URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2021, 09:30

Ne enervează: Starea mizerabilă a apartamentelor pe care Primăria Oradea le scoate la închiriat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii atraşi de reclama municipalităţii care a anunţat în decembrie scoaterea la licitaţie, în vederea închirierii, a unui număr de 45 de locuinţe, la preţuri pornind de la 40% faţă de preţul pieţei, au avut un şoc să vadă starea mizerabilă în care se prezintă acestea.

Spre exemplu, apartamentele licitate în Palatul Ullmann din buricul târgului, pornind de la preţuri între 470 lei şi 695 lei pe lună, sunt lipsite de sursă de încălzire, au instalaţiile electrice uzate, iar instalaţiile sanitare total nefuncţionale, inclusiv la baie şi toaletă.

Camerele scoase la închiriat au pereţii scorojiţi şi afumaţi de la sobele cu lemne demontate la plecare de foştii chiriaşi, plafoanele pline de igrasie de la infiltraţii şi podelele cu parchetul distrus sau inexistent.

"Am fost să vizitez alături de inca vreo 15 persoane 3 apartamente situate in Palatul Ullmann, str. Piata 1 Decembrie. Ce am gasit acolo a fost jalnic. Apartamentele arata sub orice critica, iar la intrebarile mele de ce sunt oferite spre inchiriere daca nu sunt locuibile, doamna de la primarie a raspuns ca au fost oameni care au vrut sa inchirieze aceste locuri", a reclamat un cititor al BIHOREANULUI.

Municipalitatea nu a investit de ani de zile niciun leu în locuinţele sale, pe considerentul că oricum va pasa chiriaşilor, prin contractul de închiriere, responsabilitatea întreţinerii şi reparaţiei lor. Iar dacă doresc vor şi confort n-au decât să şi-l facă... Dar oare e normal aşa?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Draga europule...
Regim hotelier boss! Ce, nu se vede?!?
Postat 13 Ianuarie 2021, 23:47 de un1prost
rekord
Toata Oradea stie ce fel de oameni locuiesc in casele primariei, nu te scoate.
Postat 11 Ianuarie 2021, 04:05 de Sandu2100
Nimic nou.
Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a mizeriei din această primărie, trâmbițată cea mai minunată din galaxie. Când dispare idilicul, propaganda, fotografiile atent făcute de soția primarului pentru Oradea Heritage, transpiră și imaginile dezastrului. Felicitări jurnalistului, probabil unicul care mai are curajul, că a publicat fotografiile. Câtă ipocrizie să propui supraimpozitarea coșurilor de fum, când toate aceste locuințe din proprietatea primăriei sunt pe sobe, evident disfuncționale. Câtă ipocrizie să supraimpozitezi clădirile nerenovate când mansarda acestui palat, fostele ateliere ale artiștilor, este nelocuibilă având planșeul surpat. Mizerabililor propagandiști, care sar la fileu după un biscuite, le atrag atenția că acestea nu sunt locuințe sociale, nu mai dezinformați să distrageți atenția, este nevoie de un certificat fiscal pentru a participa la licitație, este nevoie de un avans în cuantumul unei chirii pentru a licita. Chiar așa e de greu de acceptat sau trebuie să îngropăm mizeria sub preș la infinit? Un motiv o fi de ce nu sunt fotografii și nu poți face fotografii, nu sunt de Oradea Heritage. Oriunde în lumea civilizată, proprietarul e responsabil pentru starea clădirii!
Postat 10 Ianuarie 2021, 21:33 de User anonimizat
CJ-hudmr-kiss
afacerea asta imobiliara imi aduce aminte de afacerile hudmr de la CJ cand au renovat pe milioane de $ niste palate aiurea prin judet cu mare iuteala le-au retrocedat(gata reparate pe bani puiblici) unor propitari de aceeasi nationalitate cu baciukisss. Asemenea se va intampla si aici, se vor gasi "niste" chiriasi "sarmani" care vor plati o chirie peste media pietei si care DUPA renovarea fatadelor(pe bani publici, adica din taxe si impozite platite de amarasteni) vor avea drept de preemtiune la cumpararea spatiilor de la primaria lui NorocelPopescul. Un drum, o cale batatorita in judet de gasca hudmr. Afaceri de astea stie primaria sa faca ca asa i-a fericit moaca si pe pesedeii cu parcare la Magazinul Crisu, nu?
Postat 10 Ianuarie 2021, 20:45 de scortosul
andrei2021
Tot Oradeanul stie ca in casele primariei, locuies asistati social, poate 20% au un loc de munca. Exemplu cuza voda, vladimirescu, primariei si strazile adiacente, sa nu uitam ca in 2008 cand a venit Bolojan sa apucat de curatenie , drept urmare pe Vladimirescu langa Victor au fost demolate case frumoase , asa erau de parpadite , hai sa ne aducem aminte cine locuia acolo. Cuza Voda, in secolul XXI inca mai aveau cai in centrul orasului . Eu nu astept nimic bun de la acei oameni. Ei au obligatia sa intretina acele locuinte , nu le intretin si primaria trece cu vederea. Sa nu va aud ca daca va da primaria afara faceti revolta, afara cu voi, nu sunteti buni de nimic, distrugeti un patrimoniu. Sper sa iasa scandal la primarie si aia care locuies in acele case sa fie trasi la raspundere. Dupa modelul nu e al meu, ma doare-n P.
Postat 10 Ianuarie 2021, 20:44 de Sandu2100
Ce face noul primar?!
Sunt curios daca noul primar va avea o reactie in acest caz sau va prefera sa ascunda aceasta mizerie, acest putregai. Domnule primar, sunteti primar pentru a ajuta cetatenii si a fi in slujba lor. Vrem sa vedem atitudine in acest caz si oameni trasi la raspundere!
Postat 10 Ianuarie 2021, 20:12 de andrei2021
Ne enerveaza e putin spus..
Doresc sa aduc la cunostinta reprezentantilor primariei care au organizat aceasta extraordinara licitatie faptul ca au incalcat legea si in calitate de cetatean al acestui frumos oras, Oradea, cer primariei (in calitate de proprietar si autoritate) sa ia atitudine; sa repare proprietatile si sa nu ne ia drept prosti si imbecili. Potrivit art. 1788 alin. 1 Noul Cod Civil, proprietarul „este obligat să efectueze toate reparaţiile care sunt necesare pentru a menţine bunul în stare corespunzătoare de întrebuinţare pe toată durata locaţiunii” (potrivit destinaţiei). Astfel, starea corespunzătoare a lucrului (potrivit scopului urmărit de părţi) trebuie să existe nu numai la momentul predării, ci ea trebuie menţinută pe tot timpul derulării locaţiunii, prin grija prorietarului!! Dacă lucrul se degradează din uzul normal al acestuia sau datorită cazului fortuit, inclusiv prin viciile de construcţie, necorespunzând unei „folosinţe obişnuite” potrivit destinaţiei, proprietarul trebuie să efectueze reparaţiile necesare repunerii lucrului în starea corespunzătoare (art. 1788 alin. 2 Noul Cod Civil).
Postat 10 Ianuarie 2021, 19:07 de Simona02
Scortosul are dreptate
Ok, pretul de inchiriere reflecta conditiile proaste/nerenovate. Dar primaria nu trebuie sa fie in businessul asta ca isi atrage critci si nici nu are logica sa pui locuinte sociale pentru nevoiasi in claridi monument in buricu targului. Trebuie vandute la pret cinstit. Investitori sa le renoveze la standardele exterioare ale cladirii si centrul sa devina locuit, si chic.
Postat 10 Ianuarie 2021, 16:32 de unu
Incompetența Direcției Patrimoniu Imobiliar are un nume: CRISTIAN NOROCEL POPESCU
Incompetența Direcției Patrimoniu Imobiliar are un nume: CRISTIAN NOROCEL POPESCU. "Femeia" care se punea in genunchi in fata lui Țincă. Sa vedem acum cine te mai protejeaza, vestuțo! :)
Postat 10 Ianuarie 2021, 14:25 de oradearosie
Ca sataul/primariile sunt cei mai prosti administratori...
Ca sataul/primariile sunt cei mai prosti administratori pe bani multi o stim demult! Ceea ce nu inteleg este de ce nu le scoate la vanzare. Sigur se vor gasi doritori sa cumpere si sa reconditioneze aceste apartamente din buricu targului. Pretul trebuie sa reflecte starea lor, sa fie unul onest si la o loicitatie sigur se gasesc doritori care sa transforme acele mizerii in apartamente de lux. Intreb pentru un prieten de ce nu se construiesc blocuri minimale pentru a asigura locatii pentru cei saraci si sa nu umplii buricu targului cu oameni care cu greu isi duc viata de zi cu zi nu sa intretina asemenea construiri de reper in urbe. Lipsa de cap, gandire lipseste/ Sigur ca da! Sau se asteapta un investitor "strategic" pe persoana fizica! Acu ca birta nu este o eminenta cenusie si ca este doar unul pus de bolovan o stim cu totii, nu inteleg ce asteptari avem de la el?
Postat 10 Ianuarie 2021, 14:24 de scortosul
Dorinta.
i-as obliga pe bolovan cu birta si cu grama sa locuiasca vreo 10 ani in acele "apartamente".
Postat 10 Ianuarie 2021, 14:02 de Citizen
Liberalismul înseamnă cu totul altceva !?!
Nicio legătură cu celebrul slogan al lui Bolojan ... "Ordine în Primărie - Curățenie în Oraș" !?! Greaua moștenire lasă urme peste tot !?!
Postat 10 Ianuarie 2021, 13:34 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON