URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2023, 11:30

Noutăți la Crișul Sântandrei: A venit golgheterul Ioan Hora, iar antrenor principal este Gheorghe Ghiț

Noutăți la Crișul Sântandrei: A venit golgheterul Ioan Hora, iar antrenor principal este Gheorghe Ghiț Ioan Hora (foto mijloc) a fost transferat la Crișul Sântandrei. Foto: athiva ProSport
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proaspăt promovată în Liga a III-a, formaţia Crişul Sântandrei are ambiţii mari pentru noul sezon şi nu îşi doreşte să facă un simplu act de prezenţă în noul eşalon. Cu o conducere tânără şi ambiţioasă, care îl are în frunte pe Sebastian Achim (încă fotbalist în activitate, în Liga a III-a din campionatul Ungariei), dar şi cu un sprijin din partea Primăriei şi a Consiliului Local Sântandrei, clubul bihorean s-a pus pe treabă şi a început să se organizeze cât mai bine, astfel încât la prima participare în Liga a III-a să facă o figură frumoasă.

Hora a venit de la Lotus

Ultima noutate, şi cea mai importantă, în cadrul lotului echipei din Sântandrei o constituie atacantul Ioan Hora, fostul golgheter al României, care sezonul trecut a evoluat pentru Lotus Băile Felix.

La capitolul noutăţi mai figurează şi alţi jucători cu experienţă, precum Gheorghe Popescu şi Adam Achim, ambii veniţi din Ungaria, de la formaţia de ligă a III-a Füzesgyarmat, dar şi Cristian Cigan, sosit de la echipa arădeană CS Socodor.

De asemenea, conform preşedintelui Sebastian Achim, doi tineri fotbalişti de la FC Bihor vor fi împrumutaţi de Crişul pentru sezonul următor. Este vorba despre portarul Eduard Nergheş şi atacantul Andrei Hosu.

Pe lângă aceştia, în pregătiri cu echipa se mai află şi zece juniori de la LPS Bihorul, care vor fi urmăriţi, iar cu cei mai buni dintre ei se vor încheia contracte.

Un alt junior care va continua cu echipa este Rareş Baciu, cel care a evoluat pentru Crişul şi în Liga a IV-a. De altfel, din vechiul lot, aproximativ 80% dintre jucători vor continua la echipa din Sântandrei. 

Gheorghe Ghiţ, antrenor principal

O schimbare importantă a apărut şi pe banca tehnică. Astfel, noul antrenor principal este Gheorghe Ghiţ, cel care sezonul trecut a fost şi el la Lotus Băile Felix. Din staff-ul tehnic vor mai face parte şi: Alin Pintea – preparator fizic, Cristian Oros – antrenor secund (şi jucător), Petru Gabor – organizator de competiţii, Sergiu Motoş – delegat şi Sergiu Iftimovici – antrenor cu portarii.

Conducerea clubului Crişul Sântandrei este asigurată de: Sebastian Achim – preşedinte, Călin Botaş – vicepreşedinte şi Sorin Rădeanu – director sportiv.

Întrucât terenul stadionului Crişul Sântandrei se află într-un proces de modernizare, urmând a fi dotat cu un sistem de irigare modern, pregătirile echipei, care au început pe 10 iulie, au loc la Sântion.

Şapte jocuri amicale

În total, echipa din Sântandrei a programat în această perioadă a pregătirilor şapte jocuri de verificare. Primul va avea loc sâmbătă, 15 iulie, în deplasare, cu Foresta Tileagd, iar al doilea - miercuri, 19 iulie, la Paleu, cu Victoria Carei. Apoi, următorii adversari vor fi: CS Beliu (pe 22 iulie), CS Socodor (29 iulie), Crişul Chişineu Criş (5 august), FC Olimpia Satu Mare (15 august) şi ACB Ineu (19 august).

"Nu dorim să facem doar un simplu act de prezenţă în noul eşalon. Autorităţile locale sunt alături de noi, vom avea un buget care să ne asigure o stabilitate, astfel încât să ne putem obţine obiectivul, acela de a rămâne în Liga a III-a. Încercăm să facem un lot competitiv pentru acest eşalon, iar jucătorii cu experienţă pe care i-am adus ne vor aduce un plus în ceea ce dorim noi să construim", a declarat pentru BIHOREANUL, Sebastian Achim, preşedintele echipei Crişul Sântandrei.

Vă reamintim că echipa din Sântandrei a promovat în premieră în Liga a III-a, în această vară, după ce a câştigat campionatul Ligii a IV-a, seria Bihor, şi apoi a trecut la barajul de promovare de campioana judeţului Cluj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON