URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2014, 17:35

Opening party cu scandal

Opening party cu scandal foto: oradealife.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când cluburile se mută în aer liber pe timpul verii, se creează o atmosferă de libertate, de vacanţă, de nou. Acelaşi oraş, cam aceiaşi oameni, dar o cu totul altă ambianţă. Deschiderea oficială a sezonului de vară Famous Place, de vineri noaptea, a adunat câteva sute de oameni la Hanul Pescarilor - de la adolescenţi puşi pe distracţie până la oameni de care părinţii te învaţă să te fereşti. Petrecerea inaugurală a avut de toate, unele pregătite, altele neprevăzute.

Am intrat pe lângă o formaţie de bodyguarzi copiaţi din filme - costume negre, frizuri îngrijite, căşti de comunicaţie à la Secret Service şi, bineînţeles, mulţi muşchi. Unul dintre ei m-a surprins plăcut cu un "Bine aţi venit" murmurat. Deşi era trecut de ora 11 noaptea, locul nu era încă plin. Mi s-a părut ciudat să văd zona centrală a spaţiului ocupată de mese. În astfel de ocazii, un stand-up party e mai indicat - oamenii se mişcă mai uşor, comunică mai bine, se bâţâie mai mult. Dar românilor le place să stea la masă, semn de importanţă şi indicator de lene.

După miezul nopţii terasa s-a umplut. Treptat, nivelul de sunet a început să crească, iar pe două cuburi negre cu pretenţie de mini-scene au apărut dansatoare cu forme provocatoare şi haine minime, în ciuda frigului destul de pătrunzător. Veteranul DJ Chrom a fost cel mai bun ingredient al serii. Inspirat şi creativ, a stârnit deseori strigăte de bucurie. A început programul cu muzică dance electronică şi l-a dinamizat pe parcurs cu hituri remixate, house, hip-hop şi inflexiuni de rock sau dubstep. Sunet bun, instalaţie de lumini suficientă, deşi putea fi mai spectaculoasă.

La cele două baruri tot mai aglomerate singura bere care putea fi servită rece era, culmea, şi cea mai scumpă. Temperatura, mult prea neprietenoasă pentru o seară de vară (cam 13-14 grade), a avut un efect nefast asupra domniţelor. Cele care au venit cu pielea la vedere au tremurat, cele mai îmbrăcate au atras mai puţine priviri. Mersul la toaletă a fost o aventură de uitat repede - cozi mari la fete, mizerie la băieţi. Când ai câteva sute de clienţi care trebuie să împartă două toalete un pic mai mari decât cele de acasă, e firesc să se întâmple aşa. Pe la 3 jumate, o ploaie rece a dat semnalul pentru începutul sfârşitului, deşi o bună parte din muşterii au rămas pe baricade, sub acoperişurile retractabile.

La plecare, în faţa intrării, am prins şi o neprogramată: un conflict între două tabere. Nervi mulţi, priviri pline de ură, ameninţări, îmbrânceli, apoi pumni şi şuturi. De la câţiva paşi, armata de bodyguarzi privea cuminte, semn că protagoniştii erau prea importanţi. S-au dat telefoane, s-au solicitat ajutoare. Nu ştiu de ce s-au luat, nu ştiu cum s-a terminat. Am plecat tocmai când în marele deranj a apărut şi un pistol adus în grabă de cineva. De departe, din boxe, John Newman urla împreună cu mulţimea: "I need to know now, can you love me again?"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Hai mai lasti-o jos ca macane.
De ce va mirati de un pic de scandal intr-un local la periferie (nu e bine ca s-a intamplat, dar,...) Uitati-va la unguri, un oras (veszprem), cu o echipa competitiva de handbal la ora aceea, cu jucatori importanti adusi din alte tari, ne aducem aminte ce s-a intamplat. Tot scandalul si crima s-au desfasurat pe parcursul unei lungi perioade de timp sub ochii politistilor. Poftim tara, poftim cultura (ungaria). Intr-o tara civilizata ar fi fost de neconceput sa se intample ceea ce s-a intamplat la veszprem.
Postat 24 Iunie 2014, 06:58 de Wall
amestec pestrit
intr-o tara unde conceptuld e clase sociale e ambiguu, e firesc sa se intemple asa ceva...ma refer la scandal. in orice club ce se pretinde midle class, vor fi tarani cu balega intre dejetele de la picioare, tigani, parveniti cu bentley si business-mani doritori de distractie.
Postat 23 Iunie 2014, 23:56 de vocea din ureche
.
Un gunoi de club . Platesti ca sa te calce altii in picioare si sa te stopeasca altii cu bautura . Ar fii ok faza legata de bodyguarzi dar as vrea sa mrrgi si peste 2 saltamani sa vezi daca nu te injura dupa ce platesti;)
Postat 23 Iunie 2014, 19:38 de .
Fiecare cu clientii lui...
Cine se complace sa "se distreze" in acest WC public pe nume "Hanul Pescarilor" își merita soarta. Într-o țară civilizata dacă un client ar lua bătaie pentru ca a cerut bon fiscal, în secunda doi localul și-ar pierde autorizația și ar fi închis pe termen nelimitat. Dacă cei de la garda financiara nu și-ar lua dreptul, poate ar ști sa-și facă datoria.
Postat 23 Iunie 2014, 18:44 de emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON