

Dintre bolnavi, 241 de persoane sunt internate în secţiile Covid ale spitalelor din judeţ. Bilanţul deceselor a urcat la 809 de la debutul pandemiei în Bihor, după ce de sâmbătă până duminică s-au mai înregistrat 4 decese. 

În ceea ce priveşte vaccinarea cadrelor medico-sanitare, Prefectura a informat că sâmbătă au primit prima doză de vaccin anti-Covid încă 264 de persoane. 

Oradea - 2,99

Sursele BIHOREANULUI arată că, duminică, în Bihor sunt 1.303 cazuri active, din care 1.259 au fost diagnosticate în ultimele două săptămâni. Incidenţa cazurilor la nivel judeţean este de 1,99 la mia de locuitori. 

Cele mai multe cazuri active de infecţie cu Sars-Cov-2 sunt în Oradea, fiind vorba de 676. Incidenţa în municipiul reşedinţă de judeţ a urcat, duminică, la 2,99 cazuri noi / mia de locuitori, iar astfel Oradea este la un pas de a intra din nou în aşa numitul "scenariu roşu", în cadrul căruia, potrivit legislaţiei în vigoare, restaurantele nu mai pot funcţiona în spaţii închise şi sălile de spectacol – cum ar fi teatrele şi filarmonica – nu mai pot ţine reprezentaţii. 

Cele mai recente date arată că incidenţe mai mari se înregistrează în Chişlaz (5,6), Lazuri de Beiuş (5,59), Şinteu (5,5), Şuncuiuş (4,22), Pocola (3,97), Ceica (3,79), Sântandrei (3,79), Vadu Crişului (3,49), Abram (3,27) şi Borod (3,03). 

Noi controale

În intervalul 16 ianuarie 2021, ora 08:00 – 17 ianuarie 2021, ora 08:00, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1795 de persoane carantinate şi 795 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 122 de societăţi comerciale şi 53 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, din care 52 cu avertisment scris şi 63 cu amenzi în valoare de 13.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicaţi 189 poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, precum şi 56 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Merită precizat, de asemenea, că un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a asigurat acţiunea de transport materiale şi echipamente de protecţie necesare vaccinării împotriva Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
bravo crisdumi
imi place enorm sa vad cum imbecilu de crisdumi isi bate joc de bihoreanu chiar pe pagina lor.... si ei il lasa.... cred ca le si place
Postat 17 Ianuarie 2021, 15:00 de TanarSiNelinistit
Roșu-n gât !?!
Aveți grijă propagandiștilor ... că vaccinul e pe rație și coada pentru unii a ajuns deja de la sediul Prefecturii la al Bihoreanului, sau invers !?! Să fiți sănătoși ... "Vaccin Fericit" să aveți !?!
Postat 17 Ianuarie 2021, 14:08 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON