URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2023, 12:10

Nici Parcul 1 Decembrie n-a scăpat de șantier! Cauza săpăturilor în zona verde din centrul Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Parcul Bălcescu s-a umplut de „tranșee” și de muncitori, a venit și rândul unui alt parc important din Oradea să intre în șantier.

În Parcul 1 Decembrie, în apropiere de statuia lui Emanuil Gojdu și de Casa de Cultură a Sindicatelor, au fost făcute săpături adânci pentru înlocuirea rețelelor de termoficare, același motiv pentru care se lucrează și în Bălcescu.

Lucrările, comandate de compania Termoficare, fac parte din proiectul finanțat cu fonduri europene pentru înlocuirea rețelelor din oraș. Muncitorii care lucrează sunt cei de la Igna Construct și Avril, firmele care au câștigat licitația pentru etapa a treia de reabilitare a rețelelor de termoficare.

Pentru orădenii care locuiesc în zonă, șantierul din Parcul 1 Decembrie pare o prelungire a deranjului, deoarece, așa cum se știe, în vecinătate sunt în derulare și alte lucrări ample: rețeaua de pasaje subterane din Piața Gojdu, parcarea subterană de lângă Catedrala Ortodoxă și pasajul, tot subteran, de la Piața Cetate.

Unul dintre cele mai mari parcuri din Oradea, Parcul 1 Decembrie va fi în șantier și când lucrările companiei Termoficare se vor încheia. Primăria are în plan să modernizeze această zonă verde întinsă pe o suprafață de 81.156 mp, studiul de fezabilitate pentru acest proiect fiind în curs de elaborare.

Pe de altă parte, și un alt parc din oraș, și anume 22 Decembrie, este afectat de lucrări. Aici se înlocuiește rețeaua de canalizare pluvială, motiv pentru care inclusiv circulația rutieră pe strada Parcul 22 Decembrie este restricționată până la finalul lunii martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
:::::))))))
:::::)))))
Postat 09 Martie 2023, 14:51 de Sandu2100
sandu mincinosu, Pinochio
Mai poti sa minti mult sandu2100, propaganda asta Stalinista crezi ca tine. Repeta o minciuna de o mie de ori ca devine adevar. Asta e propagnda PNL pe care o reprezinti. Bai sluga mincinoasa, in 1Decembrie dupa ce baga tevile incepe marea betoneala, imbecil ce esti.. Ce repede deviezi la tevi, eu nu de tevi vorbeam , vorebeam de renovarea parcului ce urmeaza. Mult stii sa distragi atentia de la subiect, plus minciunile astea staliniste specifice propagandei PNL.
Postat 09 Martie 2023, 14:04 de adi13
Oradea arata HOROR
Lucrari incepute si abandonate. Inteleg sa modernizam fie si cu betoane daca asta este trendul, dar terminati ce ati inceput neispravitilor. Strazi sapate si apoi lucrare abandonata de doua trei luni. Parca o faceti intentionat. Cum sa nu va injure lumea. NU ABANDONATI LUCRARI! Sfidare totala nimeni nu mai raspunde de nimic. Nimeni nu se teme de nimic. Nici Dumnezeu nu va mai poate stapani. Mizerabililor. Idiotilor. Hei curte de conturi! Verificati si eficienta folosirii banului public. Coruptilor. Nu vedeti neregulile, nu?
Postat 09 Martie 2023, 08:24 de scarbit
adi13-bolnăvel
Dacă erai mai atent, parcurile se vor renova, dar nu te iei de aia care au băgat tevile pe acolo :::)))
Postat 08 Martie 2023, 20:46 de Sandu2100
Urmeaza 3 parcuri mari sa fie macelarite in numele dezvoltarii si betoanelor
In proiectul prezentat anul trecut , aroximativ jumate din copacii din parc vor fi taiati, si inlocuiti cu pavaj, piste de pump track, si tot felul de betoane. Ca si oribilitatea aia de parcul Magnoliei, sau piateta de la McDonald Nufaru, de acum iti rupi picioarele pe pavajul ala, dar peste 2-3 ani cum va fi? Dar "bine ca se face" si suntem peste Teleorman si Vaslui. Bine ca avem 300 de strazi ca la sat, dar acum bagam banii in parcuri, adica distrugerea lor. Apropo de ce nu mai circula tramvaiele Siemens, pt ca le-a luat Filip? Trebuie distrus totul in oras, ca sa fie mana sprancenatului in orice rahat?
Postat 08 Martie 2023, 17:57 de adi13
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON