URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2020, 17:20

Primarul Ilie Bolojan înfrățește Oradea cu comuna Băcioi din Republica Moldova

Primarul Ilie Bolojan înfrățește Oradea cu comuna Băcioi din Republica Moldova foto: tv8
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a aprobat marţi, la propunerea primarului Ilie Bolojan, înfrăţirea municipiului Oradea cu comuna Băcioi, suburbie a capitalei Republicii Moldova.

Potrivit edilului, înfrăţirea celor două localităţi va fi făcută pentru ca municipiul de pe Crişul Repede să poată ajuta financiar la construcţia unui terminal de pompieri ori reabilitarea unei grădiniţe.

"Conform legii, trebuie să fim înfrăţiţi pentru că altfel nu avem baza legală pentru a aloca bugete pentru astfel de proiecte", a declarat primarul în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

De altfel, edilul a anunţat că se va şi deplasa săptămâna viitoare în delegaţie la Chişinău. "Eu voi fi luni la Băcioi pentru a vedea ce proiect vom sprijini", a spus primarul.

Bolojan a ţinut să sublinieze că acordul de înfrăţire nu are nicio miză politică pentru că nu aduce voturi ci este doar o formă de respect din partea municipiului pentru comuna înfrăţită.

În ceea ce priveşte sumele care vor fi alocate pentru proiecte din Băcioi, primarul a spus că "nu este vorba de bugete mari ci de sume rezonabile".

Potrivit edilului, înfrăţirea oraşului Oradea cu comuna Băcioi face parte din strategia municipalităţii orădene de a sprijini comunităţile din diaspora.

Primăria sprijină comunităţile româneşti din Ungaria prin finanţarea cheltuielilor de personal pentru două profesoare de limba română, va înfiinţa cartierul Diaspora pentru românii care vor să se întoarcă acasă din străinătate şi se va implica în unele proiecte pentru românii din Republica Moldova.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
CrisDumi
Asadar carutasii din Oradea munceau pt tine, ca sa faci tu profit, iar Bolojan venea sa-i dai bani imprumut. Sunt doua din comentariile tale. Asta daca cineva mai avea dubii in legatura cu ce fel de idioti comenteaza pe aici. Mintiti unii de numai stiti nici voi cand e zi si cand e noapte, luzărilor.
Postat 20 Februarie 2020, 21:06 de 1011010
Re: oradeaveche
Fix așa este ... fiecare la locul potrivit !?! Dar, dacă te uiți la înfrățirile de dinainte de 2008, vei vedea că se numesc "comune" localitățile din Franța, chiar dacă sunt urbanizate la maxim și au Universități !?! Oradea putea să amplifice relațiile cu C.Ferand spre exemplu, dar nimeni nu a mișcat nimic de aproape 12 ani încoace, chiar dacă în regiunea aceea, Provence ... sunt 6 universități recunoscute internațional iar veniturile "comunei" înfrățite cu Oradea sunt duble, la un sfert de populație față de orașul nostru ruralizat !?!
Postat 20 Februarie 2020, 16:30 de CrisDumi
CrisDumi
Oarecum îți înțeleg ironia, ne înfrățim cu comune. Uitându-mă pe lista localităților înfrățite, avem 2/3 comune și vreo 3/4 orașe dintre care doar Debreținu îi similar ca mărime, aspect, etc. Să fiu puțin acid poate ăsta ni-i locu, recunoașterea pe plan internațional.
Postat 20 Februarie 2020, 10:22 de oradeaveche
Acesta e primul pas ...
... pentru viitoarea înfrățire cu Birtin !?! Începe cu un exod masiv de forță de muncă de la Băicoi la Oradea ... ha, ha, ha ... apoi o să vină toți "birtinezii" să ocupe orașul, ca să-și numere "nevoile" în balconul Primăriei !?! Unii se pregătesc, după Brexit și "mișcările" suveraniste din Polonia și Ungaria, să se întoarcă la "regenerările urbane" învățate pe la "colhozurile" de peste Prut !?!
Postat 20 Februarie 2020, 09:24 de CrisDumi
Moderatorule
Nu spera, nu dispera si o sa traiesti o suta de ani, sau mai multi.
Postat 20 Februarie 2020, 08:32 de 1011010
Moderatorule
Era practic o gluma, nu un repros. Se pare insa ca nu ai avut o zi tocmai buna.Se mai intampla :)
Postat 20 Februarie 2020, 08:31 de 1011010
Cernăuți.
Mi-aș dori să ne înfrățim cu Cernăuți, asemănător ca populație și întindere dar mai ales ca arhitectură, moștenire a vechiului imperiu.
Postat 20 Februarie 2020, 07:16 de oradeaveche
Asa da
La mai mare. Unirea face puterea.
Postat 19 Februarie 2020, 21:26 de 1011010
WTF :)
Una bati la tastatura si alta iese dupa ce apare comentariul. S-au mutat dosarele X in redactie ?
Postat 19 Februarie 2020, 21:23 de 1011010
RE: WTF :)
Nu te gândești că poate ești tu un hiper-agitat și că ar fi bine să te calmezi?
Postat 19 Februarie 2020, 23:13 de Moderator
Primarul are si o gramada de parti buni
Il cam trag in jos niste lingaii idioti, cum e unul care misiuna pe aici zi si noapte. Ok, nu o face cu voia primarului, dar nu da bine.
Postat 19 Februarie 2020, 21:16 de 1011010
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON