URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Februarie 2022, 18:15

Oradea finanțează cu 100.000 euro amenajarea unui parc în Republica Moldova

Oradea finanțează cu 100.000 euro amenajarea unui parc în Republica Moldova foto: primariabacioi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat joi la propunerea primarului Florin Birta cofinanțarea cu 100.000 euro a unui proiect privind amenajarea unui parc cu teatru de vară și arteziană în comuna înfrățită Băcioi, suburbiei a capitalei Chișinău din Republica Moldova.

Un parc pentru Băcioi

Potrivit primarului Florin Birta, Consiliul Județean Bihor va cofinanța investiția, la rândul său, cu 100.000 euro dintr-un total de 800.000 euro la cât este estimată lucrarea.

„Am avut o discuție de principiu cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, iar în proxima ședință a Consiliului Județean, după parcurgerea etapelor prevăzute pentru încheierea acordului de colaborare și a acordului de finanțare, se vor aproba și acolo fondurile necesare”, a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

100.000 de euro şi de la CJ

Potrivit edilului, investiția, estimată la circa 800.000 euro, va fi finanțată în proporție de 50% din bugetul comunei Băcioi și 25% din bugetul Guvernului Republicii Moldova, diferența de 25% urmând să fie acoperită prin alocări ale municipiului Oradea și Consiliului Județean Bihor.

Fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, acum președinte al Consiliului Județean Bihor, a vizitat comuna Băcioi în februarie 2020 pentru a cunoaște problemele cu care se confruntă. O lună mai târziu, Consiliul Local Oradea a aprobat înfrățirea municipiului cu comuna cu 12.000 de locuitori, suburbie a capitalei Chișinău din Republica Moldova.

(foto: bacioi.md)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Noaptea mintii
Noi stam cu caloriferele pe eco și becul stins, ca să donam bani prin parcurile altor tari? Pai mai tata, voi sunteți sănătoși la cap? Și asa țineți draq toate becurile aprinse prin tot orașu și centuri anapoda. Pai eu nu va dau bani ca să dați altora sau sa faceți risipă? Va credeți ceva Becali? Donați-va salariile și profiturile din firmele de partid. Si când vine dracu războiul vreți sa va puneți mana în cur și o luați la fuga? Ma rog și aprind lumânări în biserica sa nu apucati sa fugiți nici voi și nici familiile voastre, marlanilor.
Postat 28 Februarie 2022, 17:53 de Marcelo1989
Liberalii orădeni sunt nebuni.
Dacă tot are orașul nostru excedent bugetar și vrea să doneze bani unei comune din R. Moldova, nu ar fi cazul să repare zecile de străzi desfundate și lăsate de izbeliște atâția ani și ani? Or, să cofinanțeze tariful energiei, că luna asta a ajuns curentul la 0,90 lei/kwh, cu toată logoreea liberală de compensare cu 0,60 lei/kwh și de reducere TVA și accize la gaze și electricitate. Nu cred că Oradea, după lege, are dreptul să facă donații unei comune dintr-o altă țară. Ar trebui, în mod sigur, să aibă clar stabilit prin L215 și Legea Finanțelor Publice, atributul de finanțator. Așa cum o UAT nu are dreptul să finanțeze direct un club de fotbal, tot așa nu are dreptul să împrăștie cu bani publici o altă localitate sau proiect din afara ariei administrative. Curtea de Conturi trebuie să intervină imediat, iar DNA să-i ia la purecat pe edilii liberali, cu prefect cu tot și care permite neatacarea în contencios a unei asemenea hotărâri.
Postat 26 Februarie 2022, 10:28 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON