URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2019, 08:51

O seară vieneză: Orădenii, invitaţi la evenimentul monden al primăverii - un bal cu arii din opere celebre şi prezentări de modă

O seară vieneză: Orădenii, invitaţi la evenimentul monden al primăverii - un bal cu arii din opere celebre şi prezentări de modă DEBUT CU ELEGANŢĂ. Inspirat din balurile vieneze, evenimentul Primavera Opera Bal va cuprinde şi un moment dedicat mai multor perechi debutante în societate, care vor prezenta, în ţinute de gală, un dans special în faţa publicului (foto: AFP)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Artişti care au primit aplauze pe mari scene ale Europei, arii din opere celebre precum "La Traviata", "Tosca" şi "Bărbierul din Sevilla", un vals al debutanţilor, care să amintească de atmosfera balurilor vieneze şi elegante prezentări de modă...

Acestea sunt câteva dintre ingredientele unei gale programate luna viitoare la Teatrul Regina Maria, anunţate ca fiind evenimentul monden al sezonului în Oradea.

"Spectacol de clasă"

Primavera Opera Bal va avea loc pe 19 aprilie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, fiind organizat de Asociaţia Graziela Models şi Compania Artistică Ballint din Oradea. Evenimentul este inspirat din tradiţionalele baluri care au loc în Viena şi Paris. "Am decis să ţinem acest bal din dorinţa de a oferi publicului orădean un spectacol de clasă", spune Graţiela Gherman, unul dintre organizatori.

La începutul serii, publicul va asista la defilarea şi valsul perechilor debutante, pe "Dunărea albastră" de Strauss, un moment specific balurilor vieneze, în care tinerii sunt prezentaţi în societate. Perechile interesate să ia parte la acest moment se mai pot înscrie, contra cost (150 lei pe persoană), pe pagina de Facebook dedicată evenimentului "Oradea Primavera Opera Bal", urmând ca tinerii să participe la lecţii de dans pentru a învăţa să valseze şi a li se putea asigura ţinute de gală.

Bal româno-italian

După o pauză de socializare, în timpul căreia publicul va fi invitat să deguste bunătăţi în foaierul Teatrului Regina Maria, pe scenă vor urca mai mulţi artişti lirici din ţară şi din străinătate. Una dintre invitate este soprana Luisella de Pietro, din Italia, care a primit cea mai înaltă distincţie a statului italian, cea de Cavaler al Ordinului de Merit, datorită activităţii ei pe mari scene ale Europei, fiind protagonistă în opere precum "Aida", "La Bohème", "Tosca" şi "Carmen".

Alături de ea, orădenilor le va cânta şi o soprană născută tocmai în Coreea de Sud dar stabilită în Italia, Young Ju Kim, care a abordat opera contemporană la San Francisco şi apoi a interpretat roluri în capodopere ale artei lirice. La Primavera Opera Bal va cânta şi o mezzosoprană care a studiat la Facultatea de Muzică din Oradea, Gabriella Varvari (foto), acum solistă a Operei Naţionale Române din Timişoara.

Modă şi operă

Lista invitaţilor de seamă continuă cu Leonardo Gramegna, prezentat ca unul dintre cei mai importanţi tenori italieni, cu un palmares impresionant, tenorul Alfredo Pascu, prim solist al Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, şi basul Dante Roberto Muro, din Italia.

Orchestra va fi compusă din muzicieni din Cluj-Napoca, reuniţi sub numele de Opera Grup Project, prezentatorii evenimentului vor fi Virginia Ritchie şi Horia Ballint, iar ambientul scenografic este semnat de Graţiela Gherman.

Evenimentul va cuprinde şi prezentări de modă, ce vor include creaţii Diana Bartolf şi accesorii Enzo Bertini, prezentate de manechinele Graziela Models. "Prezentările se vor face pe muzică live de operă şi operetă interpretată de invitaţii noştri. Va fi, deci, un moment inedit", spune regizorul de operă Horia Ballint.

Final cu Brindisi

Programul muzical al serii va fi unul ales, plin cu arii şi duete de operă şi operetă. Artiştii lirici vor interpreta fragmente din "Carmen" de G. Bizet, "Bărbierul din Sevilla" de G. Rossini, "Tosca" de G. Puccini, "Don Giovanni" de W. A. Mozart, "Don Carlo" de G. Verdi şi "Văduva veselă" de F. Lehár. Gala va cuprinde şi valsuri şi polci de J. Strauss şi se va încheia cu celebrul "Brindisi" din "La Traviata".

Biletele pentru eveniment s-au pus deja în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria, având preţuri diferite, în funcţie de locul ales, şi anume 70, 100, 120 şi 150 lei. Cei care vor să participe la Balul Primavera trebuie să ştie că nu se vor putea prezenta oricum la Teatru: ţinuta obligatorie este, aşa cum se anunţă întreaga seară, una de gală...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON