URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2023, 08:00

Noi audieri în procesul lui Victor Micula: O prietenă a milionarului a povestit cum s-a trezit cu poliţiştii DGA la uşă din cauza lui

Noi audieri în procesul lui Victor Micula: O prietenă a milionarului a povestit cum s-a trezit cu poliţiştii DGA la uşă din cauza lui Trucaj foto / sursa: Instagram / arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un număr de opt martori au fost audiaţi, miercuri, la Tribunalul Bihor, în noul termen de judecată al procesului penal pornit împotriva lui Victor Micula şi a patru subofiţeri de la Biroul de Ordine Publică din Poliţia Oradea. Între cei ascultaţi s-a numărat şi o prietenă a tânărului milionar, Greta Moldovan, care i-a povestit judecătoarei cum s-a trezit cu poliţiştii DGA la uşă din cauza lui.

Grety la audieri

Grety pentru prieteni, tânăra are o mică afacere în Aleşd şi e antrenoare de fitness la o sală din Oradea. Ea a fost chemată în faţa instanţei ca să povestească despre incidentul din noaptea de 28/29 martie 2018, când a fost împreună cu Victor Micula, iar acesta ar fi obţinut la sediul Poliţiei datele unui tânăr cu care anterior avusese un incident în trafic, Al Mahmoud Cassim Alexandru.

“Am fost în maşină cu el, dar nu îmi aduc aminte prea multe, pentru că nu a avut un impact aşa mare încât să memorez tot ce s-a întâmplat. Îmi aduc aminte că am fost la Peco şi la Poliţie”, a explicat Greta Moldovan (foto)

La sediul Poliţiei, a spus ea, Micula a dus-o “într-o sală cu monitoare”. Tânăra a şi fotografiat cu telefonul mobil ecranele pe care rulau imaginile culese de camerele de supraveghere din oraş, fotografie care a fost printre dovezile principale ale anchetatorilor împotriva lui Micula (foto, jos). Asta, pentru că în imagine se vede şi Micula, în timp ce butonează la calculatorul cu bazele de date ale MAI.

“Am pozat monitoarele de pe care se vedeau semafoarele”, a mai declarat Grety, ţinând să precizeze că nu a stat cu ochii pe însoţitorul ei. “El s-a pus la un calculator. Ştiu că mai erau şi alţi poliţişti, dar nu ştiu dacă şi inculpata Erdei, îmi aduc aminte de o doamnă roşcată", a răspuns Moldovan, la întrebarea judecătoarei, dacă între poliţiştii pe care i-a văzut acolo s-a numărat şi Camelia Erdei, cea acuzată că i-ar fi dat lui Micula datele tânărului cu care a avut incidentul în trafic, iar apoi user-ul şi parola cu care să intre chiar el în evidenţe şi să verifice alte date. 

Fotografia buclucaşă

Pe de altă parte, însă, Greta Moldovan a ţinut să menţioneze în faţa instanţei că îşi menţine depoziţiile anterioare, în care a declarat clar că Micula a accesat evidenţele MAI, căutând inclusiv informaţii despre ea, fiind interesat până şi de câte puncte de penalizare a strâns pentru contravenţii rutiere. “Acele declaraţii fost mai apropiate de eveniment, suntem tot mai departe acum”, a zis ea. 

Grety i-a povestit judecătoarei şi cum s-a trezit cu poliţiştii DGA la uşă pe seama escapadei din acea noapte cu Victor Micula, poliţişti care au dus-o la sediu pentru declaraţii. “Nu m-a sunat nimeni, nu m-au citat. Pur şi simplu m-am trezit cu ei la uşă. Mi-au luat telefonul pe care era fotografia din Poliţie şi au luat-o. Am avut senzaţia că n-am de ales, era o situaţie presantă pentru mine, deloc plăcută, deși ei mi-au zis să stau liniştită, că ei caută poliţişti corupţi”, a mai povestit tânăra, negând însă că poliţiştii i-ar fi influenţat, totuşi, depoziţiile. “Am spus adevărul, şi atunci, şi acum”, a arătat Moldovan.

“În lacrimi”

Judecătoarea Veronica Ioniţă l-a audiat, miercuri, şi pe Bogdan Tiponuţ (foto), orădeanul care a fost pasager în maşina lui Al Mahmoud Cassim Alexandru, cel cu care Micula s-a şicanat în trafic.

„Ne-au urmărit două maşini Mercedes, le cunoşteam, ştiam ale cui sunt. Eu am coborât la un moment dat, la blocul în care stă Alin Mărginean (interlop orădean cunoscut, cercetat pentru infracţiuni cu violenţă, n.r.), despre care ştiam că se ştie cu Victor, şi Cassim voia să-l rugăm să-l sune, să discute cu el, să-l lase în pace”, a povestit tânărul.

Cassim era speriat, a zis Tiponuţ. „Mă implora să nu-l las singur, avea lacrimi în ochi când am coborât”, şi-a adus aminte bărbatul, susţinând că după ce a urcat în apartamentul interlopului, l-a văzut pe Cassim dispărând la volanul maşinii. „A traversat parcul cu maşina, că în spatele lui era blocat de Victor”, a spus Tiponuţ.

„Eu nu m-am temut”

Mărginean l-a şi sunat în noaptea respectivă pe Micula, a mai zis Tiponuț, iar milionarul „i-a trimis o fotografie cu buletinul lui Cassim. I-a spus că-i mai bine să se întâlnească atunci, că ştie unde stă. De fapt, Cassim nu s-a dus în noaptea aceea acasă, de frică. Mi-a spus ulterior că a aflat de faptul că Micula îi cunoştea adresa”.

Chestionat de avocatul Bogdan Bodea, de ce nu au apelat la Poliţie în faţa blocului interlopului, dacă se simţeau speriaţi pentru faptul că maşina lor era blocată, Tiponuţ a declarat că nu a considerat necesar. “Eu nu m-am temut. Nu m-am considerat în pericol”, a explicat bărbatul, care a negat şi faptul că el sau amici cu care era în maşină s-ar fi drogat. “Nu ştiu să fi fost consumator Cassim. În perioada aceea nu eram niciunul”, a spus Bogdan Tiponuţ, spre amuzamentul judecătoarei şi al avocaţilor.

Secret şi nu prea

În total, miercuri, judecătoarea Ioniţă a audiat 8 martori. Pe lângă Greta Moldovan şi Bogdan Tiponuţ, au fost ascultate mărturiile a cinci poliţişti, inclusiv cea a şefului Biroului Ordine Publică de la Poliţia Municipiului Oradea, Florin Sălăjan şi a unui poliţist local, Adrian Barna.

Cel din urmă a lucrat în 2018 în dispeceratul comun de la Poliţia Municipiului, unde se putea accesa baza de date a MAI. El a susţinut acuzaţiile împotriva lui Micula, declarând că l-a văzut pe afacerist butonând la calculator şi chiar făcând fotografii cu datele afişate pe ecran. Întrebat de judecătoare dacă l-a chestionat pe milionar ce face acolo, Barna a pretins că “n-aveam nici o obligaţie să întreb persoanele ce fac acolo”, la fel cum nu a ştiut să precizeze dacă există reglementări privind accesul persoanelor străine în acea încăpere.

Răspunsul l-a dat şeful Biroului Ordine Publică, Florin Sălăjan, care a întărit declaraţia dată anterior de şeful Poliţiei, chestorul Alin Haniş, prezentată deja de BIHOREANUL. Încăperea respectivă, pe care poliţiştii au poreclit-o “Liceu”, nu ar fi avut statut special, iar intrarea era permisă “doar cu interes operativ”. “Era, într-adevăr, un afiş, pe care scria că intrarea persoanelor străine e interzisă, dar dacă exista un interes operativ, putea intra orice poliţist, chiar şi însoţit de o persoană civilă. Iar rolul colegilor care lucrează acolo este de a-i sprijini pe poliţiştii din teren, să facă verificări în bazele de date, în înregistrările făcute de camere”, a declarat Sălăjan.

Cât despre Victor Micula, Sălăjan a susţinut că nu l-a văzut niciodată, “nici în sediul Poliţiei, nici în acel birou”.

Va urma

Procesul în care Micula jr este judecat alături de poliţiştii Ovidiu Vaida, Camelia (Ile) Erdei, Alin Zanca şi Claudiu Rengle, cel din urmă între timp pensionat, va continua luna viitoare.

La următorul termen sunt aşteptaţi să se prezinte în faţa instanţei două dintre “victimele” milionarului, Al Mahmoud Cassim Alexandru şi interlopul Alin Mărginean, acesta din urmă fiind cel pe care Micula l-a denunțat că s-a urcat drogat la volan, iar apoi, purtând cagulă, a participat la percheziţionarea lui.

Deşi citaţi în două rânduri, cei doi nu au fost găsiţi, ultimele informaţii fiind că sunt plecaţi în străinătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Numa' zic
Ar fi bine să nu mai promovați scursurile astea, nu sunt un bun exemplu. În plus,cu riscul să repet,deja știm cum se va termina acest teatru.
Postat 26 Ianuarie 2023, 21:04 de Maikeltroll
Grety Moldovan vinde droguri
Nu inteleg cum se poate in 2023 sa vinzi droguri ca n piata, inteleg ca ii informatoare la politie, dar chiar asa, sa vinzi droguri de acasa, la ea in apartament PRIMA ONESTILOR vinde ca si la McDrive
Postat 26 Ianuarie 2023, 18:23 de Stefan0101
Pentru ca să mă șocheze aceste...
Pentru ca să mă șocheze aceste declarații multe pro CÂCĂCENELU, îi rog frumos să mai scornească ceva, să ne spună și ceva deștept! Ar fi foarte bine să mai înfrumusețeze lumea asta cu lipsa lor, atât timp cât n-au luat ei un păcat asupra lor.
Postat 26 Ianuarie 2023, 15:36 de Morometul
Grety halal personaj
Are o mica afacere vinde marfa si antrenoare la tras pe nas si in timpul liber sifon la politie
Postat 26 Ianuarie 2023, 13:33 de Stefan0101
Intradevar
Grety si tiponut, doua personaje penibile, ca sa nu jignesc. Credibilitate 0. Iar despre domnul salajan, pacanele, serpariile si datoriile e viata meu
Postat 26 Ianuarie 2023, 13:13 de User anonimizat
Nu mai promovați cretini
Că vorbiți de MICULA și mizeriile făcute de el e una, dar să promovați o “fată de oraș” precum Grety Moldovan ca victimă, e prea mult. Distinsa e cel mai mare inamic al oricărui om cu bun simț pe unde se mută. Consuma droguri și se înconjoară cu drogati și scandal, pe lângă videochat, proxenetism și alte cele ce se intampla in noile blocuri ce răsar după fiecare ploaie! Femeia asta conduce beată și drogată! Poate o prinde și pe ea poliția și își face treaba!
Postat 26 Ianuarie 2023, 12:07 de Smiley
Si?!
Asa zic t*mpitii: ,,daca nu ai nimic de ascuns si esti nevinovat nu are de ce sa-ti fie teama de fortele de represiune"! N-ai de ce sa fii deranjat ca-ti asculta telefonul, ca te urmaresc pe camere, ca-ti mai sparg usa ,,din greseala",ca te bat de te nenorocesc pe viata, tot din greseala, etc, etc. Un link cu un caz in care pana si procurorilor le-a fost scarba de asa *****! https://www.impactpress.ro/2018/01/11/video-exploziv-imagini-cu-politistii-din-timisoara-care-zdrobesc-in-bataie-doi-tineri-nevinovati-vezi-scenele-de-o-brutalitate-incredibila/
Postat 26 Ianuarie 2023, 08:49 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON