URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Aprilie 2020, 12:11

Numărul persoanelor aflate în carantină în Bihor a crescut la 570! Bihorenii răzvrătiţi, amendaţi cu peste 300.000 de lei

Numărul persoanelor aflate în carantină în Bihor a crescut la 570! Bihorenii răzvrătiţi, amendaţi cu peste 300.000 de lei Cort pentru triaj la frontiera Borş (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce autorităţile române au extins lista "zonelor roşii", numărul persoanelor intrare în centre de carantină în judeţul Bihor a crescut substanţial, de la 380 la 570, într-o singură zi. De asemenea, în eforturile de a preveni răspândirea noului coronavirus, poliţiştii bihoreni au ieşit în mai multe misiuni de verificare în judeţ şi le-au aplicat răzvrătiţilor amenzi în valoare totală de 310.000 lei.

Tot mai mulţi în carantină

Informaţiile au fost transmise, sâmbătă dimineaţa, de dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

"În judeţul Bihor, azi 4.04.2020 ora 8,30, există 570 persoane carantinate, 2565 persoane autoizolate la domiciliu şi 2 persoane vindecate", a informat acesta.

După cum se ştie, joi, lista zonelor roşii a fost actualizată, astfel că, în prezent, toţi cei care vin din Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia intră în carantină în România. Drept urmare, numărul persoanelor în izolare la domciliu stagnează, în Bihor, la în jur de 2.500.

Totodată, potrivit DSP Bihor, în intervalul 03 aprilie, ora 08 - 04 aprilie, ora 08, structurile teritoriale MAI au desfăşurat o serie de acţiuni activităţi pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

Concret, poliţiştii au ieşit în nu mai puţin de 2990 de misiuni de verificare a personalor aflate în izolare la domiciliu şi au însoţit 16 convoaie organizate pentru ca persoanele din alte judeţe să tranziteze Bihorul spre localităţile de domiciliu.

De asemenea, jandarmii bihoreni au însoţit 19 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de carantină active, informează dr. Dorel Ţîrţ.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat 4 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş.

Amenzi mai mari. Staţi acasă!

În fine, la fel cum s-a întâmplat în ultimele zile, poliţiştii au aplicat şi mai multe amenzi în Bihor. De vineri dimineaţa până sâmbătă dimineaţa, aceştia au emis 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 310.200 lei pentru "nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă", mai ales celor care au ieşit din case fără motive întemeiate.

Amintim că, de vineri, de la miezul nopţii, a intrat în vigoare actul normativ care prevede amenzi de patru ori mai mari pentru românii care nu respectă restricţiile impuse prin ordonanţele militare emise în perioada stării de urgenţă.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minimum 2.000 lei şi maximum 20.000 lei, faţă de minimum 100 şi maximum 5.000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

Au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale:
- confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
- interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
- suspendarea temporară a activităţii;
- desfiinţarea unor lucrări;
- refacerea unor amenajări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON