URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Aprilie 2023, 14:00

Oradea are cel mai mic preț al apei potabile din țară. Datele ANRSC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania de Apă Oradea practică cele mai mici prețuri pentru apa potabilă din țară, notează Ziare.com, care citează datele oficiale ale Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Astfel, în Oradea tariful este de 4,14 lei pe metru cub. 

Este vorba despre tarifele aprobate și puse în practică începând din martie 2023.

Ziare.com subliniază că cea mai scumpă apă curge prin robinete în Brăila – 8,87 lei/mc, Galați – 8,30 lei/mc, Buzău – 8,23 lei/mc, Vaslui – 8,16 lei/mc.

Prețuri mari la apa potabilă sunt practicate și la Iași – 7,48 lei/mc, Călărași – 7,40 lei/mc, Sfântu Gheorghe – 7,35 lei/mc, Bistrița - 7,33 lei/mc, Satu Mare - 7,13 lei/mc, Turda - 7,17 lei/mc și Slatina - 7,04 lei/mc, Turda - 7,17 lei/mc.

De cealaltă parte a topului, pe lângă Oradea, apă destul de ieftină este livrată și în Orăștie - 4,18 lei/mc, Arad - 4,24 lei/mc, Giurgiu - 4,40 lei/mc, Cluj-Napoca - 4,41 lei/mc, Sibiu - 4,50 lei/mc, Alba - 4,68 lei/mc și Râmnicu Vâlcea - 4,99 lei/mc.

Tarifele nu includ TVA, ceea ce înseamnă că prețul final este mai mare cu 9%, subliniază Ziare.com.

Aceeași publicație subliniază că cele mai multe județe cu tarife mici sunt din Transilvania, prețurile fiind legate de modernizarea rețelelor și sistemelor de tratare. 

În ceea ce privește canalizarea, cel mai mare tarif este practicat de Apă Canal Ilfov SA, cu un tarif de 7,24 lei/mc. La acest capitol, Oradea practică un tarif de 3,42 lei/mc, fără TVA-ul de 9%.

Tarifele de apă și canalizare, publicate pe site-ul ANRSC:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@cenzorule...
... poate ai auzit de Solon, 99% ca nu! E celebru pt. legile pe care le-a dat. Un exemplu: se pedepseste cu moartea cel ce nu spune adevarul. Se pedepseaste cu moartea cel ce nu spune tot adevarul. Unde si daca te incadrezi afla tu!
Postat 27 Aprilie 2023, 09:26 de pinonel
RE: @cenzorule...
Comparația e clară, între prețurile nete, și în ce privește apa, și în ce privește canalizarea. Spune tu unde e minciuna, nu o întoarce ca la Ploiești!
Postat 27 Aprilie 2023, 16:04 de Moderator
Alta minciuna!
Am in fata factura de apa pe februarie. Consum 2(doi) mc. Pret fara tva- 4,14 lei/mc Cu tva, 4,51 lei.mc In continuare canalizarea tot 2 mc, tarif 3,73 lei/mc, tva inclus. Asa ca pt 1(un) mc de apa potabila am platit 4,51+3,73=9,24 lei! Fiecare mc de apa potabila consumat este automat trecut la canalizare!!! In final pt 2 mc am platit 19,67 lei. P.S.I-am socotit si pe cei 3,18 lei canalizare apa meteorica.
Postat 25 Aprilie 2023, 17:34 de pinonel
RE: Alta minciuna!
Si unde e minciuna? Exact aceste tarife sunt mentionate si de stire, cu precizarea ca sunt fara TVA de 9%.
Postat 26 Aprilie 2023, 00:09 de Moderator
De unde pretul asta?
Pretul asta nu se aplica la asociatiile de proprietari. De exemplu, la o asociatie de proprietari din Rogerius, pentru ultima luna pretul pentru apa rece pe mc a fost 8,25 lei. Si atunci cum puteti spune ca apa rece este in Oradea 3,42 lei /mc? Oare verifica cineva ce se mai intampla pe la asociatii?
Postat 25 Aprilie 2023, 15:36 de Socrate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON