URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2023, 10:50

Noutăţi în echipa de polo CSM Oradea: Se desparte de trei jucători, iar cea mai recentă achiziţie este Filip Gardašević

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dintre echipele clubului CSM Oradea, formaţia de polo este cea care a început deja să îşi formeze lotul de jucători pentru următorul sezon competiţional. Conducerea clubului a anunţat despărţirea de trei jucători, după care a prezentat şi primele două achiziţii.

La capitolul plecări figurează portarul Marius Ţic (foto dreapta), Silvian Colodrovschi (foto stânga sus) şi Mateja Asanovic (foto stânga jos).

În timp ce Marius Ţic s-a întors în Capitală, la Steaua, Silvian Colodrovschi, după patru ani petrecuţi la CSM, a decis să meargă în Franţa, unde va evolua pentru echipa EN Tourcoing.

De asemena, Mateja Asanovic a părăsit şi el în această vară clubul bihorean, după doi ani de colaborare.

"Sârbul care a mai evoluat la clubul nostru şi în sezonul competiţional 2016/17, iar printre echipe la care a mai jucat se numără: Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad", a transmis conducerea echipei CSM Oradea, în mesajul de mulţumire la adresa lui Mateja.

Primele achiziţii din străinătate

În ceea ce priveşte capitolul sosiri, conducerea CSM Oradea a anunţat achiziţia jucătorilor David Belenyesi (foto jos) şi Filip Gardašević.

David Belenyesi, polo, CSM Oradea

Născut la Debreţin în Ungaria, David Belenyesi a petrecut cea mai importantă parte a junioratului în Oradea, unde a deprins tainele jocului de polo pe apă. Apoi, împreună cu părinţii, David a luat decizia de a reveni în Ungaria, unde a continuat să practice jocul de polo. El a evoluat la Szolnok, în întrecerile de juniori.

"După ce competiţiile sportive au fost oprite în primăvara anului 2020, din cauza pandemiei COVID-19, Belenyesi s-a mutat la Budapesta, acolo unde a debutat în primul eşalon al redutabilului campionat al Ungariei, în sezonul 2020/21", precizează clubul orădean.

Belenyesi a jucat pentru UVSE timp de două sezoane, unde a înregistrat un progres important în joc. Apoi, în sezonul 2022-2023, a ajuns la Szolnok, fiind primul sezon în care a evoluat în totalitate la o echipă de seniori. Aici noul jucător al CSM-ului a evoluat pentru prima dată în cupele europene, jucând în LEN EuroCup.

În vârstă de 20 ani, David Belenyesi este un jucător care poate acoperi mai multe poziţii, el evoluând ca inter şi extremă.

Filip Gardašević, marcator

Cea mai recentă achiziție a echipei orădene de polo este muntenegreanul Filip Gardašević (în imaginea principală).

În vârstă de 26 ani, Filip este jucător de mână stângă şi se află la primul angajament în ţara noastră. Născut la Herceg Novi, unde a început activitatea jocului de polo pe apă, Filip Gardašević a evoluat pentru mai multe echipe de club din Serbia şi Muntenegru. În sezonul competiţional recent încheiat el a evoluat pentru Primorac Kotor, echipă muntenegreană alături de care a activat în cupele europene.

Conform clubului orădean, jucătorul a înscris 27 goluri în 13 jocuri pe care le-a disputat în LEN Champions League şi EuroCup, fiind cel mai bun marcator al echipei sale în ultimul sezon.

"Sunt fericit că voi juca pentru CSM Oradea în sezonul următor. Trecerea în România reprezintă o nouă provocare pentru mine şi un nou capitol în cariera mea de jucător de polo. Sunt încrezător că am luat decizia potrivită şi că mă aflu în faţa celui mai important sezon din carieră. Este un mediu complet nou, dar simt că este o provocare de care aveam nevoie şi sunt optimist că mă voi adapta foarte repede. Vom începe sezonul în calificările Champions League şi sper că vom obţine rezultate meritorii pe plan continental. În ceea ce priveşte campionatul şi cupa, pe plan intern, mă aştept la o luptă pe cinste pentru trofeele puse în joc", a declarat noul jucător al echipei bihorene, Filip Gardašević.

În activitatea sa de până acum, a mai evoluat şi la Steaua Roşie Belgrad, Novi Belgrad, VK Şabac şi Jadran Herceg Novi.

Din nou în LEN Champions League

Reamintim că staff-ul tehnic al echipei de polo pe apă CSM Oradea a fost reconfirmat şi va fi alcătuit şi pentru sezonul competiţional 2023-2024 din Ciprian Cîmpianu - antrenor principal şi Christian Sandor - antrenor secund.

Pentru sezonul următor, echipa orădeană va fi înscrisă în Cupele europene, continuându-se astfel tradiţia participărilor internaţionale.

În ediţia 2023-2024, CSM Oradea va lua startul în LEN Champions League.

De precizat că Liga Europeană de Nataţie (LEN) a confirmat că în sezonul competiţional care urmează se va schimba sistemul de desfăşurare a întrecerilor europene la polo pe apă, atât în Champions League, cât şi în EuroCup. De asemenea, în sezonul 2023-2024 se va desfăşura din nou cea de-a treia competiţie continentală, denumită Challenger Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON