URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2020, 20:40

O mașină a fost strivită de un copac lângă Colegiul Economic Partenie Cosma (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un Mini Cooper a fost distrus, vineri seara, de un copac care s-a prăbuşit peste locurile de parcare din vecinătatea Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18. În zonă era parcată o singură maşină, care a fost serios avariată de copacul căzut.

"Am ajuns mai repede să-mi aştept copilul de la antrenament şi am zis că ies din maşină să iau aer. Dintr-o dată, fără să fie vânt sau altceva, s-a răsturnat direct peste maşină. Următorul care va cădea este copacul de lângă. Şi acesta este bolnav de doi ani. Noi, părinţii, le-am tot spus celor de la şcoală să facă ceva, că pe aici trec copii zilnic", a spus un bărbat care îşi aştepta fiul să termine antrenamentul de baschet.

La scurt timp, la faţa locului au ajuns şi un echipaj de descarcere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", dar şi un echipaj de poliţie, care a început cercetările. 

Maşina a fost serios avariată, parbrizul, geamurile, dar şi plafonul fiind distruse, iar caroseria îndoită. 

La scurt timp, la locul incidentului a ajuns şi cel care a parcat autoturismul distrus ulterior de căderea copacului. Este vorba despre un angajat al Liceului Partenie Cosma.

"Maşina este a fetei mele. Tocmai am scos-o de la reparat", a spus Nelu Trip, paznic al liceului. Acesta a mai susţinut că instituţia de învăţământ a făcut mai multe sesizări, încă de anul trecut, cerând Primăriei Oradea să taie copacii bolnavi, care reprezintă un adevărat pericol pentru copiii care trec zilnic prin zonă. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
oradeaveche
Fără șantiere nu exista evoluție, fata de alte orașe unde am fost in Romania, în Oradea sunt mai bine organizate, eu cred că cetățenii au înțeles greșit democrația, pe modelul Iliescu chem minerii fac ce vreau mă doare-n P.
Postat 17 Octombrie 2020, 14:25 de Sandu2100
Sandu
Eu nu m-am plâns niciodată de taxe, m-am plâns de ce primesc în schimbul lor, șantiere interminabile, prost organizate. Dar despre asta poate să vorbească doar cine îi în cauză, ușor de dat cu părerea de pe tușă. Cât despre Bolojan, a înțeles greșit democrația, o singură opinie, “mână de fier”.
Postat 17 Octombrie 2020, 01:17 de oradeaveche
oradeaveche
E un MINI Cu-păr sa fara Păr , valorează undeva la 8000, se plătește din banii tăi, tu si alti nu de mult va plangeati de taxele voastre. Acuma plătiți. Si bine face Bolojan ca va conduce cu mana de fier. 30 de ani ati făcut ce ati vrut, înainte de aia 30 de ani era o regulă dar ati pierdut-o. Nu trebuie sa plângem dupa vremurile de alta dată, pt ca altă data nu ai avut FEISBUC, dar te-ai adaptat.
Postat 17 Octombrie 2020, 00:34 de Sandu2100
Sandu
Atât îi de transparent încât l-au prins ăștia cu primele date pe șestache, nimeni nu știa nimic. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/totul-pe-fata-eficient-si-energic-primarul-ilie-bolojan-administreaza-oradea-cu-mana-de-fier-dar-si-netransparent-157400.html
Postat 16 Octombrie 2020, 23:56 de oradeaveche
Sandu
Îi un Mini One, nici măcar Cooper cum zice autoarea, sincer mi se rupe cine plătește câteva mii de euro.
Postat 16 Octombrie 2020, 23:51 de oradeaveche
oradeaveche
In Oradea lucrurile merg spre bine , transparenta e prea mare, foarte mare, tot prostul are acces la ce face primăria, și fără să fie specialiști , își dau cu punctul de vedere ( punctul de vedere al orbului ) , acuma cine plătește acea mașina???
Postat 16 Octombrie 2020, 23:10 de Sandu2100
oradeaveche
Vrăjeală de BUCUREȘTI
Postat 16 Octombrie 2020, 23:06 de Sandu2100
!
Registru verde pe bune, fiecare arbore inventariat, colaborare cu secția de silvicultură, astfel își fac studenții practica!
Postat 16 Octombrie 2020, 23:03 de oradeaveche
Sandu
Una dintre temele agresive ale lui Bolojan, la venirea la putere, prea curatul, a fost tăierea arborilor. Când o face el e ok, când o fac alții nu? Halal coerență! https://bolojan.wordpress.com/tag/taiere-arbori/
Postat 16 Octombrie 2020, 23:01 de oradeaveche
Copacii e periculosi
Dar mai periculosi sunt homo-sapiens care-si fac case fara autorizatie.Primaria e (pre)ocupata sa le darime,nu are timp de copaci neautorizati,care nu respecta regulamentul de aliniere pe inaltime al firmei Planwerk-cluj.[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/o-vila-ridicata-ilegal-in-oradea-a-fost-demolata-cu-excavatorul-foto-150830.html].Se pregatesc urmatorii demolati[ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/case-pe-faras-proprietarii-a-1000-de-constructii-ridicate-ilegal-in-oradea-amenintati-cu-demolarea-151166.html]. Spor la treaba...Sa pornim eugenia caselor,pomilor si, nu in ultimul rind,al oradenilor neconformi
Postat 16 Octombrie 2020, 22:25 de excalibur
ALO USR, ORLANDO'S , MILUȚ ,CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Scortosul, Platona, Pinonel
Pe voi nu va învățat la școală în clasele primare cât trăiește un copac și din ce specie, și cum se deosebește un copac bolnav, bolnavilor care sunteți. Tâmpiților din banii voștri primăria va plăti mașina, dar dacă moare un om din cauza asta va asumați răspunderea????. @Emilian Pavel tacto nu te-a învățat. 20.000 de copaci tăiați de Bolojan.
Postat 16 Octombrie 2020, 21:26 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON