URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Decembrie 2022, 10:44

Nu vă era dor de Florian Bodog?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru cei care nu-și mai aduc aminte de acest nume, oamenii fiind preocupați de plagiatori cu funcții mai mari, cum ar fi Sorin Câmpeanu sau Lucian Bode, este vorba de șeful PSD-ului pe Oradea, profesor universitar și senator de Bihor.

Domnul Bodog a reușit să scoată, pe burtă, o lege pentru restaurarea vremurilor demult apuse, în care simpla apartenență la o universitate îți putea asigura avantaje uriașe. Așa se face că a nășit o lege prin care șefii de secții din spitalele universitare nu-și vor mai ocupa posturile prin concursuri, ci numiți pe baza rangului universitar. 

Adevărul este că era cazul ca dascălii expirați să nu mai fie puși în situația penibilă de a mai pune mâna pe carte când vor să ajungă șefi de secție. Prin urmare, de acum înainte, spitalele aflate în subordinea municipalității, cum sunt și la noi, vor avea la conducere sorbonei cu grade mari.

Este de notorietate cum unii absolvenți de medicină incapabili să ia un rezidențiat se infiltrau în spitale prin integrare clinică, adică veneau să presteze ca medici doar pentru că erau asistenți universitari. Or, se știe că în astfel de cazuri rigorile sunt mult mai laxe decât un examen de rezidențiat.

În principiu, n-ar fi rău ca spitalele să beneficieze de experiența dascălilor universitari, cu condiția ca aceștia să aibă în spate cariere serioase, ani lungi de cercetări și o probitate morală inatacabilă. Cazul domnului Bodog este elocvent.

Activitatea didactică e grevată de timpul prea mare pe care trebuie să-l acorde politicii. Cercetările domnului Bodog sunt din domeniul penalului, pentru că și-a angajat fictiv o pupilă la București. Iar despre probitate morală ce să mai discutăm, cât timp lucrările sale de doctorat sunt adânc îngropate în subsolurile Bibliotecii Naționale...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
“Câinii latră, caravana trece!”
Îl doare-n cot pe domnul senator … Citeam in Libertatea, “Senatorul PSD Florian Dorel Bodog, fost ministru și plagiator dovedit, primește de la Universitatea din Oradea 124631 de lei; de la Senat - 137256 de lei; spitalul de urgentă - 165458 de lei. Ambele fete ale domnului Bodog primesc burse de la universitatea unde domnul Bodog este șef. Tot aici lucrează și soția.” Un total de 427345 de lei, o nimica toată! Culmea, nu este singurul senator de Bihor cu asemena performante! Senatorul “luptei împotriva oricărei forme de discriminare”, căci despre el este vorba, “invizibil” pentru presa locală, este capabil de performante similare. ( vezi, in Libertatea, “Zeci de parlamentari încasează salarii paralele in timpul mandatului. …” Jenant!
Postat 06 Decembrie 2022, 14:58 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5669 RON
  • 1 EUR = 4.975 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON