URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2021, 11:51

Nou record de decese Covid în Bihor pentru valul IV: 17 morţi, între care un bărbat de 44 ani fără nicio altă boală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recordul negru în valul IV al pandemiei SARS-CoV-2 (stabilit sâmbătă, cu 13 decese) a fost depăşit, autorităţile anunțând luni dimineaţa 17 decese înregistrate cu o zi înainte, bilanţul de la debutul pandemiei urcând la 1.766.

Fără nicio afecţiune

Potrivit surselor medicale, între cei 17 bihoreni care au murit în ultimele 24 de ore a fost şi un bărbat de 44 ani care nu avea nicio altă afecţiune şi care a decedat la domiciliu, după 8 zile de la confirmarea infectării cu Covid.

Luni dimineaţă, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 37.384, după ce în cursul zilei precedente au fost diagnosticate încă 317 persoane infectate, în urma efectuării a 849 teste. Alarmantă este rata de pozitivare a testelor, ajunsă la 37,33%, cea mai mare de până acum.

Numărul vindecărilor înregistrate a ajuns la 31.183, dar pe de altă parte, cel al cazurilor Covid active a ajuns la 4.435.

Dintre aceste 4.435 persoane, sunt internate în spitalele din judeţ 665, la fel de multe ca duminică şi sâmbătă, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor arată că luni dimineaţă la ora 8.30 în secţiile ATI ale spitalelor din Oradea (Municipal, Pelican şi Judeţean) erau 66 de pacienţi în stare gravă. Trebuie subliniat, însă, că paturile ATI Covid se umplu în câteva minute, de obicei după deces, precum şi faptul că în UPU sunt îngrijiţi, de asemenea, oameni care aşteaptă eliberarea unui pat.

În Oradea, incidenţă de 9,69

Incidenţele (raportul de locuitori cu SARS-CoV-2 raportat la totalul populaţiei) sunt în creştere, în Spinuş ajungând la 14,9 la mia de locuitori, în Ceica la 13,18, iar în Toboliu la 13,08 la mie.

În 26 unităţi administrativ-teritoriale, între care şi Oradea (9,69) incidenţa este mai mare de 7,5 cazuri Covid active la mia de locuitori, iar în 4 UAT-uri mai mare de 6 la mie (dar sub 7,5), astfel că localnicii sunt obligaţi să respecte restricţii severe şi să poarte masca de protecţie şi în spaţiile publice deschise.

De altfel, în ultima zi, structurile Ministerului de Interne au controlat respectarea acestor măsuri, verificând 103 societăţi comerciale şi 36 de mijloace de transport în comun şi aplicând 89 sancţiuni contravenţionale, din care 23 de amenzi (în valoare totală de 11.250 lei) şi 66 avertismente.

Pe de altă parte, echipaje ISU au efectuat 9 verificări ale secţiilor ATI Covid, pentru a preveni izbucnirea unor incendii.

"Fac un apel către bihoreni să respecte regulile sanitare, pentru a nu aduce din nou presiunea în sistemul sanitar, pentru a păstra deschise şcolile şi pentru a nu reveni la restricţii", a transmis prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

Pe de altă parte, prefectul îndeamnă populaţia să se vaccineze, ceea ce în ultima zi au mai făcut încă 1.114 persoane, numărul celor vaccinate complet ajungând în Bihor la 152.087 (din care 15.397 şi cu doza booster).

Vezi tabelul cu incidenţa în fiecare UAT din Bihor!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Rasfoind printre amenzile primite de Pfizer am gasit si un total: Penalty total since 2000: $4,660,896,333
Cu alte cuvinte Pfizer nu este ce pare a fi, o firma altruista orientata doar spre binele comun, aplicat cu forta. Bextra-antiinflamator care provoaca boli cardiovasculare, Geodon-medicament pt schizo cu efecte adverse grave,Lyrica, Zyvox.Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_pharmaceutical_settlements
Postat 19 Octombrie 2021, 09:45 de spaima_trepadusilor
Miorita
Cel mai ușor este sa convingi un roman sa nu facă nimic. Este ceva mioritic în sângele nostru sa găsim motive sa nu acționăm, ca poate se rezolva de la sine ori sa cautam pana când găsim excepția de la regula pe care sa o generalizam. Asa ajungem sa teoretizam ca oxigenul nu este bun pentru plămâni și creier, ca nu este bine sa ne vaccinam, ca nu este bine sa avem încredere în medici și ca ne putem diagnostica și trata singuri după informații preluate de pe internet. Practic nici școala și nici facultatea nu mai au rost pentru ca internetul este atotprezent și atotștiutor.
Postat 18 Octombrie 2021, 20:39 de Petcu
Eficiența dozei a 3-a
Puteti observa mai jos eficienta dozei a 3-a (îndrăznesc să zic și a următoarelor). https://rumble.com/vnw5wb-vaccinat-de-trei-ori-i-infectat.-filmare-tvr-starea-de-libertate.html
Postat 18 Octombrie 2021, 18:49 de georgemarian
Corect
Tii minte de doctorita Flavia Grosan, care a avertizat de folosirea in exces a oxigenului? Cum au sarit toti inginerii sa-i ia gitul? Organismul are diverse mecanisme de lupta impotriva deprivarii de oxigen, tuse,expectoratii,respiratie accelerata,spasme... ii pui masca si ii induci senzatia ca totul e ok,ii anulezi lupta pentru recuperare/recovery. Io nu-s specialist,nu-s antivaccinist, doar circumspect,incerc sa cumpanesc cit pot mai bine. Stii ca si curatenia,igiena,antiseptic,dezinfectatul are un revers? Dezarmeaza sistemul imunitar. Mai mult, acesta,din lipsa de "ocupatie" o ia razna si isi ataca necontrolat propriul organism. Am vazut un documentar pe DW , copii occidentali bintuiti de diverse alergii (2 din 3) versus copii din orient ,desculti, mincind pe apucate,dincolo de orice norme...dar clinic sanatosi. Pentru cei bintuiti de intrebarea A FI SAU NU VACCINAT , e aci material si...muulte comentarii interesante [ https://www.anacronic.ro/da-tu-de-ce-nu-i-vaccinezi/ ]. Concluzie: e timpul sa scoatem macetele de sub pat, cu vaccinatul lor fortat cu tot...
Postat 18 Octombrie 2021, 16:16 de excalibur
Pt Excalibur
Suplimentar am aflat acuma de la un specialist in medicina și scufundări ca din cauza supraoxigenarii fortate care nu se poate face decat cu un sedativ (alta poveste aicea) care rupe automatismul electric de la creier la muschii scheletici (practic handicapeaza bolnavul lasand totul pe aparat - crimă) oxigenul devine NEUROTOXIC si mai mult este COROZIV. In abundenta in plamani prajeste caile respiratorii si suprafata de transfer gazos a plamanilor. In 24 de ore ii mort in functie de concentratie. E o prajire mecanica a mucoaselor = transfer de gaze 0. Poți după aia să-i dai ce medicament vrei că organul respirator l-ai scos mecani din funcție, este un organ mort. Nu observați ca nici un medic nu iese ca sa demaste ce se intampla la ATI? Pana nu ies medicii tot asa va continua. Is acoperiti de protocol. Ca protocolul ii paralel cu medicina e alta poveste. Nu va intrebati de ce Arafat este sef peste ATI de 20 ani? Cine l-a plantat acolo l-a si subventionat. A trecut prin atatea erori (Colectiv, spitale arse etc) dar el sta pe scaun ca Isarescu. Suspect!
Postat 18 Octombrie 2021, 15:52 de georgemarian
Dr. Christa Todea-Gross: „Vaccinurile: prevenţia care îmbolnăveşte şi uneori chiar ucide”
Nu ma pricep,adevarul o fi pe undeva la mijloc...[ https://www.familiaortodoxa.ro/2013/01/29/dr-christa-todea-gross-vaccinurile-preventia-care-imbolnaveste-si-uneori-chiar-ucide/ ]* * * „Vaccinurile: Prevenție sau boală? O nouă patologie pediatrică”, scrisă de medicul clujean Christa Todea-Gross. Lucrarea aduce câteva mari provocări pentru sistemul medical românesc din ultima jumătate de secol: au rezolvat într-adevăr vaccinurile marile epidemii sau este aceasta o ipoteză care s-a dovedit nefondată? Sunt companiile care le produc sincer preocupate de bolile oamenilor sau există un interes economic în promovarea feluritelor vaccinuri? Am încercat, în interviul luat D-nei Dr. Todea-Gross, să obţinem câteva răspunsuri concise la aceste întrebări, care nădăjduim să stârnească îndeajuns interesul cititorilor pentru a le aprofunda în cartea domniei sale. – Vă întreb direct: care sunt efectele vaccinurilor asupra copiilor? De ce vaccinurile provoacă tot felul de reacţii adverse? – Termenul medical corect este cel de „reacţii adverse postvaccinale”, care sunt numeroase, mai mult sau mai puţin grave, unele recunoscute de către medicină, altele nu. Sunt recunoscute în mod oficial doar acele reacţii adverse care apar în primele patruzeci de zile de la vaccinare (excepţie făcând vaccinul antituberculos BCG) şi nu voi insista asupra lor, fiind descrise în carte. Cele mai severe reacţii adverse, denumite de către medicii din Occident „complicaţii postvaccinale”, nu sunt recunoscute în mod oficial şi debutează după această perioadă. Aceste complicaţii nu sunt altceva decât bolile sistemului imun: alergiile, bolile alergice, bolile autoimune şi bolile maligne (limfoame, leucemii). Deşi bolile maligne sunt cele mai grave, pe primul loc ca frecvenţă rămân bolile autoimune, care sunt boli severe, cronice şi nevindecabile...
Postat 18 Octombrie 2021, 15:48 de excalibur
@georgemarian
E timpul sa ai un camarad.Sunt ex-inginer,nu-s idiot,ma tin open-mind. 2018 toamna.Mama,72.Medicul de familie ii ofera oportunitatea de a se vaccina antigripal. O mai facuse ,de ce nu? In 2 luni sanatatea i se agraveaza treptat, decembrie, upu. Cazute la jumate hemoglobina+hematii. Anemie severa.Prognostic: un organ intern lezat/boala de singe. Analize,investigatii,rezultat: limfom, un fel de cancer, mai mult sau mai putin periculos. 2019. Chimioterapie,transfuzii,chinuri,speranta de a mai trai.2020 primavara,relativ bine, limfoamele tot acolo pe CT.Surpriza: alarma analize hepatice. Analize,hepatita B.Avusese pe la 30 ani hepatita B,fara alte consecinte.(Ulterior am aflat ca chimioterapia recidiveaza hepatita B,nimeni nu a anticipat sau stiut asta,am aflat eu la un simplu search pe google).Toamna 2020,stare generala se deterioreaza, ascita,la un control in noiembrie,ciroza.Asta e,mergem mai departe... Decembrie,tuse,n-a iesit din casa. UPU,test covid,pozitiv. Internare curteanu, 5 zile constienta,5 zile coma,deces.Doctorita mi-a zis ca a refuzat dializa,pina sa intre in coma.Ce dializa,nu avea rinichii putrezi sau probleme majore.Citesc ce scrii tu: "3 etape: insuficienta renala + insuficenta multiple de organe + soc septic (septicemie)".Da ,coma si deces,completez eu...
Postat 18 Octombrie 2021, 14:54 de excalibur
Remdesivir SE DA AZI in spitale / ATI
Cum sa nu-i fie pe plac lui Cseke ziarul Bihoreanul care e pro-vaccinare toata ziua. Tocmai de asta sterge comentariile prin care populatia se poate informa din surse publice, cum ar fi comentariul asta: Remdesivir SE DA AZI in spitale / ATI. În propriul studiu publicat de către dr. Fauci despre cele 4 medicamente anivirale folosite în Africa împotriva Ebola în perioada 2018-2019, medicamentul Remdesivir (unul din cele patru) a fost oprit din cauza ratei MORTALITĂȚII de 53%. Așadar, în 2020 Anthony Fauci și banda au forțat exact acest protocol pentru toate spitalele din SUA (și țările subjugate) pentru „virusul neizolat Sars Cov 2” Se estimează că aproximativ 750.000 de americani au murit din cauza acestui medicament experimental și este încă folosit ca singurul așa-numit protocol sigur în toată America (și țările subjugate) până în prezent pentru un „virus” cu o rată de supraviețuire de peste 99%. Fauci & banda au mandatat cu bună știință acest Remdesivir experimental mortal ca singurul protocol permis pentru a pregăti calea pentru „Vaccinuri”. În timp ce noi vorbim, în spitalele din România SE FOLOSEȘTE în continuare Remdesivir. Înainte de Ioana Mihăilă s-a folosit iar Ioana Mihăilă a reiterat folosirea acestui medicament prin ORDINUL Nr. 533/2021 din 22 aprilie 2021. Cseke Attila a reiterat si el zilele trecute prin Ordinul nr. 2.103 din 12 octombrie 2021. În ambele legi (veche și nouă) se reiterează la punctul A, articolul 4 următoarele: "Dintre antivirale, REMDESIVIR se recomandă în formele medii de boală la pacienţi cu factori de risc pentru evoluţie severă şi în formele severe (cât mai rapid după instalarea necesarului de oxigen), pe criterii de disponibilitate, eficienţă şi riscuri." Mortalitatea, ca și efect advers al acestui medicament, prezentat de dr. Fauci se realizează în 3 etape: insuficienta renala + insuficenta multiple de organe + soc septic (septicemie). Acest medicament SE DĂ ASTĂZI LA ROMÂNI ÎN SPITALE. Surse legislație: https://www.dsptimis.ro/data_files/content/legislatie-covid/files/ordin-nr-533-27-04-2021.pdf http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/247389 Sursa studiului la care a participat si dr. Fauci (a se vedea Tabelul 2): https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1910993 De asemenea OMS contra-indica inca din noiembrie 2020 folosirea Remdesivr deoarece si-a dovedit inutilitatea in tratarea Covid: https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/who-recommends-against-the-use-of-remdesivir-in-covid-19-patients Iar ca informatie suplimentara, medicamentul Remdesivir este un produs exclusiv la nivel mondial al firmei Gilead America, proprietar nu altul decat Bill Gates. Costul Remdesivir: aproximativ 2500 dolari / 5 zile. ACEST COMENTARIU VA FI STERS DE BIHOREANUL PENTRU CA E ADEVARAT!
Postat 18 Octombrie 2021, 14:32 de georgemarian
Panică din nou
Sunt exasperante mesajele care încearcă să inducă panică în rândul populației. Faptul că rata de pozitivare e 37 % nu va fi niciodată suficient de convingătoare atîta vreme când informațiile despre persoanele decedate fără comorbidități nu vor fi însoțite de dovezi în această privință. O persoană de 44 de ani poate ajunge la deces în contextul infectării cu SARS-CoV-2 dacă dezvoltă COVID pe fondul supraponderabilității, adică are câteva kilograme în plus. În 2021, peste două miliarde de persoane sunt supraponderale, iar cea mai mare parte a populației trăiește în țări unde greutatea în plus ucide mai multe persoane decât greutatea în minus. Problema societății contemporane e că tratatează supraponderabilitatea ca pe o situație normală, deși este o problemă medicală extrem de gravă a cărei seriozitate iese în evidență mai cu seamă pe fondul bolilor ce suprasolicită aparatul respirator, cum e COVID, gripa sau așa-zisa banală răceală, adică virozele de sezon. Eu chiar aș vrea să am o statistică a deceselor înregistrate pe fondul virozelor și al gripei de sezon; nu de alta, dar s-ar putea să constatăm că numitorul comun al celor mai multe cazuri e problema kilogramelor în plus. Cine nu mă crede și are o greutate normală, să care zilnic după el zece litri de apă sau zece kile de ceva și va înțelege pe loc la ce mă refer.
Postat 18 Octombrie 2021, 13:57 de Shogun
Fără nicio altă boală a murit?
Asta în visele voastre de propagandiști. A spus clar Institutul Național de Sănătate Publică. Nu se moare "de Covid". Se moare "cu Covid", având in vedere că 94,2% dintre decedații în cauză au avut cel puțin o comorbiditate, iar restul de 5,8% nu au fost identificați sau înregistrați cu vreuna. Arhivele medicilor de familie confirmă asta, dar cifrele oficiale anunțate de cei precum Arahat nu țin cont decât de ce susțin acționarii BigPharma. Un singur exemplu doar, mediatizat în aceste zile. Spitalul județean din Reșița. Pacient internat cu fractură la un picior, care a căxut de pe o scară. A treia zi a fost declarat mort "de Covid". Motivul e simplu. Spitalul de cntează pentru o fractură de acest fel max. 2.100 Euro, cu ghips cu tot. Pentru un "Covidian" poate deconta de la 5.000 la 8.000 Euro în schimb.
Postat 18 Octombrie 2021, 13:01 de KP
De pa la sate vine Covidutul.....Spinus,Ceica,toboliu,Brusturi...,ne informeaza Felceriui de la DSP si raspandita pa repede inainte de jurnalistii" specializati" pa Covid.
Deci iata ca presa a gasit cine sunt vinovatii:taranii,cu treburi prin Oradea Mare. Dar,Birtinul,Birtinul oare cum sta cu Covidutul ?....dar taranii din Birtin cu treburi prin Oradea Mare,oare cum stau cu Covidutul ? Oare pentru ca unul dintre ei ocupa fotoliul presedintelui Consiliului Judetean Bihor ?
Postat 18 Octombrie 2021, 12:19 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON